Reklama

Pánev wok

Iveta (Ne, 3. 10. 2021 - 20:10)

Koupila jsem sadu 3 keramických pánviček u doleo.cz za cca tisíc korun. Je fajn mít doma více pánviček i když je každá jinak velká. Když vaříte něco složitějšího, tak si to člověk může rozhodit.

Marcela (Pá, 1. 10. 2021 - 23:10)

Poradíte mi, kde jste ji koupila? Smažit bez tuku je totiž tak trochu můj sen, protože mi vadí, kolik se naší domácnosti spotřebuje týdně oleje.

Iveta (Čt, 30. 9. 2021 - 22:09)

Dá se smažit bez tuku, opravdu to jde. Mám keramické pánve, stačí je pořádně rozehřát a hodit tam bez oleje kuřecí, které je napepřené a nasolené. Dvě minuty z každé strany a budete mít krásně šťavnatý steak.

Marcela (St, 29. 9. 2021 - 12:09)

Tak já už teda nevím, ale vyzkoušela jsem už spoustu pánviček, ale ještě jsem nenarazila na nepřilnavou vrstvu. Jak někdo píše, že třeba smaží bez tuku? A to jako jak?

Patrick98 (Po, 29. 3. 2021 - 22:03)

.

lucasice (Pá, 2. 8. 2019 - 14:08)

Zkuste se podívat tady www.zgastro.cz, já mám od nich pánev už druhý rok a ani oděrka.

(!) (So, 10. 6. 2017 - 07:06)

A to já raději tu pěkně širokou pánev vylížu a do sucha! A jak musí být Mařena spokojená! Jenom vrní blahem!

Thajec (Pá, 9. 6. 2017 - 23:06)

Ocelová pánev musí mít...panev z litiny o tloustce 3 mm se neda vyrobit a pokud by to nekdo dokazal, tak by byla krehci nez porcelan te same tloustky a na vystaveni do vitriny,protoze by pukla uz pri ohrivani. Prava wok panev je ocelova a uz 2x jsem psal ze se pred prvnim vareni musi vyzihat, ale na sucho a pri chladnuti jen na vzduchu na ni nekde sypou sul. Chladnou ji naplni pres pulku vodou, posadi na horak a privedou k prudkemu varu. Potm ji vydrbou bambusovym kostatkem, vyplachnou a uz do ni mohou dat tuk a zacit varit. Na techto panvich drzi vrstva oleje i na bocnich stranach panve i pri velke teplote. U vsech obycejnych panvi horky olej stece dolu na stred a bocni steny panve na ktere se pri smazeni dostava pripravovany pokrm jsou temer suche,proto se napaluji. Da se to najit na YouTube. Kdysi asi pred 35 roky muj otec shanel 2 panve wok pro jednoho znameho kuchare. Ten, protoze jeden cas varil i v Vodickove sehnal jednu jako vzor a tata mel zname v druzstvu Napako z Prahy. Tam delali kovove lustry a ruzne repliky-treba brneni. Ti machri se jmenovali pasiri a nevim jak to dokazali,ale za 2 tydny od nich tata privezl tu panev na vzor a 2 uplne nove, jednu mensi asi 30cm a druhou 35, nebo 40 cm. Ten kuchar z toho byl uplne u vytrzeni, protoze ze surovin ze znamosti sehnal do ciny skoro vsechno, ale ty panve byly nedosazitelne. Nevim kolik jich v te Vodickove meli, ale hlidali je jako oko v hlave. Taky je meli radne nadhodnocene, coz zase vim od jineho kuchare co take varil ve Vodickove. Kdyz se nekomu ztratila,mel moznost si ji nechat privezt, nebo poslat z ciziny a kdyz to nedokazal, tak sel natvrdo.
Jeste k tvym radam-o cast stavy z masa prijde jen jouda,ktery pred smazenim neobali kousky masa ve skrobu a ve vajicku. A ze se pri tepelne uprave prijde o cast vahy vlozenych surovin i pri vareni ciny, coz je jedna z nejsetrnejsich uprav. Minimalni spekani,zachovava vitaminy i dalsi prospesne latky. Kdyz peces krkovici tak prijdes o 25-30% hmotnosti masa. Jedine z 250g svickove ziskas okolo 400g tataraku.
Jo ty nudle me zaujaly. Jake testo? Klasicke? A cim a jak je tahnout, aby byly stejnaveho prumeru a byly stejnave hotove. Mlynkem na maso? Napis! Dik

(!) (Pá, 9. 6. 2017 - 23:06)

A nemusí to být nějakej Wok, stačí česká Mařena!

