Reklama

Agresivita dnešních důchodců

... (Po, 18. 2. 2013 - 14:02)

A já si zase myslím,že zlo...Ano Blanko, souhlasím. Někde jsem četl, že některé negativní vlastnosti je člověk schopen rozumem potlačit, myšleno ve středním věku, ale tyto vlastnosti vylezou na povrch právě ve stáří.

Blanka (Po, 18. 2. 2013 - 11:02)

A já si zase myslím,že zlo jen přechází do stáří.Kdo je zlý a nesnášenlivý jako mladý,ve stáří jen ještě přitvrdí.Vidím to na svých rodičích,bohužel.Panovačný přístup,urážení se pro prkotity,absolutně nesnesou odmítnutí ani v té nejmírnější podobě.Žádná empatie,jen pořádná dávka sobectví.Chovají se tak i sami k sobě.
A když si vzpomínám na dětství,nebylo to příliš jiné.Vlastně jsem se vdala,abych vypadla z domova.S láskou vzpomínám na babičku a dědu.Těm laskavost naštěstí nechyběla.

nemá (Po, 18. 2. 2013 - 11:02)

vo co ti de, jecko? Precetla...Jestli jsi četla opravdu včechno a pořádně, tak víš, že marlen ve všem nemá pravdu. Vypadá to, že vám oběma uniklo pár věcí.
1- dotyčná popisuje poslední, ne jedinou, zkušenost
2- píše, že je ve městě nová a nemá nikoho, kdo by ji odvezl z nemocnice domů.
Na sanitku možná nárok měla, možná ne. Někdy není ani mladším zrovna nejlíp /zdravotně/ a jsou rádi, že sedí.

saniťák (Po, 18. 2. 2013 - 07:02)

ty ses teda ale babka mnohem...Děvče zlaté, nepleť si sanitářku od saniťáka. A opravdu si zjistěte, na co kdo má nárok.
Koukám, jak tady do toho kafrají neznalí věci.

nena (Po, 18. 2. 2013 - 00:02)

babka zlatá byla kousavá,...ty ses teda ale babka mnohem horsi , snazis se tady rozestvavat , jak se muze omluvit nekdo kdo tu uz neni a za co vlastne? vzdyt ona to dobre vysvetlila prece jak to myslela.
a ty si baba sanitarka?

Jj, (Ne, 17. 2. 2013 - 23:02)

vo co ti de, jecko? Precetla...babka zlatá byla kousavá, tak jako slušně vychovaná mohla napsat: promiň. To se tak mezi slušnými lidmi dělá. A také si zjistit, na co se dává sanitka. Nemá pravdu.
Pokračování zítra...

nena (Ne, 17. 2. 2013 - 22:02)

karlíčku, nejdřív se...vo co ti de, jecko? Precetla jsem vsechno a marlen ma pravdu.

Jj, (Ne, 17. 2. 2013 - 22:02)

Nevím proč by se měla...karlíčku, nejdřív se nauč číst a potom reaguj, pa brouku.

karlíček (Ne, 17. 2. 2013 - 22:02)

Marlen, babko zlatá, ale ty...Nevím proč by se měla Marlen omlouvat. Po operaci jezdit domů trolejbusem? Pěkná blbost to pak musí počítat s tím, že na nějakého toho pitomce narazí. Kdyby měla moje dcera a nebo žena po operaci určitě bych ji nenechal jet autobusem domů!

Jj, (Ne, 17. 2. 2013 - 22:02)

Ne, nechtěla jsem být...Marlen, babko zlatá, ale ty jsi kousavá byla, takže by ses měla omluvit. Když už jsi stará a rozumná. A na co se dávají sanitky, si nejdřív nastuduj, než začneš poučovat.

Jarka (Ne, 17. 2. 2013 - 20:02)

Vzpomněla jsem si, jak jsem jela jednou v Plzni ( psal se rok 1980 a myslím, že to byl trolejbus)v prázdném voze, kde jsme seděli dva, když vtom nastoupily dvě starší dámy. Jedna si sedla přede mě a ta druhá na mě začala štěkat, abych ji pustila sesnout, že je to její místo. Tenkrát mi bylo dvacet a naprosto konsternovaná jsem vstala a stála jsem až na konečnou. Dnes bych s ní vymetla rychle.

Jarka (Ne, 17. 2. 2013 - 20:02)

Berme to tak, že agresivní blbci, jsou ve všech věkových skupinách a plkání o moudrosti stáří, mě vždy rozesměje. Z mladého blba, nikdy nebude moudrý stařec. Nezávisí to snad ani na vzdělání.Agresivita je prostě v lidech a pokud je umocněna stařeckou demencí a alkoholem, je to zážitek.

Marlen (Ne, 17. 2. 2013 - 19:02)

Těch příběhů by bylo na...Ne, nechtěla jsem být kousavá, ty jsi ale v současné době možná přecitlivělá.
Mimochodem, myslím, že tady se nevyká?
Můj názor je, že po operaci bys vůbec neměla nastupovat do autobusu, tu sanitku jsi měla dostat, byla jsi asi zbytečně ohleduplná k nákladům nemocnice.
Napsala jsem ti proto, že jsem chtěla, abys neposuzovala podle jedné problematické babky všechny starší lidi.
Já přece taky vím, že mezi mladými je spousta hodných.
Je zbytečné generalizovat na základě nedostatečného počtu "vzorků".
Ať se brzy uzdravíš.

