Reklama

Roztroušená skleróza

momo (St, 8. 2. 2006 - 19:02)

Souhlasím s XXL a s TOMem, Markéto normální odpověď si dostala, proč se divíš, že je jiná než si čekala? Nejvíc se rozčiluješ Ty, ale

momo (St, 8. 2. 2006 - 19:02)

Souhlasím s XXL a s TOMem, Markéto normální odpověď si dostala, proč se divíš, že je jiná než si čekala? Nejvíc se rozčiluješ Ty, ale

markéta (St, 8. 2. 2006 - 16:02)

Ale já jsem žádný dusno vnášet nechtěla! Jen jsem se nad něčím co se mi nelíbí pozastavila!!Jinak jsem měla normální dotaz a čekala jsem že mi na něj někdo normálně odpoví!!!

Miluš (St, 8. 2. 2006 - 16:02)

Ještě jsem zapomněla stránku :ereska.poupe.net

Miluš (St, 8. 2. 2006 - 16:02)

Ještě jsem zapomněla na stránku ereska.poupe.net.

Miluš (St, 8. 2. 2006 - 16:02)

Pro Markétku,ale i ostatní.Hodně informací k RS najdete na¨stránkách www.ereska.cz,www.multiplesclerosis.cz,www.aktivnizivot.cz.

xxl (St, 8. 2. 2006 - 14:02)

Markéta tu vnesla trochu dusno.Doposud byly příspěvky mírumilovné.Je stále nespokojená.Uvědom si,že jsou lidi na tom hůř než ty.Každý se tu slušně ptá a z tvých odpovědí srší jen zlost a ironie.Běž si stěžovat do Občanského juda,tady byl klid a pohoda,kterou všichni potřebujeme.

misa (St, 8. 2. 2006 - 13:02)

Ahoj, chtěla bych taky vyzkoušet bezlepkovou dietu, ale vůbec si nevím rady. Jím v menze nebo si občas něco uvařím, miluju chleba a netuším, jak ze svého studentského jídelníčku ten lepek vystrnadit...:)neporadíte?a co se tepla týče, tak za toho jsem úplně nemožná a taky nevím, co s tím..díky moc a mějte se krásně

markéta (St, 8. 2. 2006 - 13:02)

MÍŠADĚKUJI ZA INFO! ŽÁDNEJ AVONEX JEŠTĚ NEMÁM TAKŽE SAMOSEBOU NEMÁM KAM KOUKNOUT! JINAK BY SE NEPTALA, PŘÍBALOVÉ INFORMACE U VŠECH NEZNÁMÝCH LÉKŮ PROČÍTÁM IHNED!

markéta (St, 8. 2. 2006 - 13:02)

MÍŠADĚKUJI ZA INFO! ŽÁDNEJ AVONEX JEŠTĚ NEMÁM TAKŽE SAMOSEBOU NEMÁM KAM KOUKNOUT! JINAK BY SE NEPTALA, PŘÍBALOVÉ INFORMACE U VŠECH NEZNÁMÝCH LÉKŮ PROČÍTÁM IHNED!

Tom (St, 8. 2. 2006 - 12:02)

Markéto, nemyslíš si, že v dnešní společnosti existuje i vnucování ateistické morálky?! Není to tak černobílé.

markéta (St, 8. 2. 2006 - 11:02)

XXlnevím kdo se tu rozčiluje?? Já si myslím že jsem naopak v nezvyklé pohodě!!Ale rozčilujou mně lidi, kteří se snaží to pánbíčkářství protlačit všude za každou cenu!Ale už dost toho pánbíčkářství! Je to prostě jen můj názor a hotovo!Chtěla jsem se zeptat jestli tu někdo berete ten Avonex a jestli to má nějaký vedlejší účinky?????

xxl (St, 8. 2. 2006 - 09:02)

Markéto uklidni se,to rozčilování nad existencí boha ti nepomůže.Buď ráda,že ti nabídli novou léčbu a že se budeš léčit v Praze.Já jsem z vesnice,RS centrum je daleko,vše si musím zjišťovat sama na internetu,nikdo mi nepomůže a o nových léčbách tu nikdo nic neví.

xxl (St, 8. 2. 2006 - 09:02)