(!) (Pá, 9. 6. 2017 - 23:06)

Není nad pořádnou pánev plnou šťávičky, když se nádherně rozloží a otevře tak to nějaký blbý nudle nemohou nahradit i kdyby se táhli sebelépe!

Venca (Pá, 9. 6. 2017 - 07:06)

Ocelová pánev musí mít připálenou vrstvu aby jídlo nemělo kovovou příchuť. Wok ze slabé litiny, (3mm, pozor je dost křehký) tvoří stabilnější vrstvu, olej se do litiny lépe vpálí a líp rozvádí teplo. Ovšem o část koření a štávy z masa se přijde.
V pánvi s dobrým povrchem, co vydrží vysokou teplotu se žádná štáva se nepřipeče.
Jinak jsi zapoměl na smažené nudle z woku, ovšem domácí, ručně tažené, mňam.

Thajec (Čt, 8. 6. 2017 - 22:06)

No, koukam, ze se tady snazi...Ten mramorovy povrch je super, nic se na nej nepripeka,ale po pouziti ho jen oplachnu varici vodou bez saponatu. V domacich podminkach se na nem da udelat slusna cina. Ja preferuji pred nizkou panvi /cca 5 cm/ radeji neco vyssiho /10-12 cm/. Lip se to prohazuje a kdyz mate pripravenou zeleninu, tak je ji za syrova hromada a za chvilku na panvi ani ne polovina. Proto kdyz varim cinu pro vic lidi,tak si vsechno pripravim vcetne zalivu a jako prvni na malem mnozstvi tuku rozpaleneho na maximum /mam infra dalkovy digitalni teplomer/ a do toho nasypu veskerou zeleninu hlavne tvrdou-zeli,cibule,por,paprikovy lusk,kvetak,karotku,zampiony. Az pozdeji macene cerne houby, chilli papricky, cesnek, listovy spenat pripadne hlavkovy salat a uplne nakonec vse co bylo sterilovane/bambusove vyhonky, vodni kastany/, jen na prohrati. Vyklopim na sito nad misu pro odkapani prebytecneho oleje. Staci jen prikryt uterkou,aby moc nevychlsdla. Na panev dam tuk a rozpaluji zase na max. Pak prihodim maso,oddelim od sebe, prohodim, podle teploty treba ani nepustim panev z ruky. Kdyz je maso hotove pridam zeleninu, promicham, zaleji zalivem a pripadne zahustim macenym skrobem.a jde to na stul.
Ten venca, co tvrdi, wok musi na sobe mit teflon,tak to je absolutni kravina. Ty profesionalni panve jsou z tenkeho oceloveho plechu a jen zvoni. Pred prvnim pouzitim se na sucho vypali a vyzihaji a za dobu jejich pouzivani nepoznaji ani kapku saponatu-jen varici vodu. Ty panve pri vareni na tech silnych horacich dosahuji mzikovych teplot 250-300 C coz zadny teflon nevydrzi. Zeptejte se kuchare v hospode, jestli ma teflonovou, nebo nerezovou panev. Ma obycejnou z cerneho plechu, kterou kdyby zapomnel na dvore tyden,tak mimo toho co je na ni zvenku napecene, tak bude rezava jak liska. Potraviny se vkladaji na rozpaleny wok do sadla,nebo oleje/nikdy maslo,ani prepustene!/ a kdyz je tepelna uprava temer hotova/pozor teplota dochazi i po sejmuti z plotynky/ se po snizeni teploty pridava zaliv,ve kterem je i koreni a pokud neni, nebo je o silnejsi okoreneni zajem, tak se pridava az v teto fazi. Pripadne se pokrm jeste podle potreby priklopi a podusi. Potom uz jen zahustit skrobem, zakapnout cervenym olejem a podavat.
Uvarit dobrou cinu neni slozite-poshanet si maximum originalnich surovin a pripravit si je/maso,zelenina,zaliv/ A hlavne se nebat rozpalit panev na maximum /zeny se toho dost boji/ a pak uz to lita.

? (Čt, 8. 6. 2017 - 21:06)

A to jako lezeš po mramorovejch sochách?

Gita (Čt, 8. 6. 2017 - 12:06)

No, koukam, ze se tady snazi byt nekdo vtipnej, ale moc mu to nejde... já si třeba zvykla na mramorový povrch...

! (St, 24. 5. 2017 - 08:05)

Fakt dobrý, napiš ještě něco podobného srandovního.

