Reklama

Chronický únavový syndrom 2

destiny (So, 3. 2. 2007 - 16:02)

kamarád:
z čehož jasně vyplívá že nezpůsobuje CFS.

Kamarád (So, 3. 2. 2007 - 16:02)

Chlamydia pneumoniae se jako etiologické agens uplatňuje v 5-10% u onemocnění horních dýchacích cest a až ve 25%u komunitivních pneumonií a až ve 20% u primární ataky asthmatu nebo akutní exacerbace.

Prevzato z Chlamydiove infekce www.cls.cz/dp/2002/t230.rtf

destiny (So, 3. 2. 2007 - 16:02)

kamarád:
tak to má logiku: tělo reaguje přehnaně na infekci a vnější vlivy ale přesto si nedokáže vyrobit protilátky :-))))))
tak tomu rozumím

Kamarád (So, 3. 2. 2007 - 15:02)

Je to tak. Např. chlamydie se mj. usadí v bílých krvinkách /které je neumějí uvnitř sebe zlikvidovat/, nechají se jimi rozvážet na oslabená místa v těle, kam bílé krvinky jdou likvidovat vetřelce /třeba zánět způsobený jiným patogenem/. Díky chlamydiím nemohou pracovat bílé krvinky jak mají, někdy nepracují vůbec. Proto se chlamydie usazují nejdřív do oslabených orgánů a tkání.
Mimo to nepracující imunitní systém je příčinou falešně negativních sérologických testů. Máš infekci kolující v krvi, ale imunitní systém nevytváří protilátky. Pro doktory tím pádem nemáš infekci v těle, není co léčit a ona to není pravda. Pak Tě odesílají na tu psychitrii, že si potíže vsugerováváš ap. A jseš v tom, díky neschopnosti doktorů se dále vzdělávat, až po uši.

destiny (So, 3. 2. 2007 - 15:02)

kamarád:
sorry, ale co si ted napsla je kardiální kravina, pokud tvrdíž že alergie je způsobena infekcí imunitních buněk, tak to graguluju, okamžitě si zažádej o Nobelovu cenu :-))
"o nespadlo z nebe, to se připravovalo třeba léta a těm buňkám to také nečiní potěšení, že Ti způsobují astma. Ty buňky něco oslabilo a poničilo tak, že nyní nejsou schopny fungovat zdravě. Jsou nemocné. Nejspíš vnitrobuněčnou infekcí"
Ty bunky způsobují toto díky produkci Ige chemikálií,protože reagují na třeba na pyl jako na infekci a snaží se je zničit.
Hlavně u alergií je to dopad životního prostředí - chemikálie, stress atd.
Uvědom si že regulace im. systému probíhá uplně na jiné urovni,než jen na buněčné.

Kamarád (So, 3. 2. 2007 - 14:02)

Destiny,
kravina je si myslet, že já tvrdím, že Tvé astma nezpůsobuje alergie. Samozřejmě, že Tvé astma způsobuje alergie na něco...

O to ale vůbec nejde. Jde o to, CO /!!/ způsobilo, že buňky v Tvých průduškách reagují na něco alergicky. To nespadlo z nebe, to se připravovalo třeba léta a těm buňkám to také nečiní potěšení, že Ti způsobují astma. Ty buňky něco oslabilo a poničilo tak, že nyní nejsou schopny fungovat zdravě. Jsou nemocné. Nejspíš vnitrobuněčnou infekcí. To, že se to projevuje třeba alergií, je pouze příznak jejich nemoci.

Jiné buňky s vnitřní infekcí, třeba v kolenní chrupavce, způsobí, že to koleno bolí a nemůžeš normálně chodit. Jiné, např. mozkové buňky s vnitřní infekcí, způsobí, že Tvé myšlení, nálada, pohoda jsou špatné až hrozné. A věř, že tohle už není vůbec žádná kravina a hlavně to není žádná legrace. Je to velmi vážná věc.

Když vyléčíš infekci uvnitř buněk, ztratí se Ti astma, přestane Ti otékat a bolet koleno, odfrčí deprese, zmatenost a duševní nevýkonnost. A další "neléčitelné" nemoci, které nejsou v pravém slova smyslu nemocemi, ale pouze PŘÍZNAKY vnitrobuněčné infekce. Musíš léčit příčinu, ne příznaky. Pochopit se to jistě dá.

Mrkni sem a pak napiš názor.
http://www.julius-hellenthal.de/englisch/index.html

destiny (So, 3. 2. 2007 - 14:02)

ina:
depka - lepší nelepší, je mi mizerně,hučí mi v hlavě, tak nevím jestli je to chřipka nebo se zhoršilo cfs.A ještě mi ty ATB ještě víc zhoršily zažívání.
Kamárodova teorie - hele já mám fleky na průdůškách prokázané na CT, a nebudeš tomu věřit je to astma alergického původu. Že by zrovna v té době kdy se mi objevilo poprvé byla největší pilová sezona a mě by v trhla infekce je dle mě kravina.

