Reklama

Panická porucha 4

eva.rokytova (Út, 23. 8. 2005 - 21:08)

Pajko,inu dobrá... co bych pro tebe (vás) z LáZky neudělala! OK, ukecalas mne, tak já ten rozhovor udělám! Na okénko poklepu, sousedsky o PP pohovořím.. Vlastně... ani moc přípravy nepotřebuju, že? :-))

Jana (Út, 23. 8. 2005 - 21:08)

Evo R.Calábek byl můj oblíbenec kdysi dávno,když lékaři neuměli pojmenovat PP.A honili mě po vyšetřeních.Koupila jsem si i jeho relaxační kazetu a litovala,že se neobjevuje u nás v Ostravě.Teď po tvé zkušenosti jsem ráda,že jsem se s ním nesetkala.Jsem také senzitivní a asi bych to nesla hůř než ty.Také jsem si koupila knihu Mudr.Praška o behovionární terapii,ale moc tomu nerozumím.Je to nějak složité a chtělo by to odborníka na vysvětlení.Nenašla jsem v Ostravě nikoho,kdo by se touto metodou zaobíral,takže můžu jen tiše závidět Evě,že ho má poblíž.

Lenik (Út, 23. 8. 2005 - 21:08)

Ahoj, tady Leník. Práce v pohodě, ozývají se známí lidé, že jsou rádi, že jsem se vrátila... ALE... od zítřka budu válčit bez svého přítele. Do konce příštího týdne má totiž dovolenou. Podpora mi odchází. No nic. Dneska jsme po práci zašli do restaurace na pivo/víno a on pak jel k sobě domů relaxovat k počítači. Před pár minutami jsem mu volala. Prostě jsem ho jen chtěla slyšet a zeptat se, co dělá, jak zahájil dovču a tak. No a on skoro nemluvil. Prý kouká na televizi a čte si a že se lekl, když zazvonil telefon. Že prý už si myslel, že dneska nikdo nezavolá. Sakra! On mě snad bere jen jako kolegyni nebo jak tohle mám chápat? Chtěla jsem si hezky popovídat (a ještě si s ním popovídat chci), jenže to jaksi nevyšlo.

Pajka (Út, 23. 8. 2005 - 21:08)

Báro, jsem na tom podobně. Před chvílí jsem přišla z práce. Kdybych si chvílemi neodskočila kromě wc i na net, nevydržela bych to! A nestyď se mluvit o tom, co Ti nedělá dobře. Jenom si o klid a srozumitelnost dál říkej, není to nic, za co by ses měla stydět!Malůvky na sklo mě taky lákají (maluje Katka), ale chodím domů tak pozdě, že už mi nezbývá čas. Vím, vím, koleduju si o to, aby se psychika dala na pochod proti mně... Snad to uhlídám.Katko, jsem ráda, že už je trošku líp. Praško je náš oblíbenec, dokonce soused Evy Rokytky, aleona se k němu zatím nepochopitelně plaše nehlásí, přestože píše interview se slavnými lidmi do novin. Se fakt divím, že neudělá nějaké i pro nás. Vždyť bychom tu Tinu rozebraly, bych si koupila aspoň 3 výtisky, abych to měla vždycky po ruce :-)Katko, na www.lundbeck.cz najdeš stručný výtah od Praška o panické poruše. V sekci pro veřejnost.

Jana (Út, 23. 8. 2005 - 21:08)

Ahoj,mám dotaz.Stává se někomu z vás,že máte v nateklý krk a prostě jako by vás někdo dusil? pozoruju to delší dobu ale krční lékař nic neobjevil.že by to souviselo s PP?

eva.rokytova (Út, 23. 8. 2005 - 21:08)

Kataríno - psychiatři uvádějí, že hypnóza na PP zabírá, ale, bohužel, jen dočasně! Vyžaduje to však jistou "ukázněnost" pacienta a odborně k hypnóze erudovaného doktora. V žádném případě ji nesmí provádět laik!!! Tou ukázněností pacienta jsem měla na mysli, že u příliš senzitivních jedinců (já) je léčba složitější. Byla jsem vystrašená (jak jinak?!) a snad proto jsem byla "položena" vlastně na první "ránu", v mžiku. Pak si toho moc nepamatuju, ale asi týden mi bylo dost divně :-(( a PP mi zůstala. Jednou jsem hypnózu okusila v jistém zoufalství (pracovně, při rozhovoru) u mediálně známého pana Calábka, věhlasného léčitele-dobrodruha. Tam mám, asi už na doživotní, úplné okno na dvě hodiny a dodnes mě ten výpadek nejenom zajímá, ale především trápí! Byl ale asi dobrej, neb své cvičení (autosugescí u mne) dokončil i večer, jak slíbil. Úplně mě vyděsilo, jak to fungovalo! Z té "léčby" jsem se pak ale štrachala úporně asi dva měsíce. :-(( Pořád jsem byla divně oblblá, úplně nesvá, roztěkaná, nesoustředěná, vše mi padalo z rukou -jen PP se nehnula!!! Katarínko, tak takové zážitky mám já, když se ptáš... To ale, prosím, neznamená, že bys třeba ty nemohla být v úplné pohodě a že by ti to pomohlo. Mně však hypnóza jednoduše nesvědčila a nezabrala...