. (Ne, 17. 2. 2013 - 19:02)

Kvůli jedné jediné...Těch příběhů by bylo na knihu, ale zmínila jsem jen ten poslední. Z těch tzv. velmi hodných mladých chápajících (a propos, proč tak kousavý tón?- ale ani z těch starších velmi hodných a chápajících) mě nemohl nikdo dovézt domů, jelikož jsem tady v tomto městě úplně nová a ještě tady přátele nemám. (Nejbližší známé mám 180 km daleko- takže asi ani vy byste netahala nikoho z takové dálky, aby vám pomohl dojít na zastávku a přejet pár stanic).

! (Ne, 17. 2. 2013 - 19:02)

nesnasim starce, jsou hnusni a smrdi

Marlen (Ne, 17. 2. 2013 - 19:02)

mám několik dost...Kvůli jedné jediné nervozní babce?
Děvče zlaté, víš, kolik starých lidí nejrůznější výrostci sednout vůbec nepustili?
Ano, možná jsi měla být důraznější, bylo by to vzhledem k tvému pooperačnímu stavu namístě, ale když už o tom píšeme - nemohl tě někdo z těch velmi hodných, chápajících mladých lidí (tvých známých) odvézt domů?

Marlen (Ne, 17. 2. 2013 - 19:02)

Velmi mne to mrzi ale nekteri...Ivane, docela je mi těch dnes ještě mladých líto, protože ti ještě mladší znají často jen násilí, bezohlednost a lhostejnost.
Stačí se podívat, jaké filmy sledují a jaké hry hrají na počítači.
I když jsem už starší, tak bych svůj citově bohatý život nevyměnila za cenu mládí - ani za nic.
A ještě k tématu - ano, starší lidé mají všelijaké mouchy, ale jinak jsou celkem neškodní.
Nepřítel číhá někde docela jinde.

Ivánku, (Ne, 17. 2. 2013 - 19:02)

Velmi mne to mrzi ale nekteri...mám několik dost otřesných zkušeností s důchodci, kdy se ke mně coby mladé ženě chovali, jako by byli prezidenti celé zeměkoule a vše se kolem nich točilo a všichni museli poslouchat ty jejich žvásty, překračující vyloženě hranici drzosti. Nejsem konfliktní člověk, snažím se důchodce chápat, když mohu, pomohu, pustím sednout v dopravních prostředcích, ustoupím. Ale někdy míi připadá, že si na všech kolem jen vylévají zlost a čím je člověk mladší, tím hůře. Od sprostého bezdůvodného nadávání až...ani nebudu rozebírat. Moje poslední zkušenost: když jsem se vracela domů z nemocnice po operaci, sedla jsem si na sedadlo v zadní části autobusu. Přihrnula se ke mně babka a dožadovala se, abych jí pustila sednout. Když jsem opáčila, ať si sedne jinam, že jsou volná místa i vepředu, začala na mně řvát, že jsem mladý fracek a že mám stát. Nevydržela jsem to a odpověděla, že mi nemusí hned nadávat, že jsem jí slušně odpověděla a že stát určitě nebudu, poněvadž teď ani nesmím, že se zrovna vracím po chir. zákroku. ZMožná bych si přesedla, ale kvůli bolesti jsem se ztěží mohla postavit, takže jsem nechtěla zbytečně přecházet. Zase začala rýpat, že lžu a prý, kdyby to byla pravda, měla mědovézt sanita, ale vysvětlujte babce, že v nemocnici šetří a musela jsem po operaci slepáku jet domů autobusem, když tu byla ta možnost. Takže ať si každý sáhne do svědomí. Jsem zhnusena!

Ivan Veslar (Ne, 17. 2. 2013 - 18:02)

Velmi mne to mrzi ale nekteri z Vas take jednou zestarnete kdyz se Vam to povede.
Zkuste si nesedat na vyhrazena mista
urcena pro postizene a snazte se byt budoucimi lidmi,i kdyz neuznavate zakony
a moralni principy a nenavidite svoje rodice,
kteri nekteri dokonce udrzeli rodinne souziti
bez rozvodu coz je dnes nemyslitelne.Vse co
dneska propagujete v bezcitnem svete se Vam
deticky jednou vrati,s neomezenou mirou.

odpověď co moho (So, 12. 1. 2013 - 18:01)

1. r.1988
stařec si označil příchod do zaměstnání asi o 15mim dříve než já , ale na pracoviště při svém zdraví došel asi půl hod po mě.
Když jsem potřebovala od něho podklady bylo mi sděleno, že tam jen tak sedí
2. r.2000
pracovala na počítači "šéf" asi 70 let pospával,bral asi 5x tolik co já asi 90tis.
3.r.2013
jsem nemocná,asi před půl rokem mi byl přiznán ID. Prý to bude asi 3tis , ale dosud mě nic došlo, prý to trvá,nemám sil to vyřizovat
prostě kdo umí - umí

Reklama

Přidat komentář