Reklama

Chronický únavový syndrom 2

Ina (Čt, 18. 1. 2007 - 16:01)

K těm cévám. Dr. Bell nepíše, že by pacienti s CFS měli užší cévy,(to by nebyl problém-cévy se dají roztáhnout), ale že tělo(vegetativní nervy) nechtějí dovolit, aby se v cévním systému udržel dostatečný OBJEM krve-i kdyby cévy byly 2x tak silné. Navíc rozšíření cév vede logicky ke snížení tlaku. Jediný lék, který je u nás na předpis na zvýšení tlaku je gutron, který právě cévy mírně smršťuje. Znám lidi, kterým pomohl, ale žádný z nich neměl CFS a tedy hypotenzi související s CFS.
Kamaráde, samozřejmě , že není zdravé přehnané pití coly ani kýble kávy nebo černého čaje! Je to prostě vymýtání čerta ďáblem! Zvedne to tlak, stimuluje, ale ničí např. žaludeční sliznici. Ale totéž je i u těch antibiotik, taky za jejich užívání většina lidí zaplatí daň ve formě postižení žaludku, střev, jater, apod.
Ještě k tvému tvrzení o posílení imunity pomocí ATB. Všude se v odborné literatuře píše i mezi doktory šíří, že užívání ATB naopak přirozenou imunitu těla oslabují, protože imunit. systém je v té době pasivní-jen čeká, až za něj ATB vyvraždí bakterie. Po užívání ATB jsou lidi nejvíce náchylní právě chytit pro změnu nějakou virózu. Znám to nejen z literatury , ale i z osobní zkušenosti!
Zajímal by mě dále jeden detail. Že si musím nastudovat medicínu a určit si diagnózu sama, na to jsem si už v tomto státě zvykla. Ale jak , o ní přesvědčit i lékaře, tak takový návod tady ještě nikdo neposkytl! A jak , Kamaráde přesvědčíš lékaře, když nemáš žádný nález bakterií a máš v kartě psaný CFS, jak ho prosím tě přesvědčíš, aby ti onen lékař psal např. celý rok antibiotika a jaké? Tohle mě opravdu velmi zajímá-praktický postup, jak toho dosáhneš. To by byla pro mě velmi cenná informace, s jakou jsem se doposud nikde (na netu ani v běžném životě) nesetkala. Předem děkuji za radu.

Ina (Čt, 18. 1. 2007 - 15:01)

Dlouhodobým užíváním ATB jsem myslela roky, ne měsíce!
Když je jasný nález bakterie (borelie, chlamydie), tak by se právě okamžitě ATB měly nasadit, ale problém je u mnohých v tom, že než nějaká bakterie byla lékaři objevena, byli tito nemocní neléčeni a posíláni k psychiatrovi. Lékaři ani nehledali žádné bakterie např. jen z toho důvodu, že CRP, nebo dokonce ještě zastaralá metoda sedimentace(která se dosud hojně používá) byla v normě. Uvažování některých lékařů: Nemáš horečku, jen teplotu, sedimentaci v normě, akorát tě něco bolí a jsi unavený. No, tak to máš beztak problémy v práci nebo v rodině, tak to bude psychické a padej na psychiatrii! Psychiatr nasadí AD automaticky, ale musíš čekat asi 4 týdny, než začnou působit. Za měsíc jdeš tedy znovu k psychiatrovi, že je ti čím dál hůř. Dostaneš jiné AD a proces se opakuje. Pak toho začneš mít dost a dáš se do hledání a obíhání jiných lékařů. A teď si to spočítejte, kolik zatím uběhlo doby a jak se za tu dobu bakterie vesele množí, zakuklují, přemisťují se , rozlézají do dalších částí organismu a jak si pěkně -nadneseně řečeno-budují pozici. Potom konečně někdo objeví Ameriku: Sláva!!! Borelie a začne s antibiotiky. Pozdě!!!!!!!
Už nejde jen o akutní zánět, ale za tu dobu je poškozené v těle kdeco!Např. vegetativ. systém. Chyba vzniká vždy na počátku, kdy lékaři bagatelizují potíže, neudělají všechna dostupná diagnostická vyšetření a chronické onemocnění je na světě. A netýká se to zdaleka jen CFS Stejný nekonečný boj svádí všichni lidi s chronickými záněty mandlí (nakonec se musí odstranit) s chronickými záněty močových cest, artritidou i s tou zanedbanou boreliózou.
Mimochodem , byly se mnou ve špitále pacientky, které měly před lety nález borelie (taky dost pozdě od doby vzniku nákazy), byly přléčeny antibiotiky. Potíže jim neustále nejen že přetrvávají, ale výrazně zhoršují. Byl jim tedy udělán kontrolní odběr krve i likvoru a po boreliích ani památky. Ony ženy ale ty potíže přesto mají-důchod nedostanou, protože lékaři jim tvrdí, že už žádné borelie nalezeny nebyly, tak jsou zdravé a basta!!!!!!!

