Reklama

AIDS - vir HIV

Ina (Čt, 3. 3. 2011 - 20:03)

No pokud ti řekli,že nejsi nemocná,tak bych to považovala za uzavřené. Šla jsi s tím,že se bijíš nakažení HIV,tak ti udělali testy na toto onemocnění a vyšlo negativně. Neboj se,oni by ti řekli přijdte ještě jednou .Já bych už strach neměla. pa

Lola (Čt, 3. 3. 2011 - 14:03)

Ráda bych se Vás zeptala na Váš názor. 4.prosince jsem měla nechráněný pohlavní styk. Po 20 dnech jsem šla na doporučení z Národní linky AIDS na test na antigen viru - negativní. Po 79 dnech jsem šla znovu na test AG + AB (Antigen + Antibodie) - negativní. Nějaké závažnější příznaky jsem nezpozorovala. Myslíte, že mohu považovat výsledek za dostatečně spolehlivý i přesto že to nebyli 3 měsíce. Děkuji

Zara (St, 2. 3. 2011 - 14:03)

Jsem ráda Honzo,že jsem tě trochu utěšila. Ono,člověk nikdy neví,ale lékařům věř.Pokud sis dělal test přímo na HIV a dopadnul dobře,tak nemáš vůbec žádnou pochybnost o nepravdě testu.Jeden týden to opravdu neovlivní.Jo a bílý jazyk mám i já a jsem doufám zdravá.Měj se a užívej si života.

Honza (St, 2. 3. 2011 - 00:03)

Zaro, moc děkuju za útěchu. Snad máš pravdu a jsem ready. Musel jsem se zeptat a mít vyšší jistotu.

Zaza (Út, 1. 3. 2011 - 20:03)

Honzo,já si myslím,že týden v testech nehreje nějakou velkou roli. Je to myšleno 3 měsíce v globále. Tj.asi.Uhry s tím nesouvisí. Nejez kořeněná jídla.
Říkají,že z kraje jsou příznaky jako u angíny. Pocení,bolest v krku,nehojící se rány. Já si myslím,že jsi zdravý,ale pokud máš pocit,že ne,tak si ho nechej udělat znovu a pak už jim věř.Nevím,co bych ti jinak poradila.Snad jen to aby ses příště více chránil.

Honza (Po, 28. 2. 2011 - 23:02)

Ještě chci dodat, že se mi poslední dobou začali dělat uhry. Můžu to brát za příznak? Vím, že to všechno může působit jako od člověka, který se moc prohlíží, ale mám si myslím celkem pochopitelný a přirozený strach, že ohrožuji svou rodinu. Na sebe já kašlu, ale zjistit, že jsem nakazil jiný by mě zničilo. Ještě jednou děkuji za reakce

Honza (Po, 28. 2. 2011 - 22:02)

Je tady dost otázek, které jsou zajímavé a méně a snad někomu pomůže i má otázka. Mám důvodné podezření, že jsem se nakazil pohlavním stykem a mám celkem dost příznaků: bolest v krku, bílý jazyk, 4 tečky na dlani, pocit na zvracení a žilky na nose a tváři. Samozřejmě jsem si test nechal udělat, ale seknul jsem se téměř o týden. Dopadnul jsem dobře, ale bojím se, že ten test nic neznamená, když jsem si ho nechal udělat předčasně. Může mi prosím někdo napsat, zda může mít týden vliv na test a něco napsat k příznakům? Děkuji moc za každou radu a reakci.

Petra (St, 2. 2. 2011 - 17:02)

Milane, děkuju za odpověď. Taky si myslím, že už by asi bylo něco v nepořádku. Jenom mě znervózňuje, že jsem četla, že lidi nakažení HIV můžou být až deset let bez příznaků.

Milan (St, 2. 2. 2011 - 15:02)

Petro myslim že se nemusíš bát,po 5 letech už by něco bylo určitě jinak a měla by si víc zdrav.problémy..Střídalo by se ti to a taky krvinek už by musel být sníženější počet.Já se sám taky bál ale moje holka byla na testech a je negativní tak to beru tak že já sem taky když už sem stou mojí půl roku tak měla x šancí jak by to ode mě dostala si myslim.

