Reklama

Letecké neštěstí u Smolenska

mamut (Ne, 4. 12. 2016 - 17:12)

Co je to devět uhořelých...Co je to devět uhořelých............. No, on ten počet už stoupl na 24 a může se podle posledních informací ještě zvýšit, ale to není tak podstatné. Způsob Vašeho uvažování je opravdu úchylný. Protože ti lidé v Rusku sice klepou kosu, ale jsou živí ! A myslím si, že i ti lidé, co uhořeli, by raději mrzli, než by byli mrtví. Ale to už je zřejmě nad Vaše schopnosti chápání. A co se týká úrovně nemocniční péče v USA, ta je jen pro lidi, kteří jsou pojištění a mají peníze. Ostatní mají smůlu a stává se, že když jim dojdou peníze, že jsou např. odpojeni od přístrojů a posláni domů umřít. Proti tomu nějaký svinčík na WC v ruské nemocnici je nic. Lepší infikovaný živý, než sterilní mrtvola.

D (Ne, 4. 12. 2016 - 14:12)

Špína, krev a výkaly. Islanďanka popsala zdravotní péči v Rusku

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/422598-spina-krev-a-vykaly-islandanka-popsala-zdravotni-peci-v-rusku.html

Hanba!!

D (So, 3. 12. 2016 - 21:12)

A co říkáte na to, že v...Co je to devět uhořelých proti dvaceti tisícům, kteří se beznadějně třesou v tuhých mrazech v jediném ruském městě?

V případě Ruska je ovšem opravdu možné, ba pravděpodobné, že bolševický industriální feudalismus dané zemi vyhovoval v mnohém ohledu lépe než dnešní divoký raný kapitalismus. Kapitalismus opravdu obstojně funguje jen v některých zemích, a ruská společnost je natolik společensky a kulturně zaostalá, že kapitalistické pořádky jsou pro ni stále ještě předčasné, obtížně stravitelné. To ovšem neznamená, že Rusku lze dovolit návrat ke komunismu. Takovou katastrofu by totiž opět odnesly jak okolní země, tak, v obecnějším smyslu, i svět jako celek.

jsem z dělnické (So, 3. 12. 2016 - 17:12)

já už si to dávno nemyslím, nějak od té doby co se potopil Titanic vím že svět kapitalismu není všeobjímající, ale přesto jsou komunisti svině, protože vraždili, ničili celé rodiny a to měli plnou hubu humanismu, míru. lžou kudy chodí.
Přesto si myslím že zákony kapitalismu platí všude, zákon poptávky a nabídky platí také za socialismu. Ale bez komunismu se dá žít, fungují banky, státy, průmysl, veškerá výroba, bez komunismu také fungují fyzické zákony, příroda, život, bez kapitalismu bude svět v prdeli. komunisus je k hovnu.

mamut (So, 3. 12. 2016 - 17:12)

Jak typické, jak typické!...A co říkáte na to, že v Kalifornii uhořelo devět lidí na večírku ? To je také typické ? Je to také hanba USA ? V USA se také běžně stává, že v zimě vypadne dodávka elektřiny, jsou neprůjezdné dálnice atd. Jestli někdo v Rusku zpronevěřil peníze na opravu horkovodu, je to smutné. Je to selhání jedince. V Itálii např. padaly mosty, protože stavební mafie ošidila beton, u nás se propadá dálnice u Ostravy, v USA zbrojařské firmy předražovaly státní zakázky, padala vojenská letadla vč. raketoplánů atd. Co z toho vyplývá ? Všude se najdou nějací hajzlové bez ohledu na státní zřízení. Naivně si myslet, že je někdo lepší, když žije na Západě, nebo že je horší, když žije na Východě, je dosti neobjektivní, ba - přímo blboučce pitomoučké.

mamut (So, 3. 12. 2016 - 17:12)

Dopustili by tohle třebas i...Tak tohle by komunisti opravdu nedopustili. Jistě - i u nás se stane, že v zimě praskne přetížený horkovod, nebo vodovod aj. Je to normální technická porucha, která by neměla mít naprosto nic společného se státním zřízením. Ale když se díky divokému kapitalismu do příslušného zařízení neinvestuje a jen se z něho dojí peníze, stává se ledacos.