Kamarád (Čt, 18. 1. 2007 - 13:01)

Dejte do coly přes noc hřebík a podívejte se na něj ráno... Je mi jasné, že colu pijete kvůli kofeinu a ne ředení krve. O tom rauši z coly je to známé. Něco, jako když v base místo alkoholu pijí "magorák".
/Celý pytlík černého čaje na jeden šálek/. O prospěšnosti na zdraví obojího silně pochybuju:-)). Vy ne?

Viki - chronická chlam. pneu a artritida jedno jsou. Věř mi tím spíš, pokud máš "únavu" od dětství.

Destiny - lépe číst můj příspěvek: vyléčíš ATB bakterie, imunitní systém včetně bílých krvinek pookřejí a zničí viry. Na konci ATB možno opatrně přidat antivirotika + imunostimulancia /není obyčejně třeba/.

Chlamydie cestují po těle uvnitř/!!/ bílých krvinek /velice zákeřné chování/. Bílé krvinky cestují hlavně tam, kde je nějaký problém, zánět. Když tam přivezou chlamydie, ty začnou svoji práci. Poučka: při infekci jsou nejdříve zasaženy jakkoliv oslabené orgány - zánětem, úrazem, ap.

ATB beru 7. měsíc a žádná zničená střeva a žaludek nemám. Zásluha lactobacilu, kyseliny lipoové, acetyl-l-carnitinu, B-komlexu, na homocystein B6+kys. listové+B12, atd.
Navíc léky se musí nasazovat velice pomalu, aby si tělo zvyklo. Perlička: po ATB zmizela letitá zácpa - jeden z regulérních příznaků usazení infekce ve střevě. Pokud se objeví přechodně plísně, pomůže nistatin ap., u mne nebylo třeba nikdy za 7 měsíců.

Pokud nasadí lékař silnou dávku ATB, jak je zatím zvykem do začátku léčby, zahyne najednou příliš mnoho patogenů a tělo nezvládá nápor vzniklých toxinů. Lékař i pacient lék vysadí. Musí se právě obráceně: nejdřív maličké dávky. Např. Doxybene 50mg ob den.

Pokud vyléčíte infekcí zasažená např. játra, zlepší se po ATB všem jaterní testy /játra lépe pracují/ i cholesterol, možno vysadit léky na cholesterol.

Pokud se vyléčí infekcí zasažené cévní a srdeční stěny , normalizuje se krevní tlak - možno vysadit léky na tlak, přestane samozřejmě kolísat, upraví se srdeční rytmus.

Pokud vyléčite infekcí zasažené cévy a nervová vlákna v mozku a míše, vyléčíte všechny neurologické problémy, na které si vzpomenete.

Netřeba pokračovat, každý doplní svůj problém a svou možnou infekci, spíš infekce/!!/. Chápu, že na zkostnatělé lékařské postupy je to silná káva. Už ve světě proběhly názory, že pokud na toto lékaři přistoupí v globálu, velkou většinu chronicky nemocných vyléčí a přijdou o kšefty a nebude koho léčit a koho operovat za velmi luxusní peníze - pro ně. Čili budou se těmto postupům bránit. /To není prosím žádná fantasmagorie/.

Pilným doporučuji studii Dr. med. Julius Hellenthal. /Zadat do Googlu/.

Nikde není psané, že se ATB musí brát rok a více. Platí pravidlo: do vymizení všech příznaků + další dva měsíce. Podmínka je několik pulzů Entizolu. Čím větší náklad infekce v sobě máte a čím déle ji v sobě máte, tím bude léčba delší a naopak.

Adélka (Čt, 18. 1. 2007 - 09:01)

Ahoj,
četli jste už nový článek na cfids-nezávislých stránkách ze 17. 1. 2006? Je tam zajímavá nová informace o léčbě valgancyclovirem:

http://cfids.nezavislestranky.cz/view.php?cisloclanku=2007011701

Našla jsem ještě 2 další odkazy na toto téma, tak pokud to ještě neznáte, tak se můžete mrknout:

www.anzmes.org.nz/final%20treatment%20of%20CFS%20Nancy.ppt

azlezoo.com/index.php?option=com_content&task=view&id=127&Itemid=84 - 54k -

Pro Viki - cenn (Čt, 18. 1. 2007 - 09:01)

http://www.chlamydie.info/

Viki (Čt, 18. 1. 2007 - 09:01)

