Reklama

Panická porucha 4

Eva S. (St, 24. 8. 2005 - 09:08)

Ahojte,další zamrečený a upršený den!! Proč nemůže být chvilku pěkně a svítit sluníčko?V práci toho mám hodně,takže makám. Doufám,že budu mít čas si vás dočíst,ať vím,co se tady děje.

Dandy (St, 24. 8. 2005 - 09:08)

Katarínko, moc krásný příběh.Děkuji.Hned jsem ho poslal všem dobrým známým. Miluji takové moralitky. Bezvadné jsou tyto knížky od Daniely Fischerové...teď nevím ty názvy, ale mám je doma...jedna se tuším jmenuje jiskra ve sněhu.Doporučuji. A pak se mi taky líbí R.Bach...znáte? Racek apod. Evičko Rokytko, taky mám ráda J.W. (Praška bohužel neznám, ale ještě chvíli o něm budete psát a rozjedu se do Prahy ataka neataka tunel netunel:-))Jak se jim přiznáš (při rozhovorech), to jim řekneš něco jako "já mám PP?"Juditko, jo nad tím už jsem taky mockrát přemýšlela, že občas chlapům tolerujem věci, na které podle nich nemáme právo:-))) Můj mi sice občas řekne, když se o tom bavíme, že mám taky odpočívat...že přece nemusím všechno idělat...jenomže já si neumím odpočinout, když na mě ze skříně padá hromada nevyžehleného prádla, děti se ptají co bude k večeři a kdy bude večeře, plný dřez nádobí, na zemi drobky...já k odpočinku potřebuji útulno, a to mám aspoň částečně, když jsem sama doma. Hned ráno uklidím co musím (prádlo zavřu do skříně, aby nebylo aspoň vidět:-))) a pořádek mi vydrží do té doby než přijdou domů. Pak už jsem bez šance:-))) Kdežto chlapi jsou schopni odpočívat i v naprostém bugru.(A možná proto, že umí vypnout nemají tak často PP jako my, kdo ví...?)

DITUŠA (St, 24. 8. 2005 - 09:08)

Evko, sakra vyfot ho!!!!!!!!!!!!§Díky za reakci -Evi, Pajko...letím na bus hnus, pak k tete na "gósti" a pak ostříhat se ...sama pěšky či busem:-(tady je hnuuusně, fouká , tma, pršlavo...papa a OK den přeju všem

Judita (St, 24. 8. 2005 - 02:08)

Jejda, mě se zvyšuje tep ...... už jsem pochopila, Eva viděla Praška v pyžamu!!!

Judita (St, 24. 8. 2005 - 02:08)

Ježíš, Evo, komu? Tomu Delonovi nebo Praškovi, to pyžamo sluší. To už jsi u něj doma?

Judita (St, 24. 8. 2005 - 02:08)

Chtěla bych pokračovat, rodina mě načapala, že ještě nespím, manžel mi tu nadává. No já se mu na jednu stranu nedivím, má ode mne každodenní úkol mě ráno budit. Dandy, víš co mě taky hrozně štve, proč se všeobecně předpokládá u mužských, že chtějí vypnout,že chtějí být sami a bere se to tak samozřejmě, ale když to chci já, tak je to divný (nebo jsem chlap?) Úplně tě chápu, jak sis chtěla vzít dovolenou a jak to dopadlo. Já úplně ožiju, když jsem doma sama.Pajko, mě začíná dělat poslední dobou v práci, že si nemohu odskočit, na WC ani tak ne, ale na net (sem). Jinak asymetrie ta mě přímo deptá, a citlivost na různé materiály, to dobře znám, moje mamka mi už kolikrát řekla, že mě nechápe, když jsem právě z tohoto důvodu odřekla dobře míněné dary.

eva.rokytova (St, 24. 8. 2005 - 02:08)

Juditko, Romane, brou, brou... odplouvám do říše snů...

eva.rokytova (St, 24. 8. 2005 - 02:08)

Juditko - přijeď, provedu tě po nočním sídlišti!:-)) Určitě se shodnem, že převyšuje i toho Delona; ostatně, jen mezi námi: i f tom pyžamu mu to sluší! To sem ale šmíranda, fuj!!!:-))

Judita (St, 24. 8. 2005 - 02:08)

Teda Evo, tak vyraž na noční rozhovor, Teda no já ti to snad závidím:))))

eva.rokytova (St, 24. 8. 2005 - 02:08)

No chystám se na něj:-)).... Před chvílí jsem byla venku s Renuší.... a podržte se vy oba noční zbloudilci: je taky ještě vzhůru!!!!!

Judita (St, 24. 8. 2005 - 02:08)

Romane,EvoR., vy noční můry taky!!EvoR, no byla to jen poslední sloka, chtěla jsem být stručná:)))Ty tvé příběhy, jsou čím dál tím zajímavější, to určitě rozhovor s Praškom by byl plný témat.

eva.rokytova (St, 24. 8. 2005 - 02:08)

Juditko, to jsou mi ale náhody se soudruhy:-))) Ty mě ale šidíš, tu Jitřní píseň jsi mi poslala jen poslední sloku!! :-)))

Roman (St, 24. 8. 2005 - 02:08)

Juditko, tak to mě teda mrzí. No jestli ty moje nápady mají někoho zbržďovat, tak se na ně fakt vykašlete. To je přece proti smyslu.

