Reklama

Kdo bude prezident ČR?

sdfg (St, 17. 1. 2018 - 22:01)

Ono bude asi lepší,když k nám budou už cestovat pracovně vyzrálí a psychicky odolní a finančně si již jistí imigranti,kteří nejdřív získali kulturní vybavení ze zemí západní Evropy a budou tak protiváhou těch záplav robustních východňárou jako je Jakl,Hájek a spol.

ten Brusel to s (St, 17. 1. 2018 - 22:01)

Juncker vyzval k zavedení jednotné evropské daně
jsou zde i platy všech těch mocipánů
http://www.protiproud.cz/politika/3578-evropska-dan-zaniklo-v-rachotu-nasich-voleb-britanie-uz-se-
okradat-nenecha-kolik-bude-stat-junckerovo-kafe-alain-delon-nenavidim-tuto-dobu-evropane-skripou-zuby-povede-nas-drahos-do-otroctvi.htm

neúspěšní prezidenští kandidáti se už rvou o teplá korýtka, samozřejmě za naše peníze
http://www.zvedavec.org/vezkratce/14981/

sdfg (St, 17. 1. 2018 - 22:01)

pár inteligentních syřanů,ale i talentovaných afričanů nevybraných pouze jako artikl na prostituci,nebo kamelotství vy vyvážil příliv ruských medvědů.

jo.. v reálu stepní "talibani" ze Somálska, ty "syrský inženýre". Voni i ti syřani z "demokratické opozice" jsou pěkný kvítka, "nedemokratičtí" (Assadovci) křesťané či Kurdové by mohli vykládat.
Hele, dej si prášky, zalej to "decentní Zemanovkou" (teď vykrádám jednoho svéráze tady ..) a běž hajed sdfg - uděláš líp ..

Jarda (St, 17. 1. 2018 - 22:01)

Jednim z nejhlavnejsich...Tak to je hodne zajimavy prispevek. Tento pohled chybel...

Blondyna z Lond (St, 17. 1. 2018 - 21:01)

To je dneska reci a poznamek, ze Milos Zeman je stary a nemocny…Kdyz kandidovala v USA na prezidentku stara 70 tileta Clintonova, tak to nedavala, i to s ni v Newyourku svihlo, do auta ji v bezvedomi hodili jako pytel brambor….a vsichni se mohli servilne pominout, lezli ji do zadele jak nagelovani. A u Milouse Zemana si ti samy politici a novinari pisalkove budou nasazovat, ze to neda.

sdfg (St, 17. 1. 2018 - 21:01)

On má pravdu,ten Drahoš,že pár set uprchlíků by neuškodilo,jinak je to tu samej rus a ukrajinec,hazard,hospody,auta,pašování,bílý maso,mnemovitosti,podnikání ve stylu gangsta způsoby a prorůstání do veřejné zprávy,pár inteligentních syřanů,ale i talentovaných afričanů nevybraných pouze jako artikl na prostituci,nebo kamelotství vy vyvážil příliv ruských medvědů.

Micanut (St, 17. 1. 2018 - 21:01)

Jednim z nejhlavnejsich duvodu, proc EU a podobne svazky nemohou vubec pracovat nebo fungovat na rovnocenne postaveni Statu, je bariera reci.
Proc?
Vsechny smlouvy, “zakony” a predpisy a narizeni, regulacni dohody a podobne, vzdy jsou napsany tak, aby zvyhodnovaly jednu stranu proti druhe, zvlaste v anglosaskem systemu mysleni. Nemcina, anglictina, latina,I franzouzstina jsou pribuzne reci, a proto anglictina, ktera je v tomto pripade dominujici rec, protoze v jejim zneni se provadeji veskere legalni dokumenty, je o mnoho snaze srozumitelnejsi pravnicke elite v techto zemich nez te, jejiz rec nepatri k teto rodine reci.

Vsechny dokumenty jsou napsany v tzv. “Legalese English”, coz je rec diametralne odlisna od te, ktera se pouziva nejenom beznem, ale i akademickem zivote. Je to naprosta specialita anglictiny. Jak jsem se zminil drive, dnesni moderni anglictina dava vyrazum v te bezne jiny vyznam slov, nez tomu bylo jeste donedavna, zhruba tak 150-200 lety. Protoze anglictina ma jednu z nejjednodussich gramatik, ale asi nejobsahlejsi pocet slov ve slovniku, originalni vyznam mnoha slov je pokroucen, zamlzen, a velmi casto v legalnim prostredi pomyli i ty, kteri ji pouzivaji bezne – natoz ty, jejichz vlastni reci je uplne jina, nepribuzna rec.

