Reklama

DÍVEJTE SE NA SVĚT KONEČNĚ POZITIVNĚ... LIDI

Jiří (St, 3. 11. 2004 - 09:11)

VZKAZ PRO STÁŇU:Jsem v pohodě, ale nedaří se mi doručit Ti mail! :o) Vrací se mi stále s hláškou"Došlo k potížím v komunikaci SMTP se serverem elektronické poštypříjemce. Obraťte se na správce systému."Omlouvám se ostatním za zneužití prostoru k soukromému vzkazu, ale nenapadá mně, jak jinak dát o sobě vědět.Dík za pochopení.Jiří

Cate (Po, 1. 11. 2004 - 19:11)

Vy uz si se mnou nebudete povidat? No to sem vas musela hodne znechutit :o/

Cate (So, 30. 10. 2004 - 12:10)

Na jednu stranu bych rekla. Jiste ze par, clovek je parovy jedinec (vicemene), tak co bys tam chtel hledat jineho? Na stranu druhou i takovej pes ma dve ledviny a ze zije ve smecce tim se nic nemeni :o) Hale a proc sem porad tahas ten sex? Ty s tim mas nejakej problem? Jeste sem si nevsimla, ze by tu padlo treba neco o lasce. (Pokavad tedy neoznacujes telesne a dusevni souzity pod jedine slovicko sex, coz se ovsem vzhledem ke znasne citlivosti obvykle nedela)

Cate (So, 30. 10. 2004 - 12:10)

Mimochodem, jak se vy divate na vyvoj rodu. Hlavne v ohledu jak ho rodinna terapie vyklada. Mam pocit, ze na pozadi pozitivni psychologie se sice vyjimaji dila jako Satanska bible skvele, ovsem pri pohledu co se zachovani rodu tyce uz je to dost chabe a tzv "krestanska" bible ma o hodne napred. Pokud je ovsem nekdo schopny si ji tzv. spravne vylozit. Vy vypadate, ze kdyz nic jineho, vlastni nazor tu urcite bude :o)) Papa

Cate (So, 30. 10. 2004 - 12:10)

Dekuji za vyklad :o) Vyklad z pohledu sexuality bychom asi museli brat vic nez freudovsky, v deseti letech jsem skutecne jeste zadneho partnera nemela. :oD Leda bys to bral komplexne a myslel tim me rodice. To je dost mozne. Rodinna terapie mi dava dost velkou sanci, tak to tady zatim nechame. Casem se mozna ozvu jak jsem na tom. Dik za ochotu.

Libor (So, 30. 10. 2004 - 11:10)

nemoci pokožky mají úzký vztah k sexualitě... a k partnerství. Pokožky se partner dotýká... že? Taky to může souviset s nemocí ledvin(porucha práce ledvin souvisí s pokožkou a ledviny jsou párový orgán... pá?-partnerství)...

Cate (Pá, 29. 10. 2004 - 20:10)

K muzum se stavim? Co bys chtel slyset? Mam chlapy rada, myslim, ze vztahy s muzi narozdil od napriklad kamaradskych mi nikdy problemy nedelaly. Zalezi na uhlu pohledu ovsem

Cate (Pá, 29. 10. 2004 - 20:10)

Hmm. Dobra otazka, ale je to dost slozite a nemam v tom uplne jasno. Vim, ze jsem tu o pomoc poprosila ja, ale ted se mi tu nejak verejne nechce rozebirat veskery muj osobni, sexualni, rodinny a spolecensky zivot. Snad radsi vyhledam odbornou pomoc. Jen abych ti aspon nejak odpovedela na tvou otazku. Sve telo mam rada, i kdyz s pozitivni psychologii jsem objevila ze to muze byt vzdycky jeste lepsi :o)) V sexu problemy nemam s hledanim vhodneho partnera uz to tak snadne neni. Takze co se tyce sexualniho zivota slo by to lip, ale nevim, nakolik jsem na to zrala.

Libor (Pá, 29. 10. 2004 - 19:10)

Jaký je tvůj vztah k vlastnímu tělu a sexualitě? Co partnerství? Jak jsi na tom? jak se stavíš k mužům?Cate?

Lenka (Čt, 28. 10. 2004 - 22:10)

doktorkakosmetika a krasavitiligoco treba mrtve more ???( velice uspesne se zde leci kozni nemoci ).

Lenka (Čt, 28. 10. 2004 - 22:10)

" tak treba special smlouvu s dermakolem ??? " nee, delam si samozrejme legraci :-))) a vse pouze zlehcuji. myslim, ze neco podobneho mela moje teta, ale nejsem si 100% jista. vypada to tak, ze cast pokozky je castecne zbarvena prirozene - tzn. ruzove a cast je bila?

Cate (Čt, 28. 10. 2004 - 21:10)

Dekuju za adresu. Byl to spis zert, k nicemu ji nepotrebuju.:o)) Mam deset let vitiligo (porucha pigmentace). Rozkosna to nemoc. Nijak nevadi, je jen neesteticka. Prosla jsem si ruzna obdobi. Rezignace, pokusy s klasickou medicinou, potom prisla naprosta nenavist klasicke mediciny a cehokoli, agrese, smireni, odpusteni. No, uz se v tom hrabu trochu dlouho. Prijde mi, ze sem stara dost, abych se zbavila svyho rapla :o)) Nevim kudy, mam 1000 hypotez a zadna neni spravna.

Lenka (Čt, 28. 10. 2004 - 21:10)

co presne te trapi?

Lenka (Čt, 28. 10. 2004 - 21:10)

zde je liborova adresa Libor.Hejtmanek".email.cz ( snad se neurazi, ze jsem to udelala za nej :-) . cate, pokud vis kde je chyba a pracujes sama na sobe, tak to je jiste jiz vic nez polovina uspechu :-))). drzim palecky.