K tomu oběhu krve:
četla jsem, že jsou lidé, kteří mají prostě užší průměr cév a tam nepomůže žádné pití a léky, ten objem se zvětšit nedá! Prokrvení organismu je pak logicky menší a mohou vzniknout problémy s tlakem, ortost.intolerance, nedokysličování atd. To by mi i logicky vysvětlovalo příčinu mozkové mlhy, kterou mám při každé viróze. Ta způsobuje zhuštění krve (díky toxinům z virů)a proudění krve se ještě zpomalí a točí se hlava, způsobí "závoj na mozku", špatně se dýchá...atd.

Viki (Čt, 18. 1. 2007 - 08:01)

Diskutuje se tu o možných zdrojích nákazy - CMV, EBV, chlam.... Trpěla jsem všemi příznaky CFS již od mládí, ale můj stav se velmi výrazně zhoršil po infekci chlamýdie pneu v r. 2003. Jinak se uvádí, že chlam. je možnou příčinou vzniku i revmatoidní artritidy, kterou bohužel mám. Vím, že je to autoimunitní onemocnění a vypadá to, že sem do této diskuze nepatří, ale domnívám se, že další stádium poškození organismu z nedostatečné léčby už tak slabého organismu. Zásadní chybu vidím v tom, že v léčebných procesech není žádný pokrok, i když jsou známy nové skutečnosti (zakuklení borélií, chlamýdií tak, že nejdou standradními postupy detekova), tak postup lékařů je stejný - nemáš zvýšenou sedimentaci, CRP, tak jsi zdráv! Nazdar!

Viki (Čt, 18. 1. 2007 - 08:01)

Sice už se to tady zase trochu hádá, ale musím říct, že je to zlepšení a sice v tom, že je zde plno názorů a každý si v tom může něco vybrat, k něčemu má vlastní zkušenost a může z toho vycházet ve svých vlastních postupech dál.
Moje zkušenost s ATB byla taková, že jsem vždy po nich cítila úlevu, měla jsem víc energie, ale samozřejmě vždy jen dočasně, protože jsem je nikdy nebrala dlouhodobě. (Nicméně to se Ino netýká těch gyn. věcí, tam to působilo problém....) Jinak si ale také nedovedu představit brát je rok, protože to by mi asi zničilo totálně zažívání, které mám už tak velmi špatné.

Martina (Čt, 18. 1. 2007 - 06:01)

Colou
se také povzbuzují kofeinem hormony nadledvin a dává se jí zabrat slinivce, neb 1 l Coly obsahuje energetic. hodnotu 40 kostek cukru. Prý náctiletí, co na ní ujíždí prav

Pavča (Čt, 18. 1. 2007 - 00:01)

Ino, čemu říkáte dlouhodobá léčba kterou už tady mnozí absolvovali?? Sem tam 2,3, možná dokonce i 4 týdny? S přestávkami někdy pár měsíců, někdy pár let? A co se týká defektů léčby antibiotiky, k tomu jsou ty všechny suplementy. Ty tělu pomáhají. Nikdo tady nikomu svůj přístup nevnucuje. Je to jedna z cest.

destiny (Čt, 18. 1. 2007 - 00:01)

ina:
přesně jak říkáš, a další důležitou nezodpovězednou otázku a dost pravděpodobnou je že už žádná infekce v těle není, ale zůstaly pouze náslekdy poškozených systémů. ale i jak popisuje bell a jiní výzkumníci imnunit. systém mám problém rozpoznat že už v organismus nic není a chová se stejně jako když je tam infekce.

Ina (Čt, 18. 1. 2007 - 00:01)

Taky vidím rozdíl v tom, kdy jsou ATB nasazeny. Když někdo trpí CFS několik měsíců, pak je ještě naděje hledat a zkoušet určitá ATB, ale když to má někdo zanedbané několik let, to je jako po 20 letech marného boje s artritidou-po různém podávání antibiotik a antirevmatik , najednou nasadit zase ATB! Na to už je pozdě-žádný zázrak se nestane. Jak píše Destiny, mnozí už opakovanou a dlouhodobou léčbu antibiotiky absolvovali ...a nic, žádný zázrak se nestal!!! Buď jsou v těle viry, a nebo pokud přece jen bakterie, pak jsou již rezistentní.

