Reklama

Antikoncepční náplast EVRA

Lucie (St, 21. 7. 2010 - 14:07)

Ahoj s tim přelepovanim maš...Právě, že mě zadek doporučila gynekoložka, že je to nejmíň namáhavé místo (a má pravdu, pokud ji nalepíš těsně pod lem kalhotek, tak tomu ani nevadí šlapání na kole :D). Ostatní místa jsem nezkoušela - od břicha mě odrazuje to, že přece jenom jsou tam citlivé orgány a navíc právě moje kamarádka měla problém s tím, že si ji při sexu nebo při obyčejným oblíkání párkrát strhla. Na ruce to jde moc vidět, navíc se mi tam nelíbí tam mít pak vypálenej bílej čtvereček :D a lopatky těm nevěřím už jenom proto, že si na tu náplast pak pořádně nevidím. takže mi zůstal jen ten zadek :D ale nemůžu si stěžovat - sem tam se odloupne růžek, ale to jen fakt vyjímečně, jinak bez problémů a nikdy se mi nestalo, že bych si ji strhla, nebo že by se odlepila tak, že bych potřebovala novou.

Dana (St, 21. 7. 2010 - 12:07)

Verča: u moře jsem byla před týdnem a docela držela. Nejvíce pomáhalo, když jsem si ji hned po koupání přitlačila suchým ručníkem. Neosvědčilo se mi lepení na zadek, tam se mi pod mokrými plavkami pořád krabatila. Pro jistotu si jich vezmi víc, já taky musela nalepit jednu navíc. Dá se posunout menstruace, když po 3. náplasti nalepíš další a neuděláš pauzu.

Verča (St, 21. 7. 2010 - 12:07)

Dobrý den,prosím o radu, dnes začnu s nalepováním první náplasti. Máte někdo zkušenosti s Evrou u moře? Neodlepí se mi? A dále by mě zajímalo,jestli se dá nějak posunout menstruace jako u tabletek HA? Děkuji za názory

Terezka (St, 21. 7. 2010 - 11:07)

Ahoj s tim přelepovanim maš pravdu je to i napsane v letaku jen sem si to přečetla až tedka:) asi bude lepsi to vyzkouset prelepit nekam jinam jen mam strach na tom zadku abych si ji nejak nestrhla kalhotkama nemo kalhotama.

Lucie (St, 21. 7. 2010 - 08:07)

Mám ty samé problémy s...Ahoj, jen Tě chci upozornit, že právě tady to přelepování Evry jinou náplastí, aby držela, se rozhodně dělat nemá. Účinná látka je v lepidle, tzn. že pokud Ti ta náplast nedrží přilepená (v Tvém případě, pokud drží přilepená jenom normální náplastí), tak se v žádném případě nedoporučuje spoléhat se na účinnost. Já používám Evru druhým rokem. Vždycky jsem si ji lepila na zadek (střídám půlky) a přežila jsem i největší tropický vedra (a potila se jako kůň) bez toho, aniž by se mi odlepila. A to je 36°C ve stínu a já klidně ujedu v terénu na horským kole 60km. Osobně doporučuju ji pořádně zahřát v rukách, než ji nalepíš a po nalepení ještě tak na minutku přitlačit dlaní, aby opravdu držela. Pokud jsou opravdu velký vedra, tak třeba nenosím krátký kalhoty, který špatně větrají, ale vezmu si sukni, která dobře větrá, takže i když je fakt horko a já se potím, tak to náplasti neublíží.

Terezka (Út, 20. 7. 2010 - 21:07)

Děkuju za odpovědi :)
Asi mi nezbývá nic jeného než to zkusit přelepit tou naplasti s polštářkem a popřípadě pak vysadit protoze je to opravdu děs s tim odlepovanim a u vody si to tak člověk neužije protoze si to pořád musím kontrolovat jestli mi to neupadlo :)

bobosa (Út, 20. 7. 2010 - 16:07)

Mám ty samé problémy s odlepováním.Lékařka mi řekla že to je pocením.Jenže v létě se potí asi každý.Proto když si jí v létě nalepím přelepím jí náplastí s polštářkem.Jedině tak mi pak drží.

Terezka (Út, 20. 7. 2010 - 12:07)

Dobrý den

Náplasti evra používám již 4tým rokem ale v poslední době jsem začala mít problém s odlepováním náplasti odlepuje se mi již po 3 denním nošení a odlepuje se uplně cela lepím si ji na paži a tak bych se ráda zeptala jestli náhodou nevíte čím by to nemohlo být jestli má někdo svojí zkušenost. Náplast si lepím vždy na čistou a umytou ruku.
Předem děkuji za odpověď

(Po, 19. 7. 2010 - 09:07)

Holky, dělají se u Evry jaterní testy?

