Reklama

Sladkosti

aha (Po, 24. 9. 2018 - 15:09)

od doby co hubnu se světem...Zase jsi se rozjela i běháš že, se SZ?
Ještě tady chybí to tvé notino. UBOHOST SAMA.

Janča (Po, 24. 9. 2018 - 15:09)

od doby co hubnu se světem zdraví tak chut na sladkost vůbec není, a to jsou už 2 roky

Granvin (St, 22. 5. 2013 - 15:05)

Sleva na křupky s polevou v Mostě

http://www.slever.cz/akce/?actionUrl=6-balicku-lahodnych-zdravych-krupek-v-poleve-3-prichute&preview=1

Zdena (Po, 16. 5. 2005 - 15:05)

No, ale většina lidí včetně "odborníků" problému s cukrem moc nehoví, tak mívá vlastní názory většinou zcestné.Střídmost toho moc nevyřeší, protože následky se dostaví u rizikových jedinců jen o pár let později.'

???? (Ne, 15. 5. 2005 - 22:05)

Mě by z vás ranila mrtvice, co takhle vlastní názor, střídmost a od všeho a nenechat se blbnout názory momentálně modních "odborníků"'

janka (Ne, 15. 5. 2005 - 22:05)

to jo! zeleninu tu jim taky hodne! i kdyz teda jsem taky cetla ze zelenina je plna pesticidu a ja nevim ceho jeste :-) Ale den bez cokolady nebo neceho z mlika(jogurt, puding) si predstavit nedokazu. Ta zelenina je dobra ale treba pred sportem si dat salat tak sem nafoukla jak mic.

Zdena (St, 11. 5. 2005 - 10:05)

Tak se jdi podívat někdy do zeleniny a nějaké větší prodejny zdravé výživy. Určitě tam regály nezejí prázdnotou.Jogurt je jednou ze základních potravin pro vznik rakoviny prsu, tak si nech chutnat...'

Janka (Út, 10. 5. 2005 - 17:05)

teda ja sem tady z ty debaty uplne vedle....kdyz uz i med je skodlivej a jogurty tak ja nevim co mam zrat.Osobne jim denne tabulku cokolady protoze mi proste chutna. pred spanim si rozbalime jeste susenky nebo si delame s pritelem puding. Jinak jim vsechno na co mam chut. Prevazne teda sladky jidla a cejtim se maximalne fit a vypadam taky dobre.

Di (Po, 14. 3. 2005 - 21:03)

Nedávno na neurolog.konferenci byly oznámeny výsledky studie:um.sladidla způsobují deprese.'

coroner (Ne, 20. 2. 2005 - 14:02)

... moc jsme si nepomohl(y). Fuj! Ale asi toho tam bude víc...'

coroner (Ne, 20. 2. 2005 - 13:02)

Padla zde již zmínka o škodlivosti umělých sladidel, která jsou většinou čistě chemickým produktem.Tato sladidla se hojně nyní přidávají do všeho možného, co se pak na etiketě pyšní informaci, že výrobek neobsahuje cukr.To pak v zákazníkovi může vyvolat mylnou představu, že tento výrobek je zdraví prospěšnější než ten, který obsahuje cukr.To je ovšem zcela zásadní omyl ve vztahu třeba k diabetu.Umělá sladidla se sice odbourávají bez potřeby "asistence" inzulínu, jak je naopak nutné u některé z forem běžného cukru, ale potíž je právě s tou extrémní expanzivní energií, která zde byla rovněž již zmíněna.Právě ta se podílí na diabetu jako hlavní příčina.Cukr je pouze jedním z reprezentantů této energie.U umělých sladidel představuje obsah této expanzivní energie ve srovnání s běžným cukrem 500 x až 1000 x větší hodnoty.Zařadíme-li tedy do diabetické diety (nebo jiné) tato umělá sladidla, nevzniknou sice inzulínové nároky, ale zcela spolehlivě si likvidujeme kvalitu beta buněk slinivky břišní.V případě zmíněného diabetu pak činíme onemocnění nevyléčitelným.I když jsme relativně zdraví a denní kávičky sladíme umělými sladidly místo cukrem, moc jsme si nepomohly. Spíše naopak.V případě diabetu je problém ještě v tom, že v diabetických dietách je doporučována řada potravin, ve kterých je toho škodlivého cukru minimum, bohužel obsahují právě "necukrovou" expanzivní energii.Pak je jasné, že při zařazení takových potravin do jídelníčku diabetika jeho nemoc z neznalosti systematicky udržujeme - zakonzervováváme.To je bohužel tragické pozadí všech kuchařek pro diabetiky, které zatím vyšly.Pokračování knížky Cukr a sůl - dva bílé jedy, které by mohlo trochu vnést jasno i do diabetické praxe, bohužel zatím údajně nenašlo nakladatele.'

