Reklama

Já a moje netová rodinka.

Návštěvník (Po, 7. 7. 2008 - 09:07)

Už chcípni, krávo. Přesluhuješ.

členka netové r (Po, 7. 7. 2008 - 09:07)

Tebe se na nic nikdo neptá a budeš se pořád vnucovat co? Doma tě nikdo neposlouchá, tady jsi pro smích, nikdo tě nebere vážně, pokud nemáš co říct k tématu a to nemáš, tak vyčáchni. ano?

Návštěvník (Po, 7. 7. 2008 - 08:07)

Zachvíli skapeš a bude tady o jednu krávu míň. Tak to zbytečně neprotahuj.

členka netové r (Po, 7. 7. 2008 - 08:07)

Přesně tak, člověk by měl vlastně být sem tam úplně o hladu, aby tělo mohlo vyloučit nepotřebné, tělu škodlivé látky a nemuselo se zabývat spalováním tuků, metabolismem celkově a jiným výdajem energie.Venku prší, ale je tam nějak jasno, alespoň tady, snad to přejde, mám odpoledne docela dost zařizování a ještě navíc, když jsem šla dnes "pěšky" do práce (nějak jsem začla pracovat na tělesném pohybu), objevila jsem krásné šatičky, tak jestli mně je vyprodají, nebudu stát za nic. Málo co mě tak praští do oka, jako tenhle obleček. Tak se modlím, aby je do odpoledne měli.Docela bych šla taky ven i bez deštníku, miluju letné déšť.

sestra Monika (Po, 7. 7. 2008 - 08:07)

No, nakonec, ta dieta je vlastně zdravé stravování, tak se spoň tělo pročistí, viď. Musím to brát pozitně taky. Víš co, už jsem v životě překousla dost, takže snad zvládnu i toto. Jdu na chvíli ven, nějak se tam rozpršelo, takže budu muset s deštníkem. Nechce se mi, ale musim.

členka netové r (Po, 7. 7. 2008 - 08:07)

Já vím, ta dieta je pes, ale je to na játra to nejdůležitější a nejúčinější, vydrž, játra jsou jediný orgán schopný regenerace, pokud jim to umožníme, docela často nás poslouchají. Já abych řekla pravdu mám každý rok dělané jaterky na preventivce a přes gyndu, tak zatím dobrý, ale jak jsem říkala, kolikrát už jsem cítila tlak, nebo tlak, nevím, jak bych to popsala, takový zvláštné pocit na pravé straně a vždy tomu předcházelo nějaké zhřešení.Chápu tě, taky nemarodím, člověk má něco zaběhnuté a pak si hůř zvyká na změnu, ale vyplatí se to a u vidíš, že se vše vrátí do normálu, chce to jen trpělivost.

sestra Monika (Po, 7. 7. 2008 - 08:07)

Víš, ptám se tady, protože od lékařů se toho moc nedovíš a ještě jsou někteří nepříjemní. Tak teď jsem ve fázi přísné dieta a za měsíc se uvidí. Udělají mi další testy, zda těch autoimunitních onemocnění nebudu mít víc. Štve mě to. Já nebyla do 40-ti skoro vůbec nemocná, já znám jen anginu(tu jsem měla párkrát) a rýmu, žádná chřipka a nic jiného. Opravdu jsem marodila málo. Po té čtyřicítce se to nějak sype. Někdy mi vezme taková depka, nic jiného druhým nezávidím, jen to zdraví ano.