Prikladu je nespocet, ale udam dva. Tento je teoreticky, ale v praci se tohle deje neustale

Kdyz noviny napisi, ze v koncentracnich taborech lide “suffered heavily”, nebo “suffered under nazi terror”, kazdy si prelozi do cestiny, rustiny, madarstiny, nebo polstiny, ze obeti “trpely”, a na tom zakladech mely tyto obeti narok na odskodneni.
Ovsem pokud by presne ta sama rec byla pouzita v soudnim liceni (coz se deje dnes a denne), a to same slovo ” suffer” bylo pouzito jako argument na odskodneni poskozenych (coz SE deje dnes a denne), soudce ma legalni duvod zrusit nebo i zamitnout jakykoliv pozadavek poskozeneho, at trpel jakkoliv a jakymkoluv zlocinem v podani zalovaneho.
V “legalese”, tudiz v presnem zakonnem vykladu slova “suffer” toto slovo ma totiz takovy vyznam, ze poskozeny trpel, to ano, ale “mohl s tim neco udelat”, jinymi slovy trpeni nejakym zpusobem dovolil nebo souhlasil s nim. (Blacks Law Dictionary). A nedostane ani penny, a zalovany se pak smeje celou cestou domu.

Druhy priklad:
Slovo ” ridic” a “motorove vozidlo”
Pro kazdeho bezneho cloveka vsude na svete jsou tato slova naprosto pochopitelna, a to i v anglictine. Ale znamenaji opravdu to, co navenek demonstruji?
V zadnem pripade. A to at v v Common Law, tak i v soukromem zakone (soukromy zakon je dominantni zakon v Ceske Republice).
Slovo ridic (driver) znamena v zakone “nekdo, kdo prepravuje naklad za ucelem vytvareni vydelku”. Legalni vyznam pojmu ” motoroveho vozidla” je take podobny. Timto terminem je podle zakona povazovan jen prostredek, ktery je pouzit jako prostredek na direktni zpusob vydelku.
Tudiz podle Anglicke legalese, pokud jedete v aute, at ma motory treba tri, nesedite v motorovem vozidle, a nejste ridic, pokud ne generujete direktne vydelek. Pokud Vam “pasazer” nezaplatil za prevoz, je jen host ve vasem prostredku, ktery je jen prodlouzeni Vaseho NEMOVITEHO majetku!
To vse ma obrovsky legalni dopad na kaxdodenni zivot kazdeho z nas!
Samozrejme, tech slov, ktera naprosto meni dane dohody a umluvy a jejich chapani, jsou tuny, a proto jsou designovany tak, aby do nich byl vepsan nebo umisten co nejvetsi pocet slov, ktera jsou druhou stranu chapana jinak, nez je jejich zakony vyznam, tim padem uvadeji signatarske strany v omyl nebo falesnou percepci.

Kolik z Vas ctenaru tohle vi? Nemyslim, ze mnoho. A bohuzel, nevi to ani mnoho pravniku. Vedi to ti, kteri zakony a dohody pisi, a ze mini druhou stranu oklamat, na to muzete vzit jed.

Proto je naprosty nesmysl se davat dohromady do spolku s aglosaskymi narody nebo Staty, a ocekavat, ze s nami bude jednano ferove. Ano, na papiru zdanlive ano, ale pred soudem, kde doposud Ceska strana prohrala kdeco, to uz tak ferove neni. Zdanlive PRAVO se jednim slovem, ktere clovek a mnohokrat i zkuseny pravnik chape jinak, zmeni v omezovatelne privilegium, a postavi originalni chapanou myslenku na hlavu.

Anglictina je obrovska slovni past i pro experty, a proto of spolku, od kterych se my tolik lisime, co nejdal. A zakon a smlouvy hybaji svetem, jejich podepsanim se lide i statni utvary nevedomky poskozuji a podvoluji, zotrocuji.

Proto take Karel IV byl tak uspesny v tehdejsi Evrope, protoze ovladal ctyri reci, umel psat, a tim padem presne znal vyznam vsech dohod, svazku a zakonu. A proto take Ceske kralovstvi za nej bylo jedno z nej mocnejsich v te dobe. Pomoci slov a jejich spojeni….