j. (Ne, 20. 2. 2005 - 00:02)

Díky. Ano, je to pochopitelné. Jsem pro konzumaci potravin z místních zdrojů.Příroda ví, co je pro nás nejlepší, tak nám to také dává.'

coroner (So, 19. 2. 2005 - 14:02)

Pokud se týče třtinového cukru (melasy z cukrové třtiny) celé to je o energetickém působení jednotlivých potravin, což je věc v běžné praxi naprosto neznámá a tedy i nezohledňovaná.Výsledné energetické působení je ale naopak velmi důležitý parametr pro rozhodování o vhodnosti nebo nevhodnosti dlouhodobého používání něčeho, co vykazuje léčivé účinky.V našem případě třeba i mezi volbou řepného a třtinového cukru, když se už závislosti na cukru (ke své škodě) nedokážeme zbavit. V naprosto odlišných klimatických oblastech, kterými disponuje tradiční pěstitel cukrové třtiny Kuba a tradiční pěstitel cukrovky ČR, zanechává příroda i po zpracování ve výsledném produktu určitý energetický otisk.Ten je odlišný (má různou intenzitu působení v živém organismu), pokud plodina rostla v mírném pásmu (ČR)nebo tropickém podnebí Kuby, byť je výsledným produktem v obou případech vždy cukr.Ten náš má té škodlivé energie méně, což ale neznamená, že je zdravý.Melasa je v našem případě energetický koncentrát - energetická bomba s extrémním expanzivním účinkem, který jí vtiskla energie tropů.Nelze se tedy divit, že funguje jako léčivo, protože ta jsou z 90% založena na stejném energetickém účinku.Proklamovaným účinkům, které jsou v propagačních letačcích k tomuto výrobku uvedeny, můžeme klidně věřit.Otázkou je co s naší tělesnou schránkou udělá právě ta dlouhodobá konzumace, zvláště když je melasa kombinována s dalšími extrémními potravinami se stejným typem energie.Dovolil jsem si proto překopírovat jedno takové zamyšlení nad touto problematikou, které svého času uveřejnil na "Černémm zázraku" zde na Doktorce Libor.Chtěl jsem se s vámi podělit o svůj názor na tento výrobek. Melasa je extrémní potravina a to v tom smyslu, že obsahuje příliš vysoké množství jednoduchých cukrů. Jednoduché cukry jak je známo odebírají organismu velice důležité minerální látky. Melasa sice mnoho těchto minerálů obsahuje, nicméně velmi vysoké množství jich právě z těla odplaví. Lze si to představit jako takové - nalej-vylej. Něco dodáte a totéž vlastně z organismu odstraníte. Myslím si, že je to drahý špás. Nechci ale zpochybnit něčí dobré zkušenosti. Lidské tělo je nesmírně složitý systém a jeho stav lze na různých úrovních a různými potravinami ovlivňovat. Z krátkodobého hlediska se tedy melasa může někomu osvědčit. Z dlouhodobého hlediska ovšem tento produkt nemohu doporučit, jelikož silně zatěžuje slinivku břišní (vysoký obsah jednoduchých cukrů, zejména sacharozy)a z těla nakonec odnese více minerálů než do něj dodá. Nesmíte zapomínat na to, že konzumace většího množství - zvláště sacharozy - jednoduchých cukrů způsobuje většinu současných civilizačních onemocnění. Cukrovku, nedostatečnou funkci ledvin, problémy z pokožkou (akné a ekzémy). Nejlepším zdrojem cenných minerálií a enzymů jsou zejména - kysané zelí(syrové), miso (fermentovaná sojová pasta), semena (sezam, mák, ořechy z naší klimatické zony), mořské řasy (hiziki, arame, wakame, kombu, nori, dulse) a také krátce vařená kořenová zelenina. Mohu také vřele doporučit konzumaci celozrnných obilovin - kulatá celozrnná rýže, bezpluchý oves a ječmen, jáhly, v zimním období velice cenná pohanka. K obilovině vždy zařazujeme i luštěniny (10 % obilovin) vařené s řasou a zeleninou. Snažte se jíst přírodní - průmyslově neupravované - potraviny, jen tak budete mít naději na zlepšení vašeho zdravotního stavu - A TO NE Z KRATKODOBEHO POHLEDU. Vše, co nastává rychle, také rychle odchází. Proto máte-li dobré krátkodobé zkušenosti s nějakým koncentrovaným (zpracovaným výtažkem) či umělým lékem je velice vysoká pravděpodobnost, že z dlouhodobého hlediska vám tato věc velmi ublíží. Napravování chyb přírodní cestou je nejlevnější, nejjistější a hlavně trvalé. Přeji všem, kteří dočetli až do konce mnoho úspěchů v životě a co nejvíce důvodů k radosti. S pozdravem Libor.'