členka netové r (Po, 7. 7. 2008 - 08:07)

No to asi zrovna ne, ale napíšu ti to asi takhle, pokud se to týká jater, vždy ti lékař doporučí celoživotní lehčí dietu. Alespoň já jsem ten verdikt po mononukleoze slyšela. Ze začátku tvrdá dieta, doživotně lehčí, celoživotní minimum alkoholu, netučná, nepřepalovaná jídla, nekořenit...Já se přiznám, že moje strava zrovna není vzorem zdravého jídelníčku, naopak pokud mně někdo něco zakáže..znáš to. Jím na co mám chuť, abstinent též nejsem. Chce to Moni sledovat, jaterky a biochemka. Tělo si řekne samo a vím, že pokud bych to přehnala s nezdravou stravou a třeba s přemírou alkoholu, tělo se ozve a cítím to na pravé straně. Rozhodně bych játra zbytečně neprovokovala, ale postupně se pozná co jde a co ne.

sestra Monika (Po, 7. 7. 2008 - 08:07)

Mám už jedno autoimunitní onemocnění a k tomu se mi přidalo toto.Já osobně si myslím, že je to po lécích, změnili mi je. Teď budou zkoumat, co je příčinou, protože žloutenky vyšly negativně.

sestra Monika (Po, 7. 7. 2008 - 08:07)

Myslím tím jaterní dietu na celý život. Mohou toto zavinit i léky?

sestra Monika (Po, 7. 7. 2008 - 08:07)

Takže dieta na celý život?

členka netové r (Po, 7. 7. 2008 - 08:07)

Moniko, je to vlastně fibrotizace-vazivovatění, souvisí to se ztučněním jater, vazivovatění může postupně může přejít v cyrhozu. Vazivovatěním se snižuje proces regenerace jater. Samozřejmě by se měl dodržovat stravovací režim, včetně jaterní diety.

sestra Monika (Po, 7. 7. 2008 - 07:07)

členko netové rodinky, mohla bych se tě něco zeptat? Psala jsi tu o své kamarádce jaké má zdravotní problémy. Co znamená vazovatění jater? Je to počínající cyrhoza a nebo se to může v cyrhozu zvrhnout když se nebude dodržovat správný režim.

sestra Monika (Po, 7. 7. 2008 - 07:07)

A víš že já nereptám, já mám tohle přeprchavé počasí docela ráda, alespoň nemusím doma na zahrádce lítat s kropáčem a zalívat rostlinky. On je déšť na ně mnohem lepší. Ale jinam mám radši teplo než chladno.

členka netové r (Po, 7. 7. 2008 - 06:07)

Ahoj sestro Moniko, vítám všechny při pondělku.Už jsem to psala, pátek byl super, opravdu se vydařil a víkend jinak pracovní, ale i spříjemnýma zážitkama. Konečně se trošku ochladilo, ale nemělo by na dlouho, náš věčně nespokojený národ by zase začal nadávat na nevydařené léto.

sestra Monika (Po, 7. 7. 2008 - 06:07)

Hezké páteční ráno všem. Víkend proběhl přesně tak, jak byl naplánován.Ty si snad myslíš troubo, že tě někdo bere vážně? Jo a ještě, můžeš mě tu nazývat čím chceš, ostatně od tebe ani nic jeného nečekám. Takže si posluž.

Návštěvník (Po, 7. 7. 2008 - 06:07)

Kdo sem něco napíše, je NEJVĚTŠÍ PÍČA na světě. Takže šup, ukazujte svojí pravou povahu:-)

Líza (Po, 7. 7. 2008 - 01:07)

proč seš tak sprostej a nevichovanej nebo nevichovaná?

Líza (Po, 7. 7. 2008 - 01:07)

proč seš tak sprostej a nevichovanej nebo nevichovaná?

členka netové r (Ne, 6. 7. 2008 - 14:07)

Myslím anonyme, že i na léčbu je u tebe pozdě. No tak s tím budeš muset nějak dožít.Pajko, děkuji za informace, chtěla bych jí nějak pomoci alespoň přes tu psychiku, odkazuji jí na různé stránky a snažím se jí nacházet pozitivní příspěvky, všechno je marný, ještě když ji ta pitomá doktorka řekla, že ty játra se budou už jenom zhoršovat. V pátek jsem se na mejdanu u bazénku měla skvěle, nakonec se to vybralo, že i ve vodě jsme byly. Bylo to super a snad si to brzy zupakujeme.

Reklama

Přidat komentář