Ina (Čt, 18. 1. 2007 - 00:01)

Destiny coca colou tedy samozřejmě neředí krev, ale (protože je tam kofein) , zvedá si tlak. Podobně by působily litry kávy a silného čaje.Chápu , že coca cola se pije líp! Ale paralen by na krvácení vliv mít neměl, protože neobsahuje kyselinu acetylsalycilovou jako acylpyrin. Celoroční léčbu antibiotiky naslepo,aniž bych věděla, zda mou infekci a následnou rozladu vegetativnho nervstva způsobily viry nebo bakterie, to si opravdu při nejlepší vůli nedovedu představit. Vzhledem k tomu, že se přikláním spíše k virové teorii(vzniku příčiny CFS) si zato dokážu velmi živě představit naprostou neúčinnost ATB proti virům (to je všeobecně známé) a taky si dovedu představit, jak by asi dopadly střeva a gynekologické cesty po vyhubení všech (i potřebných) bakterií.A to nemluvím o vzniku rezistence u všech stafylokoků,streptokoků apod.., zničeném žaludku a puse plné aftů!!!!
Destiny , ten krevní tlak mi někdy zvednou i tablety caffit, někdy guarana, ale včera jsem si vzala tabletu G-aktiv a asi jsem to přehnala jak Aleš s těma pokusama. Tlak mi vylítl z 94/56 na 130/70 a tep ze 78 na 120 a pak mi pořád lítal tep nahoru a dolů, že to se mnou málem seklo!!!

Pavča (Čt, 18. 1. 2007 - 00:01)

jak psal Kamarád, pokud je zdravotní stav skutečně vážný, je řešením provést terapeutický test pomocí ATB. Samozřejmě může, jako každá chemikálie vnesená do těla, uškodit. ALE může problém potíží začít řešit - odhalit příčinu, nenechat případnou léčitelnou bakteriální infekci páchat v těle další škody!! V mém případě příčinu potíží tento test odhalil. Kromě obrovské únavy jsem měla i bolest svalů a kloubů. Po 3 měsících léčení pomocí atb jsem prakticky v pořádku. Není to ještě ideální, ale už neusínám v MHD, během rozhovorů s přáteli apod. a už nežiju v každodenním stresu z nejistot a bolestí a úvahami o podivné nemoci.

destiny (St, 17. 1. 2007 - 22:01)

kamarád:
a do ted si mi ani neodpověděl jaký bude mít vliv ATB léčba na viry? už na CFIDS stránkách jsou informace o patentu na diagnostiku CFS, pokud je problém opravdu post-infekční a jsou přeregulované genové dráhy je nesmysl že by u všech vyvolala CFS stejná bakteriální infekce. Včetně epidemie kolem jezera Tahoe, spouštěčů této nemoci je opravdu víc o tom nikdo už dnes nepochybuje - at chemikálie, infekce, stres, zranění atd.

destiny (St, 17. 1. 2007 - 22:01)

kamarád:
co ti mám na tvé řeči odpovědět, že dlouhodobé naslepo brání antibiotik může ještě v těle s CFS napáchat ještě větší škody?
jistě co dělám já s colou není žádná léčba ale je to stimulant a pomáhá mi to trochu fungovat.
Bylo několik studií a ATB léčba se prostě neukázala na CFS jako účinná, tvá tvrzení nejsou podložená ničím, to není napadání, ale my musíme hledat cestu podle výzkumu a poznatků - to že se budu rok cpát ATB může dost vážné následky na další funkci imunity a CNS. Ano já zkouším vyzkoušené - viz třeba ty infuze NaCL, když to nepomůže, tak to aspon neublíží.

Kamarád (St, 17. 1. 2007 - 21:01)