(!) (Út, 23. 5. 2017 - 19:05)

Dneska dopoledne jsem potkal jednu vyletněnou a ta vám měla pořádnou širokou pánev! Hned bych jí tu pánev pořádně prohrábnul a nenechal žádné koření připálit? A ani by si jí nemusela mejt jak bych jí vylízal do sucha!

Venca (Út, 23. 5. 2017 - 17:05)

Na ocelovém woku dochází k napalování koření a omáčky k povrchu pánve. Na kvalitní teflonové pánvi se nic nepřichytává a jídlo je chutnější a štavnatější. Je zachováno víc koření. Jinak souhlasím s předešlým textem.

Thajec (Út, 23. 5. 2017 - 14:05)

pravy cinsky wok je tenke...Ano jedine na plynu,jinak se dobra cina udelat neda a original tenka ocelova panev se pred 1 pouzitim vypaluje-vyziha do modra,posypa se soli,pak se dukladne omyje bambusovou stetkou a muze se s ni varit,takze na nejake woky s teflonem zapomente,protoze na silnem horaku,ktery ma 15-20kW ma ta panev vmziku 250-300C a to zadny teflon nevydrzi a humusy z nej jdou do jidla.A taky zadna litina.Je moc tezka i prazdna,nema hladky povrch/kvuli cisteni a napalovani/ navic ma dlouhou teplotni setrvacnost.
Nejlepsi cinu delaji v Hostivicich- U koruny/puvodne cina z Vodickove/,jinak dobrou delali i v Babete,pak na Kladne, v Podebradech.Vybornou thajskou varili v Milevsku-ted je z toho pajzl a herna.Jeden cas byla spickova i v Sedlcanech,nez se kuchar kvuli zensky obesil.A treba to Kung-Pao vetsinou nazyvaji Kung-Po a cpou do nej vsemoznou zeleninu,pritom prave Kung-Pao obsahuje pouze maso,tuk na smazeni/sadlo/par rozdrcenych susenych malych chilli papricek projetych rozpalenym sadlem na panvi a velkou hrsti prazenych loupanych arasidu.Zahustuje se tmavym zalivem/kvalitni cinska sojova onacka-ne light,vino sao-sing-Cinzano bianco,nebo sherry,spetka cukru,soli a wei-su + lzicka maceneho skrobu/lepe kukuricny,z bramboroveho je lepidlo./
Vyborne jsou Veprove ledvinky marinovane-na ty tam jezdil Klaus,Gott,Matuska,Slepici prsicka v cervenem oleji,Kureci prsa s ananasem,Kure LA-C,Kachna s medem,Suang-si,Suei-cu-zou,Maso dvou barev,Veprove maso po S-cchuansku,Jatra Cchao.Dnes uz se sezene spousty originalnich surovin,takze kdyz je sikovny kuchar,tak vykouzli uzasne cinske dobroty.Ja kdyz s varenim ciny zacinal pred 45 roky,tak nebyl ani cerstvy zazvor,neco se dalo sehnat v Tuzexu a treba tu Cinskou restauracive Vodickove,ktera mela slouzit jako vykladni skrin Cinske lidove republiky a Mao-Ce-Tung k nam poslal ty nejlepsi palacove kuchare,aby zaucili Cechy ve vareni,proto tomu kdo navstivil Vodickovu nechutnaji nektera ta vietnamska rado-by cinska jidla uvarena pred 2 hodinami a vydavana naberackou z tepleho pultu.A tu Vodickovu zasobovali 1x rocne,kdyz ji poslali z Ciny plny vagon surovin,takze museli si umet i objednat dlouho dopredu.Nerikam,ze varim spatne,respektive moje rodina,znami a hoste me vychvaluji,ale ja sam vim,ze by to mohlo byt jeste propracovanejsi i chutnejsi.Snad az v duchodu na to bude cas a ja budu svymi produkty oblazovat sve blizke.
Nedavno jsem si sel s detmi nekam sednout a listuju si jidelnim listkem.Jen jsem se zastavil nad nabidkou cinskych jidel a dcera se az polekala:"Tatko na to vubec nekoukej,protoze podle toho jakou ty varis Cinu,tak tohle bys asi nejspis nejedl." Cinska kuchyne to neni jenom ten wok,to je koreni,suroviny,krajeni,postupy tepelne upravy,kombinace chuti a vuni.Cinska kuchyne je cista filozofie a zivotni nazor. Dobrou chut

Filip (Út, 23. 5. 2017 - 10:05)

objednával někdo nádobí z http://www.i-domacipotreby.cz/

Kristýna (Út, 25. 4. 2017 - 10:04)

Nejlepší výběr mají na www.i-domacipotreby.cz

Reklama

Přidat komentář