Ina (So, 3. 2. 2007 - 13:02)

Ano, Destiny-psychiatrickou diagnózu jako důsledek CFS připouštím.To může být i u jiných dlouhodobých onemocnění. Ono taky , kdo by po takové době marného chození po lékařích a při těch mnohdy nesnesitelných potížích, skákal radostí, že?
Štve mě jen , když se psychika vnucuje jako příčina potíží a ne jako pouhý důsledek dlouhodobého nepříznivého zdravotního stavu.
To jsi měl ještě štěstí na doktora a co depka? Už je ti líp?

Ina (So, 3. 2. 2007 - 13:02)

Aleš píše: "můj názor je, že infekce působí jako "hit and run", tzn. udeří, způsobí rozvrat imunitního systému a poškodí mozek a pak zmizí. Stejný názor má Dr. Bell. " SOUHLAS! Považuji to za logické! CFS je pak vlastně důsledkem.

Kamaráde ,samozřejmě , že by bylo logické soustředit se na léčbu LZI, ale z pragmatických důvodů, ať máme kdokoli cokoli, co je důsledkem LZI, je lepší jít společně pod vlajkou CFS než pod LZI. Jsem přesvědčená, že je pravděpodobnější , že časem získáme spolupráci lékařů na CFS než na LZI!Od ní dá každý lékař ruce pryč a protože lékaři drží při sobě
, to už raději připustí existenci CFS než LZI! Chápeš?
Pro ty , kteří si už nepamatují dřívější příspěvky: LZI = LÉKAŘI ZANEDBANÁ INFEKCE

Aleši, ty jsi ale nevděčný! Tak pěkně se určitě o tvé trombocyty nestarají ani doktoři!!!!
Já teď skutečně zánět mám , ale ne způsobený chlamidií , ale bakterií proteus mirabilis.
Mám ji poprvé, takže s CFS rozhodně nesouvisí a zdá se že ATB ji účinně likvidují.A bohužel, nejen ji!

destiny (So, 3. 2. 2007 - 13:02)

Ina:
Mám asi jedinou výhodu že mám psychitrickou diagnozu jako sekundární v následku CFS, což potvrdil i psychiatr.Dále i na hematologii dle výsledku se píše že hladiny výrazně kolísají v důsledku disregulace im.systému při CFS. Nevím přesně kdo odkud jste já nechci jmenovat ale jsem zhruba ze 100 tis. města.

Ina (So, 3. 2. 2007 - 13:02)

Aleši, já bych to viděla asi takhle: Rakovina se dá ve většině případů diagnostickými přístroji dokázat-dá se říct, že je zkrátka vidět, můžeš si ji skoro osahat a proto se o ní dá získat dost informací a dá se do určité míry léčit a dále zkoumat!

U CFS a deprese je stejný problém-není nikde vidět, nelze zobrazit!(promiň tu nepřesnost u zobrazení deprese, protože je to vyšetření, na které se běžný občan nedostane). Doktor je tedy při určení diagnózy závislý na popisu pacienta!A popis symptomů u CFS je obdobný jako u deprese, ale taky i u řady jiných nemocí.Ale u deprese se lékař nejvíce chytne právě toho ,když pacient zmíní poruchu nálady a nespavost. A když pacient nepřipustí poruchu nálady a psychické problémy-vymyslel se proto termín "larvovaná deprese", a je to!

Byly případy, kdy lékař nerozpoznal depresi a pacient pak spáchal sebevraždu. Toho se psychiatři docela obávají, takže pokud vlezeš k psychiatrovi, vždycky si od něj odneseš nějakou psychickou diagnózu-jednak pro sicher a jednak potřebují stálé pacoše, aby se uživili.
Dále spoustu lidí opravdu depresi připouští a zdá se , že těchto pacientů je dost a když se mezi ně zamíchají i ti , kteří depresi ve skutečnosti nemají- počet stoupá. Při takovém množství se už asi vyplatí, aby se tím doktoři více zybývali. Navíc čím dále více lidí si žádá AD aniž by měli skutečnou depresi, ale spíš se jen u nich kumuluje stres. Takže se vyplatí vyvíjet další a další psychofarmaka.Ale počet pacientů, kteří by mohli mít CFS je pořád velmi malý, proto není pro nikoho lukrativní se tím zabývat a navíc naprostá většina lékařů v existenci CFS jako samostatné systémové choroby nevěří! Spíš by se přiklonili k té přehlídnuté infekci, ale poté co i takový důsledný lékař udělá všechna potřebná vyšetření a všechno je zase negativní, nedokáže si to jinak vysvětlit , než že to bude asi psychického rázu. A to znám opravdu některé kvalitní lékaře, ale je u nich právě tento problém- když nic nenajdou , jak si mé potíže vysvětlit? A mají tři možnosti:
1) na nějaké vyšetření zapomněli, něco přehlídli (zkrátka někde udělali chybu)
2)připustit existenci CFIDS
3)bude to psychika a pacient si to nechce přiznat

První možnost hned zavrhnou, protože si věří! Druhá možnost se jim zdá přitažená za vlasy-něco jako existence mimozemšťanů-neexistují hmatatelné důkazy. Tak zůstane třetí možnost!