j. (So, 19. 2. 2005 - 08:02)

Coronere, proč jsou třtinový cukr a melasa nebezpečné? Vždyť se běžně prodávají ve zdravých výživách.Umělá sladidla - cyklamát, aspartam atd. to je chemie, tak to je celkem jasné, ale třtinový cukr a melasa?'

coroner (Pá, 18. 2. 2005 - 08:02)

Kup si knížku Cukr a sůl dva bílé jedy, pak uvidíš, že v případě cukru je škodlivé jakékoliv jeho množství.Nejnebezpečnější je cukr třtinový (pozor též v této souvislosti na melasu - velmi nebezpečný černý zázrak!) a z náhražek umělá sladidla.Problém neřeší ani módní konzumace hnědého cukru, ve kterém sice něco užitečného ještě zbylo, ale celkové negativní působení je prakticky stejné jako u cukru bílého.Není dnes problém zajít do nějaké prodejny zdravé výživy, kde je řada obilných sladů a sirupů, které nemají při uměřeném denním množství konzumace žádná negativa. A do toho čaje se hodí obzvlášť...Další zajímavou knížkou o škodlivosti cukru je např. titul William Dufty: Cukrové trápení, kterou lze běžně sehnat. Viděl jsem ji např. v prodejnách Albio.'

Sugarman (So, 12. 2. 2005 - 14:02)

Ahoj lidičky, potřeboval bych vědět, kolik cukru za den je ještě neškodlivé, abych věděl, jak na tom jsem-Sladil jsem dvě velké lžíce na hrnek čaje. Těď si dávám něco přes půl. To snad nijak neškodí, ne?...(A takový ty odpovědi, jako je: Cukr nejíst vůbec neberu...)'

tomas (Pá, 9. 7. 2004 - 09:07)

K těm cukrům dobrej je hroznovej cukr /při cvičení/ je pro tělo z jednoduchých cukrů nejlépe stravitelný a dodá okamžitě energii. Jinak používám větvené cukry ty se pozvolna uvolňují a nepřeměňují se proto na tuk /maltodextrin/. Jinak tuky i cukry pokud se konzumují bez rozvahy jsou noční můrou každého sportovce...'

moribundus (So, 3. 7. 2004 - 17:07)

Stejně je zajímavé Aleno, že se zde nikdo nezmínil už tehdy o obilných sladidlech, které med dosti připomínají, aniž mají jeho negativní vlastnosti.Ta byla běžně v prodeji i v době, kdy vzniklo toto fórum. Rovněž byly různé obilné sirupy, které se daly použít do čajů atd..Já osobně používám také ty hrozinky (jindy zase pro změnu rozinky), jak psal Libor, nasypané po propláchnutí do hrnku a zalité horkým tříleťákem.Nemyslím tím zrovna rum, ačkoliv to by asi také nebylo špatné.Ty rozinky se dají přelít několikrát a ve finále zbaštit lžičkou. Ňam!Pro sváteční příležitosti používám javorový sirup, ale ten je stejně průserový jako med či cukr.'

Alena (So, 3. 7. 2004 - 12:07)

Sladká asi nebude, leda že si ji pocintáš medem, ale bude mít možná podobné negativní účinky jako cukr.Bude dodávat nadměrně uvolňující energii, což se nemusí zrovna vždy hodit.'

moribundus (Pá, 2. 7. 2004 - 09:07)

A je sladká?'

Reklama

Přidat komentář