Bára (Út, 23. 8. 2005 - 20:08)

Ahojky. Snažím se dostat trochu do obrazu, ale fakt na to nemám, je tu toho tolik, že čtu jen namátkou a to nejnovější. Jsem utahaná jako pes, bolí mě za krkem a hlava, po dovolené v práci blázinec, ale doslova, jak ráno sednu tak sotva vstanu na záchod, dneska jsem k obědu stihla jen suchý rohlík, člověk se nemůže soustředit na jednu práci, vyvstává jeden problém za druhým, který je třeba řešit okamžitě a tak mám rozdělaných několik věcí a to mě strašně deptá, mám ráda ve všem řád, všechno hezky jedno po druhém, všechno musím mít naplánované a když jsem nucená improvizovat, vyvádí mě to z míry, i když to nakonec vždycky zvládnu. Ale strašně mě to vyčerpává.Pajko, s tou asymetrií to mám taky, nesnáším to, mám ráda ve všem rovnováhu, všecko hezky souměrné, upravené. Taky si někdy připadám, že nejsem normální. A špatně se mi dělá zase třeba když někdo na mě mluví a má nahlas puštěné rádio nebo muziku, strašně mě to ruší a udělá se mi z toho zle. Připadám si jako blbec, když musím žádat o ztlumení, stydím se, ale nemůžu si pomoct. Teď jsem zapomněla, kdo tu psal, že maluje na sklo - já taky! Ale mám to jako koníčka, jsem začátečník, ale moc mě to baví, jen toho času kdyby bylo víc.Katarínko, je to zajímavé, co píšeš. Hypnózy se ale strašně bojím, jestli jsem někdy prožila něco hrozného, bráním se prožít to znovu v hypnóze, stokrát si můžu říkat, že to pomůže.JInak je mi taky tyto dny hůř, motá se mi hlava, a je mi "předatakově", asi to bude tím přetížením. Tak dobrou!

Dandy (Út, 23. 8. 2005 - 20:08)

Ájko, Dituš...vy se nebojíte jít ke kartářce? Vyšlo Vám už někdy něco, nebo mluví tak všeobecně, aby to pasovalo...Nebojíte se, že Vám naznačí něco špatného a vy se pak budete dopředu strachovat? Já bych na to odvahu neměla.

Dandy (Út, 23. 8. 2005 - 20:08)

Ahoj Katarínka, my jsme spolu ještě nekomunikovaly:-) Chtěla jsem se Tě zeptat...Tvé odpovědi jsou tak strašně moudré a srozumitelné...kde jsi k nim přišla? Je to nějakým samostudiem, nebo děláš něco v oboru?

jindra (Út, 23. 8. 2005 - 20:08)

EVI S, v Jeseníku jsem nebyla, do Žďáru ráda přijedu, pokud budu už doma z Chorvatska. Už mám to růžové lehátko:-))). Zvládla jsem v poho Hornbach i Globus.Pajko, tak tohle neznám, problémy s asymetrií, ale jak teď tak nad tím přemejšlím, asi bych si takové oblečení taky nekoupila, ale nevím proč..Katarína, co to provádíš na "dálku"? Jako bez vědomí těch lidí????

Dandy (Út, 23. 8. 2005 - 20:08)

Ahoj Kami...vítám Tě mezi námi. Určitě nejsi hypochondr. Pokud máš tyto stavy jenom občas, možná by ti pomohl zvýšený přísun vitamínu B a Hořčíku + třezalka. (Někde jsem to četla). Já to ze začátku taky zkoušela, až když mi to nepomohlo, šla jsem k doktorce. Úplně stačí k té obvodní, dnes už může antidepresiva apod. předepsat i obvodní. Je docela zajímavé, že asi všichni s těmito problémy jsme měli v životě nějaké trable...a to jsem si vždycky říkala...proč nemůžeme být normální rodina, jako ostatní...ale s postupem času zjišťuji, že téměř všude je něco. Přeji Ti ať se z toho dostaneš, jak píšeš nebývá to často...určitě máš šanci.

katka (Út, 23. 8. 2005 - 19:08)

Ahoj vsemTak uz se ani nedivim ze jste na me nezareagovaly,ja jsem pred hodkou prisla a nestiham vsecko od vcerejska precist. Prekvapilo me jak jste my vsichni odepsaly?.S tim malovanim ,ja maluju na sklo ale delam i malovane vytrazky a ruzne veci takze chodim na vecer domu .Maluju v praci a pak doma mam svoji dilnu kde tvorim.Judito chtela jsem se zeptat ty ses lecila u Praska? ja od nej ctu knihy a jako clovek me zajima ,tak zatim dik ja jdu cist vse jsem to nestihlaA mimo ted jsm se vratila od psychyatra a rek ze to zvladam celkem dore e et neutikam od Ataku at to radsi rozdycham do pytliku a at zintenzivnim navstevy u psycholozky.Jdu cist a zustavam pa