Pavel (St, 2. 2. 2011 - 14:02)

většina lidí z HIV si za to může sama, hlavně feťáci. Vidět fetku jak hází stříkačku někam do pískoviště tak bych ho musel asi umlátit

Petra (Út, 1. 2. 2011 - 22:02)

Ještě bych chtěla dodat, že jsem mezitím byla několikrát na odběrech krve, dělali mi také krevní testy na alergii a imunitu, vše bylo v pořádku. Objevilo by se něco v testech po takové době?

Petra (Út, 1. 2. 2011 - 22:02)

Před téměř pěti lety jsem udělala hroznou blbost, měla jsem nechráněný styk s cizincem. Má obavy abych nebyla HIV pozitivní. Vím, že nejspolehlivější by bylo zajít si na testy, ale mám strach. Chtěla bych se zeptat, zda někdo nevíte, jestli bych po pěti letech měla už nějaké příznaky. Zhruba dva měsíce po tom jsem měla nateklé uzliny, doktorka řekla, že mám angínu a předepsala mi penicilin, který ale okamžitě zabral. od té doby jsem neměla žádné příznaky, které by HIV naznačovaly. Nyní mám sice dva afty v ústech, ale to je vše. Mohl by mi prosím někdo poradit, zda je šance, že jsem nakažená? Děkuji

IQ Test (Pá, 28. 1. 2011 - 13:01)

Vyzkoušejte si profesionální IQ test!
http://cz.iq-test.eu/#5594

Ester (Pá, 28. 1. 2011 - 13:01)

Nejsem lékař,jen zdravotník,ale pokud by Anička měla pochybnosti,tak určitě by na místě bylo,že se testovat nechá.To by měl udělat každý,kdo měl někde nechráněný styk a toho dotyčného nezná.To si myslím,že je morální povinnost každého. Hlavně neohrozit někoho jiného.

Ester (Pá, 28. 1. 2011 - 13:01)

Petře,Anička není půl roku od nechráněného styku,ale je to rok a půl.To je dlouhá doba na to,aby na sobě zaznamenala že se s ní něco děje.První příznaky se projeví asi po 3 týdnech.Je to jako bys měl angínu.Potom se nemoc odmlčí a může i několik měsíců být klid. Po roce a půl už by opravdu věděla,že není v pořádku a u lékaře už by byla.Na Hiv jsou velmi spolehlivé testy.V tomto můžeme labolatoři věřit.

Iva (Pá, 28. 1. 2011 - 12:01)

Tak jsem si o Hiv četla a je to hrozný má to čim dál víc lidí.A bohužel někteří ani na testy nechodí a tak ani neví že jsou pozitivní.

Tomas (Pá, 28. 1. 2011 - 11:01)

Mockrat dekuji, me prave vystrasila doktorka naprostym nezajmem. Jen si v nemocnici nechala dat 500kc a rekla, jestli je uz aspon 6 mesicu po inkriminovanem styku. Rekl jsem ze 2,5 ale ze na internetu se pise, ze se da otestovat mezi 2-3 mesicem s staci to, ona ze kdyz si myslim, ze to vim lip, at si delam co chcu. A dale me ignorovala... jen mne vzala sestricka krev. Tak me uplne znejistila, jestli se na ten test muzu spolehnout. Mockrat Vam dekuji za radu a opravdu vsem radim, nestoji to za to. Zdravi je prednejsi a nedej boze, aby tim clovek ohrozil nekoho, koho ma rad...

Dr. (Pá, 28. 1. 2011 - 09:01)

Ještě jsem tě chtěla Tome pochválit,za krásný a zodpovědný přístup ke tvoji partnerce. Měl jsi obavy,tak sis nejdříve počkal na testy a tak se opravdu každý nezachová.Jsi zodpovědný kluk. Těch je málo..

Tome (Pá, 28. 1. 2011 - 09:01)

Určitě můžeš,ale že to byla škola,než ses nechal testovat,že? Tím by si měl každý projít,než přistoupí k nechráněnému styku.Dobře ti to dopadlo,tak si s přítelkyní ten sex pěkně užívej. Dr.

tomas (Čt, 27. 1. 2011 - 22:01)

Dobry den, chtel bych se prosim zeptat, mel jsem pasivni oralni sex bez kondumu s prostitutkou, pri kterem doslo ke krvaceni na me strane po zraneni zubama. Po 2 a pul mesicich jsem byl na HIV testech = negativni. Muzu zacit sexualne zit se svou novou partnerkou bez kondomu, bez obavy, ze ji nakazim? Dekuji. Uz jsem se ponaucil... nikomu takove jednani nedoporucuju... Tom

Reklama

Přidat komentář