D (So, 3. 12. 2016 - 16:12)

To připadá divné Tobě,...Dopustili by tohle třebas i komunisté mezi Malenkovem a Gorbačovem? Nebo by tehdy lokální aparátníci považovali za svou politickou povinnost dohlédnout na to, aby v zimě podobná infrastruktura aspoň trochu fungovala?

?? (So, 3. 12. 2016 - 16:12)

To připadá divné Tobě, že jsi se narodil v Evropě. Kdyby jsi se narodil v SSSR, bylo by to pro tebe normální.
V Rusku vždy tak bylo, Moskva je daleko a coy s tím uděláme. Putin je car, jemu je jedno co si myslí lidi.

D (So, 3. 12. 2016 - 14:12)

Jak typické, jak typické! Celé sibiřské město úpí v tuhých mrazech, protože městský teplovod je porouchaný, guberniální dotace na jeho opravu byla ukradena, a elektrické přímotopy pravidelně způsobují výpadky elektřiny. A to dnes Rusko neprochází žádnou "Velkou vlasteneckou" ani občanskou válkou, a ani mezinárodně politická situace ještě stále není zdaleka tak napjatá, jako byla za války studené. Hanba Rusku!

http://tinyurl.com/zsoagzl

mamut (St, 23. 11. 2016 - 01:11)

Duda také prý prohlásil...Vždyť to říkám, že jsou nějací divní............

vš. (Út, 22. 11. 2016 - 14:11)

No, oni ti Poláci jsou... Duda také prý prohlásil Ježíse za polského krále, tím dost pobouřil veřejnost, Polsko je republika, prohlášní je protiústavní, a tento boží Dudek chce vystěhovat ty občany kteří nepodepíší prohlášení že budou ctít ústavu,skutečně křesťanské gesto.

mamut (Út, 22. 11. 2016 - 12:11)

nepleťte si téma,...No, oni ti Poláci jsou vůbec nějací divní.......

Vševěd (Út, 22. 11. 2016 - 11:11)

nepleťte si téma, nemotejte sem číňany! Poláci příznivci Kačera oslavují každý rok jeho nástup do funkce prezidenta, pokládají květiny k nezákonně postavenému pomníku!
Chtějí donutit ateisty, islámisty, dokonce i pravoslavné křesťany žijící v Polsku, aby podepsali prohlášení že budou ctít ústavu! Aktivní je v tomto Andrzej Duda přezdívaný Klečislav , protže pořád klečí.
jestli jsem dobře rozumněl Poláci ti druzí co nejsou kačerovci, říkali pres. Kazcinskému ,,Jdi se vycpat dědku"

mamut (Po, 21. 11. 2016 - 00:11)

Ta směska kapitalismu a...A jak jim to tam na začátku fungovalo. Ovšem Číňani nejsou žádní amatéři a dobře vědí, co dělají. Poučili se z chyb ostatních.

?? (Ne, 20. 11. 2016 - 23:11)

V Číně existuje jakási...Ta směska kapitalismu a vlády jedné strany byla i v Třetí říši.

mamut (Ne, 20. 11. 2016 - 22:11)

To není pragmatická...Tak jestli je podle Vás brzdou rozvoj ve výši 6,7%, tak už nevím, co Vám na to říct. To si děláte legraci ?

D (Ne, 20. 11. 2016 - 21:11)

V Číně existuje jakási...To není pragmatická směska. Ta vláda komunistické strany je velkou feudálně mandarinskou porobou čínské společnosti, a velmi brzdí čínský společenský a hospodářský vývoj. To, že fondy vlastněné a řízené čínskou vládou kupují americké vládní dluhopisy je pouze důkazem, že nevědí, jak své omezené zdroje investovat lépe. A čínský podíl na americkém veřejném dluhu je pochopitelně malý.

mamut (Ne, 20. 11. 2016 - 19:11)

A o jakém...V Číně existuje jakási pragmatická směska kapitalismu a vlády jedné strany. A jak jim to dobře funguje. I USA jsou tam zadlužené a to ne málo.

mamut (Ne, 20. 11. 2016 - 19:11)

Až do roku 1937?Ano, je to málo známé, ale pravdivé.

D (Ne, 20. 11. 2016 - 19:11)

To, že se ze zaostalého...A o jakém "přeskakování historického vývoje" to vlastně mluvíte? Vždyť je již dnes jasné, že bolševické hnutí v Rusku (podobně jako maoistické v Číně) byly neúspěšné pokusy o feudálně kontrarevoluční zmaření kapitalistického pokroku.

Reklama

Přidat komentář