Markéto uklidni se,to rozčilování nad existencí boha ti nepomůže.Buď ráda,že ti nabídli novou léčbu a že se budeš léčit v Praze.Já jsem z vesnice,kde si vše musím zjišťovat sama na inernetu,nikdo mi nepomůže a o nových léčbách tu nikdo nic neví.

markéta (St, 8. 2. 2006 - 08:02)

Já si právě myslím že bůh není!člověk si většinaou za to co se mu stane může sám!!!!A je jen na něm jak se s tím smíří!Já nemám potřebu si něco vysvětlovat tím, že tamm nahoře někdo je! Ale mám spoustu kamarádů kteří věřící jsou!Jediný co tím chci říct je asi to že pokud věřící jste, tak věřte, ale nevnucujte to nám, nevěřícím!!!Stejně tak to funguje i u nás! Kamarád chodí ministrovat do kostela, chodí se modlit...ale když se vidíme, tak se baví úplně normálně jako každej jinej člověk.Jediná znímka o jeho víře padla ve chvíli kdy jsem mu řekla že u mně mají doktoři podezření na RS. Řekl že se bude za mně modlit.....nějak to nezabralo!!! Asi nejsou doma ;-))))

Lenka (Út, 7. 2. 2006 - 20:02)

Ahoj Katko!Já ti můžu říct jen za sebe.Po každém ataku mi zůstane nějaké to zhoršení.Bohužel i po dvou letech užívání betaferonu se počet atak nesnížil.Prý jeto vyjímka ale stává seto.Od ledna beru rebif 44.Jsem optimista,věřím že tentokrát zabere.

momo (Út, 7. 2. 2006 - 19:02)

Markéto, a proč myslíš, že za to může někdo na hoře? - nějaká ta síla, nebo Bůh? Člověk má volbu se rozhodnout, zda bude dobrý, nebo sobecký? HODNÝ NEBO ZLÝ ,-)

markéta (Út, 7. 2. 2006 - 15:02)

já teda věřím jen ve své blízké, vím že se na ně můžu spolehnout a moje dcera mně úplně neuvěřitelně dobíjí energií.Nevím co je na mém myšlení vulgární, ale když ti to tak připadá, nebudu ti to vyvracet.Jen se pozastavuji nad tím, co stojí za tím, že se u mne našla RS, u mojí tety taky, mého tátu vyhodily z práce pro nadbytečnost, kamarádce se narodilo postižené miminko atd. atd. atd.Je toho najednou strašně moc. Prostě tam nahoře nic není.....Teda je...hvězdy a vesmír!

Katuše (Út, 7. 2. 2006 - 14:02)

Ahoj Věrko, díky za odpověď. Ptala jsem se na ty tvoje bolesti, protože jsem chtěla vědět, jestli ty tvé bolesti patří k RS. Pročetla jsem si zpátky téměř celou diskuzi a myslela jsem, že bolest k příznakům roztroušené sklerozy nepatří. Dokonce tu jedna pisatelka psala, že jí neurolog řekl, že RS nebolí. Jak je to tedy s bolestí při téhle nemoci? Patří bolest k RS nebo patří třeba k jejím prvodním příznakům? Nebo se bolest objevuje až po letech jako následek?

věra (Út, 7. 2. 2006 - 13:02)

Pro Katuši.R.S.mám diag.12let ve41 letech.Z počátku nějakou tu ataku,nyní již zvolna progresivní průběh.Již se nehodím do žádné studie,léky první volby pro mě už také nejsou.Pět let mám bolesti nohou,ty se pořád zhoršují,nyní také pravé ruky a bolí mě žebra.Nepomohly ani náplasti z centra bolesti,tak jsem hledala mimo klasickou medicínu.Vyšlo mi Raynaudův syndrom-Revmatoidní artritida.S tím jsem u lékaře samozřejmě neuspěla,jednou mám nálepku R.S.a hotovo. U léčitelů se zase dozvím,že tělo se čistí, tak to bolí,to už bych však musela být jako křišťál.Jsem hodně na dně. Úplně jsem to však ještě nevzdala,mám v plánu oslovit ještě nějaké lékaře,ale moc tomu nevěřím.Pan Rath s panem Paroubkem dělají dost proto,aby bylo ještě hůř.

Reklama

Přidat komentář