Ino,
četl jsem diskuzi na klubu CFIDS a nepřispíval. Předtím jsem totiž zde na tomto webu chvíli vedl debatu o ATB a infekcích a velmi pravděpodobné příčině údajného CFIDS. Reakce byly vesměs takové /a to nemyslím jen pověstného Aleše a jeho pověstnou teorii, že u něj mu antidepresiva vyléčila CFIDS, což je samozřejmě nesmysl, pokud pomineme fakt, že mu přechodně antidepresiva mohla ulevit od nejhorších příznaků/, že mi bylo velmi brzy jasné, že tady mluvím k hluchým. A když jsem viděl, že na diskuzi klubu CFIDS jste se dále vyžívali pouze ve věděckých studiích co je a co už není CFIDS a jak léčit následky a ne příčinu nemoci, neměl jsem právě tu zmiňovanou potřebnou chuť aktivně přispívat. /Mimochodem, ty vegetativní nervy přestaly správně fungovat jen tak samy od sebe zničehonic. Najednou si řekly, ode dneška nebudem fungovat správně, už nás to nebaví???/. Síly byly, ale nerad dělám zbytečné věci. A když pak tady svitne jiskřička naděje a hned je uhašena prohlášením Destiniho, že věci strašně zjednodušuju, zatímco on jedním dechem "ředí" krev cocacolou a paralenem a zároveň argumentuje pěti vědeckými studiemi o CFIDS, tak to je pokračování pocitu zmaru v bledězelém. Přitom nikdo nevíte, co CFIDS způsobuje a už vůbec ne jak jej léčit, včetně vašich doktorů. Cocacola, paralen a antidepresiva to ovšem nebudou na 100%. Já nechápu lidi, kterým se nabízí možnost /ne jistota/ svůj stav zlepšit, že ani nezauvažují o zkoušce léčbou ATB. Vysvětlení mám jediné: nikomu není natolik špatně, aby to risknul,jako jsem to musel risknout např. já a mnozí jiní, když doktoři totálně zklamali. To na www.borelioza.cz a www.chlamydie.info nerozvíjíme zbytečné teorie, ale aktivně svůj stav léčíme, nebo to aspoň zkoušíme. Mimochodem na chlamydie.info jsou už i někteří s údajným CFIDS a jedou Wheldona, či se na něj připravují. Zajímavé je, že atmosféra na diskuzích CFIDS je vždy velice bezvýchodná a skleslá. Když někdo přijde s možným východiskem, předem se zamítá. Když se k tomu ještě přidá administrátor s nesmyslnými praktikami, je dílo dokonáno.

destiny (St, 17. 1. 2007 - 16:01)

Ina:
k té cocacole -mě to pomáhá je to stimulant a hlavně moc neodvodnuje - takže mi zvedá tlak, působí stimulačně na mozek a celý organismus.
Paralen také snižuje zhukování krevních destiček, někde o tom byla přesná studie.
Sám Bell ve své nové knize o tom píše - že problém s krví a jejím transportem je u CFS zakopanej ve vegetativním systému, já to vidím na sobě, výkyv tlaku venku a organismus prostě nereaguje adekvátně.

Ina (St, 17. 1. 2007 - 16:01)

Větou

Ina (St, 17. 1. 2007 - 16:01)

Myslím, že s tou krvví tady vzniká rochu zmatek! Pokud jde o zvýšení množství cirkulující krve v těle-je to otázka množství tekutin a chemie-jak vodu udržet v krvi. Tzn. že pít hodně tekutin a to takových , aby došlo k vázání vody na sodík a tím se co nejvíce vody udrželo v krvi. Takže vhodnější než cola by byly některé minerálky. Pomůže to , pokud jde o metabolickou poruchu. Pokud jde o špatnou produkci hormonů dřeně nadledvin, jsou už na vázání vody na sodík specielně léky. Pokud to způsobují rozhašené vegetativní nervy-nebyl dosud objeven způsob, jak objem krve zvýšit.
Pokud máte na mysli prokrvení i drobných cév-není to o objemu, ale o rozšíření cév-takže svépomoc: např. ginkgo biloba,na zpevnění cév rutin, jinak samozřejmě na předpis speciální léky.
Pokud jde o hustotu krve(ne objem) a je to o poruše srážlivosti, poruše krevních destiček, shlukování červených krvinek na porušených cévních stěnách (třeba i zánětem)-jedná se tedy o předcházení trombóze, pak jako vedlejší účinek acylpyrinu a anopyrinu je zvýšené krvácení a antitrombotický účinek. Ale tyto vedlejší účinky nemá paracetamol, takže mi taky není jasné na co je dobré v těchto případech užívání paralenu a pití coca-coly.
U problému s dýcháním bych se zeptala, zda vám byl předepsán lék spofylin. Pokud ne, zkuste to, je specielně na rozšíření cévek v plicích a na zlepšení dýchání.
Milý kamaráde, asi jsi jeden z těch , kteří si v DF CC pouze četl, ale ničím do diskuse nepřispěl. Tady píšeš celkem rozsáhlé teorie, přitom jsi měl možnost totéž napsat v DF, neboť tam bylo speciálně založeno téma "antibiotika".Většina tam psala o negativních zkušenostech-to co Destiny, nebo důsledky nežádoucích účinků.
Píšeš, že je psychicky cenné číst alespoň anonymně příběhy spolutrpitelů- to chápu! Ale myslí ti spolutrpitelé taky na nás přispívající, že i pro nás by bylo psychicky cenné vidět, že v tom nejsme sami, že je těch trpících víc , a že nám taky chtějí pomoci svou radou, zkušeností, nebo jen tím ,že aspoň napíší: Je nám taky blbě a dlouho a taky nevíme , co s tím! Zamysli se prosím nad tím, Kamaráde!

Reklama

Přidat komentář