Roman (St, 24. 8. 2005 - 02:08)

Ibri, ty stránky k TMO jsou přestárlé, protože provozovatel nakonec usoudil, že jsou na světě důležitější věci než neustále sledovat každou vychcanost jednoho mobilního operátora. Tak to v podstatě zabalil :-) Všechno hezké jednou končí a snad to pomohlo těm přemýšlivějším kouknout na některé věci zdravým rozumem. A ti ostatní ať si nějak poradí sami. :-)

Judita (St, 24. 8. 2005 - 02:08)

EvoR!!!!!!!!!:)))))Já teď koukám, ty máš zde pro mne dárek, nebudeš mi to věřit, ale tu jsem ti chtěla poslat včera, jen mě Roman trochu "zbrzdil" a tak jsem nechtěla být ukecaná.

Roman (St, 24. 8. 2005 - 01:08)

Já se nechytám :-(

Judita (St, 24. 8. 2005 - 01:08)

EvoKRK, díky, že na mě myslíš, zdá se budem se míjet, když já tu jsem, už spíš, a když už ty pilně pracuješ, já ještě spím. Dnes jsem vstávala pozdě a pozdě z práce přišla a pak do noci doháním. Knížka bohužel nepomůže k rozhýbání chlapů (to jsem ti asi neřekla:))) snad jen ti může usnadnit pochopení, že některé věci nedělají schválně, že jsou prostě takoví od přirození. Mě ta knížka některé chování mužů (i moje) objasnila, bohužel až v tomhle věku, a stalo se, že mi to už někdy(!) nevadí a někdy i rozesměje. A směju se i sobě, s tou mapou, to jsem já, musím si jí opravdu otočit, když jedu na jih.Jinak, vkrádá se mi dost poslední dobou strach, že se mi vrátí problémy. Na některé (si myslím) jsem připravená, ale nevím, jestli si budu vědět rady s tím, kdyby se mi vrátily ty pocity dušení,no spíš to bylo jako bych měla pusu plnou chlupů a nemohla je vyplivnout a ani nijak vyčistit, a to se stupňovalo až jsem měla pocit, že se dusím. A protože se mi objevily nejaké prvotní důvěrně známé příznaky, nic se zatím neděje, ale začala jsem mít z toho strach a myslet na to. Nevím vůbec, jak třeba v tomhle případě exponovat a Neurol to vůbec neovlivňuje. A vlastně mám i jiné potíže, než předtím, dřív jsem nikam nemohla, jak jsem někde byla, ataka a nebo spíš agorafobka. Dnes Metrem úplně v pohodě (však taky cesta za tebou mi byla celá potěšením) ale mám ataky místo usnutí, prostě usínám, již jsem téměř ve spánku a najednou mne probere ataka. Nebo při probouzení, ale to když otevřu oči, tak náhle zmizí. Tak to je to co mě rozhodilo. Takže asi bych ani tvou nabídku pokojíku nepřijala, neb na Delona v podstatě ani pomyšlení:))) To spíš teď dávám přednost chlapům od EvyR. po nocích.

eva.rokytova (St, 24. 8. 2005 - 01:08)

Juditko, za agorafobické hlemýždě ti posílám popůlnočního PP Oscara a posílám ti milé veršíky na dobrou noc:-))VĚCIMiluji věci, mlčenlivé soudruhy,protože všichni nakládají s nimi,jako by nežily,a ony zatím žijí a dívají se na násjak věrni psi pohledy soustředěnýmia trpí,že žádný člověk k nim nepromluví.Ostýchají se první dát do řeči,mlčí, čekají, mlčía přecitolik by chtěly trochu si porozprávět!Proto miluji věcia také miluji celý svět./J.W./

Judita (St, 24. 8. 2005 - 01:08)

Katko, k Praškovi na léčení jsem se dostala v roce 99, na 6 týdnů do Psychiatrického centra v Bohnicích (s blázincem nesouvisí, je to výzkumné pracoviště) Měla jsem tehdy stále úzkosti ze všeho možného, také jsem nemohla dýchat, z toho strachy, že se udusím, pak už jsem měla ataky téměř po celý den, nikam jsem z domu nevycházela. Tehdy mě tam dali dohromady,vím sice, že polovinu práce udělala AD, po kterých ty hnusy zmizely, nicméně k Praškovi mám hlubokou úctu, neb předtím za 24 let, co jsem docházela k psychiatrům se nic vlastně v mých potížích výrazně nezměnilo. Vzpomínám také na krásný úlevný pocit, že mi tam všichni rozumí, že ví o čem mluvím a jak mi je a to překvapení co lidí má ty samé problémy. Pak jsem tam byla ještě v loňském roce na konzultacích, když jsem se rozhodla přestat AD užívat. Jano, co se týká Praškových knih o behaviorální terapii, myslím, že kdybych to tehdy osobně nezažila, měla bych asi problém tomu porozumět. Teď se chci k tomu znovu vrátit a načerpat nějaké návody pro boj, vím kde mám slabiny.

Judita (St, 24. 8. 2005 - 01:08)

Tak u nás hlemýždi tak napůl, někteří, ti odvážnější se "rozeběhli" a jsou všude možně a ti opatrní, s agorafobií jsou ještě na stromech. Soudím z toho, že bude pršeti již méně.

Reklama

Přidat komentář