Slova a jejich zakonny vyznam, a jejich pouziti, jsou mnohem, mnohem dulezitejsi nez tisic atomovych bomb.

sdfg (St, 17. 1. 2018 - 21:01)

ji podepsal mezi prvními....Ono rakousko též nebere a nechce brát,ale tam je cizinců už asi původem asi 15 procent,v ČR sic třeba rok 2008 bylo 100 000 imigrantů,ale asi odjinud,že čech to neregistroval.

sdfg (St, 17. 1. 2018 - 21:01)

asi slabomyslný...kdo má...To jsem byl takový lehce rozhozený,deficit serotoninu,ale nyní jsem se usebral a přeji to spíše Drahošovi,ano jsem asi ta třetina nerozhodnutých,co to v prvním dali jiným kandidátům.

sdfg (St, 17. 1. 2018 - 21:01)

Bude asi potřeba někdo na zkrocení Babiše.Potom na to,aby ty akademické pozice byli honorované.Aby učitelé jen nebrali peníze,ale učivo neučili stejně jak za Rakousko-Uherska biflováním.Drahoš už v r.1998 byl šéfem Chemického ústavu nějaké chemie v Praze.On není taková zas nějaká nepraktická figurka,přeci jenom má za sebou excelentní kariéru a to ,že zrovna ne z politiky nemusí být na škodu právě vůči Babišovi,nebude na něj moci uboze útočit co zvoral v politice atd...Navíc hrozí Okamura,to je naprostý blázen...Třeba odstavit a Drahoš je dobrý krotič právě stupidity a tím Okamura právě sbírá body.Posledně se nechal slyšet ,že policie se samopali tu dřív nebyla a to je nějakým důkazem špatné politiky nebo co...

sdfg (St, 17. 1. 2018 - 21:01)

Jsem na na vávážkách,ale Drahoš není Schwarzenberg.Je mi jedno kdo oslaví 2018 výročí založení ČSSR,Drahoš by byl důstojný.Zemanovy kecy by mnoho lidí asi muselo vyzvracet,pokud by si neodpustil Peroutku a prohnilou inteligenci první republiky.
Přeci jenom on nabíral vzdělání v bytové univerzitě u alkoholiků při víně a becherovce.

ty jsi (St, 17. 1. 2018 - 20:01)

Kdo neskáče není čech,hop...asi slabomyslný...kdo má tyhle sračky číst???

Ale Drahoš (St, 17. 1. 2018 - 19:01)

Nahádejte se ...
De o to...ji podepsal mezi prvními. Myslím, že mu to v těch TV debatách bude řádně Zemák ometat o držku. Někteří trotlové pořád netuší, že je to Vítač. Doufám, že tam Zemák donese i kopii s jeho podpisem.

sardanapal* (St, 17. 1. 2018 - 19:01)

nečetl/a jeho VĚDECKOU...Nahádejte se ...
De o to kým ta vědecká výzva byla sponzorována ...

Ty jsi (St, 17. 1. 2018 - 19:01)

je taková hovadina, že budu...nečetl/a jeho VĚDECKOU VÝZVU ? Doplň si mezery ve vzdělání.

A ty jsi eviden (St, 17. 1. 2018 - 18:01)

Ukrajinská sextremista...neomarxistická dobroserská píča

to (St, 17. 1. 2018 - 18:01)

Podpantoflák Drahoš je...je taková hovadina, že budu volit pana Drahoše.

To je zas nějak (St, 17. 1. 2018 - 18:01)

Ukrajinská sextremista...Nadává se na proruské weby, ale tohle je evidentní překlad z nějakého probruselského webu.

sardanapal* (St, 17. 1. 2018 - 18:01)

Jsem rád , že útok těchto polonahých kurviček ustál alespoň V.Satan Klaus ... ;-)

No a co ? (St, 17. 1. 2018 - 18:01)

Ukrajinská sextremista...Podpantoflák Drahoš je představitelem Vítačů a Eurohujerů. Nevolil jsem v prvním kole Zemana, ale kdybych měl volit Drahoše, tak bych se musel poblít. Takže buď nepůjdu ve 2. kole nikam a nebo tam holt padne Veliký Miloš.

Reklama

Přidat komentář