Reklama

Chia semínka jsou oblíbená u sportovců i veganů

Chia semínka jsou horkým tipem sportovců i veganů na rychlé dobití klesající energie. Jsou lehce stravitelná, takže si je můžete dopřát kdykoliv během dne.

Velké plus pro aktivní muže i ženy je jejich obsah bílkovin.

Zároveň také zajišťují dobré hospodaření s tekutinami. Váží na sebe vodu, vytvářejí lehce stravitelný gel a chrání tak tělo před dehydratací.

U veganů jsou velmi oblíbené pro vysoký obsah vápníku, který dosahuje až pětinásobku v porovnání s mlékem. 

O srdce, cévy a nervy se zase postarají obsažené omega-3 mastné kyseliny.

Reklama

Chia semínka neobsahují lepek. 

Náš Tip!

Chia křehký chléb

• Čas přípravy: 15 min

• Doba vaření: 35 min

Super výživný a chutný, tento chia křupavý chléb si perfektně vychutnáte s hummusem a dipy.

Ingredience

• 1/4 šálku (40 g) chia semínka Naturya

• 1/4 šálku (30 g) slunečnicových semen

• 1/4 šálku (30 g) dýňových semínek

• 1/2 lžičky mořské soli

• 1/4 šálku (30) ovsa (nebo pohankových vloček pro bezlepkovou alternativu)

• 2 lžíce lněných semen

• 1 šálek (250 ml) vody

• 1/4 šálku (30 g) špaldové mouky (nebo pohankové mouky pro bezlepkovou alternativu)

• 2 lžíce extra panenského olivového oleje

Postup

• Předehřejte troubu na 170 ° C (ventilátorová trouba)

• Všechny přísady smíchejte ve velké míse

• Promíchejte lžící, dokud se dobře nespojí

• Nechte směs odpočívat 30 min, dokud nezhoustne

 • Rozetřete těsto na pečicí pergamenový papír

• Na vršek směsi dejte další pečící papír

•  Pomocí válečku vyválejte těsto co nejtenčí

• Opatrně odstraňte horní kus pergamenového papíru

• Těsto nakrájejte na malé čtverečky pomocí ostrého nože nebo řezačky na pizzu

• Dejte čtverce (stále na pečicím papíru) na plech a přeneste do trouby

• Pečeme 30-40 minut, dokud nejsou čtverce křupavé a nezhnědnou dozlatova

• Vyjměte plech z trouby. Nechte čtverce vychladnout po dobu 5 minut před podáváním

 

Naturya Bio Chia semínka 175 g

Nejvyšší možná kvalita. Naturya Chia semínka jsou pěstována na slunečných farmách v Jižní Americe. Jsou bohatým zdrojem energie, omega 3, vlákniny a bílkovin a jsou používána jako základní surovina po staletí.

MK

 

Reklama

Komentáře

Reklama