Pajka (Út, 23. 8. 2005 - 19:08)

Katarína, len skúmaj, som tomu otvorená, aj tak bysom nič nezmohla :-) a ktorí s makím "i" sa mi naozaj velmi páči. Čo velmi? Privelmi!!!A k té asymetrii: mám ještě někdo podobnou zkušenost? Mám tak přecitlivělý hmat, že mě dokáže rozhodit i nevhodný materiál oděvu, vyhledávám kousky s kapsami, nejlépe tááákhle velkými jako krtek, ale na druhou stranu bych řekla, že mám práh bolestivosti položen vysoko, když snesu vytrhávání chloupků na místech, kde jiní prchají a zůstavají raději ochlupeni = v podpaždí :-) zásadně nepoužívám holítko, mám ráda, když mi po noze sklouzne hedvábný šátek jako v reklamním šotkovi :-) takové intimnosti, kdybych uměla Stydlíka, tak ho sem vložím...

Dandy (Út, 23. 8. 2005 - 19:08)

Evi z Krk, to je od Tebe hezký, že na nás tak myslíš. Taky jsem si všimla, že si kolikrát vzpomenu, co kdo děláte a jak to vypadá s tím, kdo zrovna řeší nějakej problém atd. Prostě jste mi nějak vešli do života a jak už jsme my PPci takoví přecitlivější, tak nějak v myšlenkách prožíváme i ty trable ostatních, že jo?Jinak já mám doma taky příjemnou postýlku, a vedle sebe AD:-) (v malé bílé krabičce:-((

Katarína (Út, 23. 8. 2005 - 19:08)

Evko, hypnóza to nieje, ale spoločné majú to že sa dajú zistiť informácie aj tie skryté ktoré ti odhalia čo za problém máš. Ale na druhej strane hypnotizér (musí byť ale skúsený) môže do teba vložiť priaznivejšie obrazy ktoré v tvojom podvedomí začnú (môžu ale aj nemusia) pracovať. Potom už je to len záležitosť jednotlivca či ich v sebe podporí, alebo sk?zne zas do starých ko?ají a znovu si to tam neposerie : - ) Takú moc ja nemám, zasahovať do vedomia druhých. Bola si už v hypnóze ??? to ma zaujíma, napíš mi každučký detail ako to prebiehalo, čo si videla a cítila ..., všetko na čo si spomenieš.

Dandy (Út, 23. 8. 2005 - 19:08)

Zkoušela jsem to dát jako odpověď, myslela jsem, že se to projeví nějak jinak...ale došlo to (až na předmět) stejně jako nový příspěvek...

Dandy (Út, 23. 8. 2005 - 19:08)

Romane, takhle nějak sis to členění a odpovědi myslel? (To jsem zvědavá jak to dojde:-))

eva.rokytova (Út, 23. 8. 2005 - 18:08)

Kamo - jasně! Proto jsem se ptala s tou bolestí jen půlky hlavy a pocity na zvracení a to špatné vidění: máš migrénu jak vyšitou, a ne PP! :-)) Budeš brát léky a obvodní tě popošoupne na neurologii. Žádná trága, tu má dnes kde kdo.:-))Ájo - já, která hledá pořád toho opuštěnýho myslivce, jsem se taky zamilovala do Lomničky!!! :-)))Kataríno, to je zajímavý ta tvoje "napojení". Se mnou by sis užila do sytosti: já jsem super hypnobilní typ; na mne psychiatr jednou zkoušel hypnózu a ledva se na mne podíval, už sem ležela... aniž by cokoliv začalo... Ale tys zjevně měla na mysli jiné energie - mejlím se?Pajko: "V šatech s jedním rukávem bych dostala stoprocentně ataku, mně je špatně, když se jenom na někoho asymetricky oblečeného podívám. Jsem normální?" - NEJSME!!!!!:-))) Posílám ti Oscara za zjištění nového prvku v PP - mně to taky vadí. Mně přijít Delon s jedním rukávem na rande, je po všem!!!!!! :-(((

Katarína (Út, 23. 8. 2005 - 18:08)

Spomínam gramatiku a pri Pajke tam fiknem ktorý s "i" , des : - ), ale dôležitý je obsah a nie forma.

Katarína (Út, 23. 8. 2005 - 18:08)

Kamčo dík ...Evko Rokytko, teraz najnovšie sa v noci pokúšam na dia?ku napojiť na ?udí a vidieť ich farebné spektrum a pocitovú, emocionálnu informáciu tej farby. Robím to preto v noci, lebo všetok ten denný ruch ustane, ?udia spia , nie je to?ko myšlienok v étery a tak to spájanie je ?ahšie. Zatia? som to skúšala na mojej rodine a kamarátoch, musím povedať že sa mi to docela darí ale nie vždy (jedna z príčin je, že pri tom zaspím). Väčšinou sú naj?ahšie prístupní tí ?udia ktorí sú oslabení (bóže tie

Reklama

Přidat komentář