Lucie (Ne, 18. 7. 2010 - 18:07)

Dobrý den,

Mám zájem o koupi náplastí EVRA. Jestli je máte někdo na prodej, napište mi prosím na e-mail: [email protected]

Mockrát děkuji za nabídky.

Kata (Út, 13. 7. 2010 - 15:07)

Dobrý den,koupím náplasti v jakémkoliv množství za přijatelnou [email protected] Děkuji :)

Talla (Po, 12. 7. 2010 - 19:07)

Ahoj, já před Evrou brala...Lucko,moc moc díky za odpoveď. Ve čtvrtek jdu k doktorovi, tak budu trvat na tom, ať mi Evru předepíše. Dala jsi mi aspoň malou naději, že by to mohlo lepší :)

Lucie (Ne, 11. 7. 2010 - 22:07)

Ahoj holky, brala jsem HA...Ahoj, já před Evrou brala taky hodně značek HA - Minisiston, Diane, Belara, Logest...a snad kromě Logestu jsem měla problémy se všema. Nakonec jsem před třemi lety přešla na Evru (taky mi bylo 19) a jsem neuvěřitelně spokojená. Je to šetrná antikoncepce, navíc nemusím řešit takové věci jako jestli jsem si vzala či nevzala tabletu, jestli zažívací potíže, co jsem měla neovlivňují HA, tak stejně ATB apod. Neměnila bych. Sice cena není zrovna lidová (9 náplastí stojí 990-1100 kč), ale za uživatelský komfort to rozhodně stojí :)

Talla (Ne, 11. 7. 2010 - 19:07)

Ahoj holky, brala jsem HA Triregol, Minisiston, Lindynette 20, Katya a momentálně Chloe. Bohužel mi všechny tyto HA dělaly a dělají problémy. Má některá z vás zkušenosti, že jim taky bylo ze všeho zle a když začaly brát Evru, ulevilo se jim? Dlouho nad Evrou přemýšlím, chtěla jsem ji vyzkoušet, ale můj gynekolog mi ji z mně neznámého důvodu nechce napsat. Chtěla bych vědět, jestli to na nějakou z vás má opravdu lepší účinek, a mám se za ty náplasti být, nebo se na to vybodnout a nechat si napsat zase nějaký dryák :( Moc vám všem děkuji za odpovědi, protože jsem z toho už vážně nešťastná a vzhledem k tomu, že mi je teprve 19, nechci pokoušet štěstí a riskovat že bez HA otěhotním.

Lucie (Pá, 9. 7. 2010 - 12:07)

Někde jsem tu četla, že se...Ahoj, jistěže funguje. Účinná látka je v tom lepidle, nikoli v tom plastovém čtverečku, ten je tam jen jako ochrana toho lepidla. Z toho samozřejmě vyplývá, že si ale to přečuhující lepidlo nesmíš odstranit, ale nechat to až do dne, kdy budeš měnit náplast. Pak sama uvidíš, že jak strhneš starou náplast tak se i to přečuhující lepidlo krásně odlepí vcelku s ní. Ta horní plastová vrstva se posunuje poměrně často, je to dáno tím, že se hýbeš a ta náplast se hýbe s Tebou a počítá se s tím.

Kata (Čt, 8. 7. 2010 - 06:07)

Ahoj! Já již zkušenost s...Petro mám zájem :) piš na [email protected]

Kata (Čt, 8. 7. 2010 - 06:07)

Ahoj! Já již zkušenost s...Petro mám zájem :) piš na [email protected]

Hana (St, 7. 7. 2010 - 21:07)

Někde jsem tu četla, že se může náplast i "posunout". Nevěřila jsem tomu, dokud se mi to také nestalo. Jeden okraj (asi 1 cm) je bez žádného lepidla a na druhém okraji stejné množství lepidla vyčuhuje. Nevíte prosím někdo, jestli náplast i tak funguje? Nemám možnost jít k doktorovi v blízké době.

Josef (St, 7. 7. 2010 - 21:07)

pritelkyne uziva ant. naplasti Evra. Lecila se delsi dobu na neplodnost - brala hormony, atd., jelikoz pred dvema lety ve tretim mesici potratila. Chci se zeptat, zda je mozne, aby misto lecby hormonalnimi injekcemi(ktere udajne brala pred naplastmi), doktor doporucil naplast? Nebo si to pritelkyne cele vymyslela a lecba hormonalni naplasti je blbost, jen neni treba pripravena otehotnet, nebo spekuluje?

Lucie (Út, 6. 7. 2010 - 21:07)

Ahoj, chci se jen zeptat, zda je pravda, že na účinek Evry nemá vliv braní antibiotik? Musela jsem brát antibiotika na streptokoka a teď nevím, zda se mám chránit i jinak či ne. Díky za radu. Lucie

Reklama

Přidat komentář