Cate (Čt, 28. 10. 2004 - 20:10)

Hmm. Pisete hezky, ale ja se jeste placam se svou hloupou nemoci a nemuzu najit jeji pricinu. Kam se muzu obratit o pomoc? Chyba se stala, je tu reseni?

Libor (Čt, 28. 10. 2004 - 16:10)

mimochodem Petře... z mnoha věcma o kterých píšeš se shoduji, ale snaž se nebýt dogmatik. Kniha satanismus je skutečně dobrá, také ji psal J. Veselý kterého osobně znám, ale co vím tak satanismus se dogmat přísně straní. DRŽ SE TOHO.:-)))

Libor (Čt, 28. 10. 2004 - 16:10)

Ano to je to o co mi jde. Zaměřit pozornost do sebe. nejdříve musím změnit sám sebe. Crowley říká, že každý člověk musí poznažt svou vůli a pak může činit co chce. "Čiň co chceš, takový je zákon"pozitivní pohledn na svět pro mne představuje radost ze života. Ano svět je drsnej. určitě to není jen země z mléka a strdí jak se praví v bibli, ale to neznamená, že si nechám kazit radost z žití. V tom vidím to pozitivní. pokusit se nezakolísat. Stále udržovat rovnováhu. Pak nuntně musíš pocítit, že je nesmysl, dělit svět na boha a satana. proč? já to takhle nepotřebuju. Absolutno chápu jako jednotu. Stejně tak dušíi i tělo. jsou to dvě poloviny celku. Jak jsemjiž říkal, život je neustálá improvizace a naše bytí je podle mne založeno na neurčitosti. Nic se nedá naplánovat, je důležité být vždy připraven k improvizaci. A to je to pozitivní. Uvědomění si, že nic vlastně nemá pevný řád. A pokud tady nějaký pevný řád je, pak jej vytváří lidé a on se za několik let zbortí jako domeček s karet a nahradí jej řád jiný. Jak jsi říkal o tom že věříš v dobro v lidech. Já takhle lidi nerozlišuju. nechci být dobrým člověkem, chci být jen člověkem. Jsem takový jaký jsem nic víc nic míň. Mimochodem moderní magie Jiří již dávno opustila své ceremonie. Dnes se pracuje na zcela jiné bázi. Opravdovi zasvěcenci jsou vědecky školení, takže termíny jako "Magická Fyzika" jsou samozřejmostí. jenže takové knihy v knihkupectvích nenajdeš. Tama najdeš jen iluze a pohádky, kromě několika opravdu dobrých knih.... takže věda a magie jdou ruku v ruce...

Cate (Čt, 28. 10. 2004 - 14:10)

Moc hezke, Libore. Skoda ze vic lidi nema pohled na svet jako ty. Skoda ze si za jmeno nepises emailovou adresu :o)Jsem nemocna cirka deset let a teprve asi rok se zacinam rozkoukavat v tom, o cem ty mluvis. Uz jsem blizko, tesim se.

Jiri (Čt, 28. 10. 2004 - 14:10)

Libore, naprosto souhlasím, že je třeba z individuálního pohledu neustále prověřovat, zda nemyslím a nejednám pod vlivem získaných neproduktivních předsudků, a snažit se jednat právě jen v souladu se svými přirozenými sklony a se svými zájmy. Přirozeným zájmem každého člověka je ale mimo jiné také dosažení pocitu sounáležitosti. K tomu, aby mé jednání bylo v souladu s mými zájmy a zároveň se zájmy ostatních, je tedy zapotřebí dosažení jakési harmonie. Je více způsobů, jak takového dojmu harmonie dosáhnu. Cestou číslo jedna je usilovat o změnu těch, o jejichž sounáležitost usiluju. Cestou číslo dva je usilovat o změnu svých zájmů ve prospěch zájmu těch, o jejichž sounáležitost usiluju. Cestou číslo tři je cesta iluze: ignorovat disharmonii a získat dojem souladu navzdory tomu, že souladu není dosaženo. Cestou číslo tři a půl je další cesta iluze: přestat vnímat realitu a utéci do světa individuálního světa, v němž vědomí venkovní reality zcela potlačováno.Ale vrátím se k tomu základnímu, o čem mluvíš. Je pravda, že je třeba rozlišovat v sobě pouhý balast od principů vedoucích ke štěstí. Často se totiž člověk subjektivně domnívá, že jedná v souladu se svými zájmy a proto je mu jaksi ostentativně "jedno", že je to v rozporu se zájmy ostatních. Jenomže tohle zpravidla bývá právě veliký osobní omyl: on vnitřně na úrovni nevědomých složek osobnosti není šťastný, protože potřebu široké sounáležitosti prostě pouze ignoruje, a neřeší. Ignorováním potřeby ale nikdy nedocílíš její neexistenci. Vyznat se sám v sobě je proto skutečně nejdůležitějším předpokladem ke schopnosti být šťastný.

Libor (Čt, 28. 10. 2004 - 09:10)

Ahoj dlouho jsem se neohlásil, takže JIŘÍ určitě ti odpovím... mám nějakej virus v kompu. Krásný příklad že v dokonalém systému logicky propracovaném se může nalézat iraconální paradox, což mě vede k úvaze, že ideální společnost vytvořit nelze. Jde mi hlavně o individuální vývoj, ne o stádní instinkty... pokud se člověk vyvíjí individuálně a nepřejímá bezhlavě názory jiných, musí skutečně vidět svět pozitivně, protože se cítí jak? No svobodně...:-))

Reklama

Přidat komentář