Alešovy koniny (So, 3. 2. 2007 - 11:02)

Aleš sám se přece neléčí podle toho, co lékaři 6 let studují, tak ať blbě nemele!

Nevěřící Tomáš (So, 3. 2. 2007 - 10:02)

Pro Adélku, antivirotika při chronické EBV nemají význam, zkušenosti mám podávání antivirotik při pásovém oparu. V současné době, pokud je EBV, CMV tak doporučují jen klid a spoustu vitamínu, takže jsem tě asi moc nepotěšil.

Nevěřící Tomáš (So, 3. 2. 2007 - 10:02)

Kamaráde jestli jsi ještě nepochopil tak Aleš má zcela jiné názory na léčbu CFS a nemůže tomu ani rozumět, protože CFS netrpí. Jestliže někdo staví léčbu CFS na oblbovácích. A jestliže je opětovná teorie, že za CFS stojí viry, tak jsem ještě nikdy neslyšel, že by na to zabírali oblbováky

Kamarád (So, 3. 2. 2007 - 10:02)

Aleši,
vidím, že jsi nepochopil, že moje názory nejsou určeny vyloženě Tobě, neboť toto je veřejný web, nikoli naše soukromá korespondence. Je to něco jako otevřený dopis, ten také nezveřejňujeme proto, že chceme něco sdělit jen adresátovi. Naopak. Když moje názory někomu třeba jen trochu pomohou, mělo smysl je psát.

To, že je pokládáš za koniny je čistě Tvůj soukromý problém a o možné pravdivosti těch názorů to jistě nic nevypovídá. Vystavuješ tím vizitku pouze sobě. Ale jsem převědčený, že v bezvýchodné situaci by soudný člověk zapřemýšlel i o "koninách". Co kdyby zrovna v nich byla ta jeho malá naděje.

To, že věříš svým lékařům a jejich 6tiletému studiu, je už ovšem fatální naivita. "Výsledek" jejich studia a "péče" jistě citíš na sobě.

A mám velké obavy, že jsi doposud nepochopil význam takovýchto webů. Mesiášství to nebude zcela určitě. A možná jsi už slyšel přísloví: Každý soudí podle sebe.

Slibuju Ti, že o Tvůj zdravotní stav se již nebudu zajímat ani v přeneseném slova smyslu.

Návštěvník (So, 3. 2. 2007 - 10:02)

Kamaráde, kašli na to.

Lékaři se učí p (So, 3. 2. 2007 - 09:02)

"lékaři se učí nepřetržitě 6 let a učí se to, co je pravda"

např. že CFS neexistuje.

Návštěvník (So, 3. 2. 2007 - 09:02)

Za dobrotu na žebrotu.

Aleš (So, 3. 2. 2007 - 07:02)

Je to od Tebe hezké, Kamaráde, že se tak staráš o moje trombocyty, ale lépe bys udělal, kdyby ses staral o sebe. Samozřejmě, že to, co píšeš, jsou jako vždy koniny-lékaři se učí nepřetržitě 6 let a učí se to, co je pravda, tedy ne nějakého Marshalla nebo homeopatii či psychosomatiku. Můj kašel, to samozřejmě nejsou žádé chlamýdie, ale obyčejná virová infekce, která také již prakticky zmizela. Jdi již se svým mesiášstvím někam, jsi opravdu trapný a obtěžuješ!

Kamarád (Pá, 2. 2. 2007 - 23:02)

Aleši,
ještě by mě zajímalo, kolik máš trombocytů a leukocytů. Sedimentace a celková bílkovin a můžou být v normě, leukocyty zvýšené, ale pokud jsou hodně zvýšené trombocyty, jedná se totiž o vnitrobuněčný zánět, ne minulý, ale velmi současný. Naši doktoři to opět neznají. Doporučuji nastudovat Marshalla. Dej si tyto hodnoty vyšetřit, pokud je máš z dřívějška, mrkni na ty trombocyty. Ref. mez je 150-350. Jestli máš přes 400, a ostatní zánětlivé ukazatele /FW a CRP/ v normě, je to jasné. Pokud jsou i zvýšené leukocyty, diagnostikoval bych málem na dálku.:-)
I děvčatům, diskutujícím někde výše své trombózy, tuto infomaci doporučuji nepřehlédnout. Zvýšené trombocyty znamenají vnitrobuněčný zánět způsobený - ano hádáte správně - vnitrobuněčnou infekcí. Současnou. Nikoliv minulou. Radím: Pozor na trombocyty.

Reklama

Přidat komentář