Reklama

schizofrenie!

Lili (Po, 21. 4. 2008 - 17:04)

tak to nie je priznak schizofrenie, to je bezny jav

viky (Ne, 20. 4. 2008 - 18:04)

poslední dobou se mi stává, že mám hodně živé sny, většinou se mi zdá o úplně reálných věcech, o kamrádech, rodině. Třeba že jsem s někým o něčem mluvila, a pak ráno nevím jestli to byl jen sen nebo skutečnost. Pak si to většinou dokážu vybavit, ale někdy mi to dělá celkem problém to rozeznat. není to příznak schizofrenie?

Luciano (Pá, 7. 3. 2008 - 19:03)

pretože neexistuje test, ktorý by objektívne meral inteligenciu, každý test len meria schopnosť riešiť daný test, nič viac nič menej. Človek so schizofréniou môže test urobiť s nízkym počtom bodov, napriek tomu, že IQ má vysoké a môže to zbytočne v ňom spustiť pocity menejcennosti, ktoré zásluhou choroby nevie zvládnuť...ja mám tak isto schizofréniu, napriek tomu že mám dva vysokoškolské tituly, nikdy som neurobil žiaden IQ test s výsledkom lepším ako idiot...

Lili (Pá, 7. 3. 2008 - 18:03)

Pavel, ale co ma IQ spolocne so schizofreniou? Ja ju mam tiez a mam IQ 133 a fakt si neviem predstavit, ako by mohol nejaky IQ test spustit schizu, ved pri nej su v nerovnovahe uplne ine stranky osobnosti ako IQ.

__utma=22592180 (Pá, 7. 3. 2008 - 11:03)

ještě bych chtěl dodat nemyslím tím dojdou peníze NE že je ušechny utratím ale příjdou poštou-dodatek-schiz..-ORAP

Návštěvník (Pá, 7. 3. 2008 - 10:03)

ja jsem schizofrenik řikaji že mi chybí látka zvaná dopamin v mozku mám 3 děti beru ORAP KTERÝ SI SÁM PLATÍM v manželství žijí již 14 let nepiju alkohol nekouřím na ORAP richteru jsem je zplodil nhemusel jsem ho vysazovat děti jsou zdravé orap dělá někdy to že si musím někdy pochodit po místnosti v manželství je občas bouřka ale jinak je to dobré-jsem nemocen ustupuju víc manželce-chápu že musím -jsem nemocen a co je pravda má žena je rozuumnější byl jsem pár x v léčebně u orap-léku jsem byl 13 let v remisi dnes si ho musím platit a nechávat dovážet přes lékárnu a jsem vděčný za to že ten lék vůbec je je to kvalitní neuroleptikum ze-asi 70 let manželství může být se mnou asi troch těžší ale myslím si že s opilcem lehčí ho mít nebudete a začína se vždy s troškou alkoh.a končí ve velkém viz-kniha ...až na dno-mudr CSC doktor JAROSLAV SKÁLA-mám panickou hrůzu z alkoholu neznám jeho chuŤ jelikož jsem od malička viděl co to s lidma dělá proto bych ho nevzal do ust-a s léky by se to ani neztotožňovalo a ptám se co je lepší alkoholik kuřák,nebo apstinent nekuřák který bere léky trochu i když méně pomůže v domácnosti,když mu dojdou peníze i když jen pár korun přédá je manželce nechá si dohodnuté kapesné někdo si třeba pomyslí má O.P.-ano mám a myslím si že to nic nenormalního není když si někdo nechává jen kapesné opilci také blbnou a někdy více než já-a někdy způsobují našemu státu škody a větší než já na závěr onemocněl v uvozovkách jsem v dospíváni 16.L-a vytrpěl jsem si své o mé nemoci ví hodně lidí divkam jsem to vždy řek a proto jsem se nemohl jen tak oženit až se našla snad ta pravá 14let... dobrých hezkých 14let v manželství dala mi hezké 3 děti. zdravím všechny přátelé i schizofreniky i lidi rozumně smyšlejicí-my za nemoc nemužem onemocnět tak může každý jen si to nechce přiznat a díky vědě a práci psych a psych olog...je ta nemoc léčitelná a možná i vyléčitelná vite brát léky není žádná radost a člověk se je musí naučit brát a 1 smířit se s ni...

Pavel (Čt, 6. 3. 2008 - 18:03)

Lili,tato nemoc,která se zde projednává má svá specifika,nějak vznika,nějak se organizovala,některá z vlastnosti se docela dobře mohla u určitých jedinců,za určitých podmínek, dostat řekněmě do nerovnéváhy.Potřeba dělat si takový test pak může destabilizovat znovu nalezenou rovnováhu a pomoci odstartovat nemoc.

Lili (Čt, 6. 3. 2008 - 18:03)

Pavel, neviem, ako by mohol niekomu IQ test ublizit. Ja tiez nemam tada tieto prispevky netykajuce sa temy, ale nie je mi jasne, preco by mal nejaky test merajuci IQ niekomu ublizovat, ved nikto nikoho nenuti, aby si ho robil...

Pavel (Čt, 6. 3. 2008 - 11:03)

Petře,k tomu Tomovi,chápu to ,že třeba potřebuje peníze,ale pro mě je rozhodující jest-li si vědom ,že může ublížit,pokud by věděl.že může tímto i ublížit a přesto to dělal,tak to nedovedu vůbec domyslet......

Petr (Čt, 6. 3. 2008 - 10:03)

Alkohol v kombinaci s neuroleptiky udělá asi to, že zvýší jejich útlum, ále zároveň se člověk přiblíží atace - není mu úplně dobře, není to ono.

Petr (Čt, 6. 3. 2008 - 10:03)

On to Pavle kopíruje všude.. Má za to peníze :-)

Pavel (St, 5. 3. 2008 - 08:03)

Tome,nic proti Tobě rozhodně nemám,ale myslím si,že ty Tvé iq testy na těchto stránkách,kde se snaží ostatní nemocní získat pomoc, jim celkem klidně mohou ubližit.Jsi si toho vůbec vědom.

Pavel (St, 5. 3. 2008 - 08:03)

Mám dotáz na všechny z Vás,kteří jste byli hospitalizováni v době minulého režimu na PL zda Vám byla někdy aplikována injekce,po které se Vám chtělo strašně všechno doslova ze sebe vykřičet.Zajímaly by mě Vaše zkušenosti,jak dlouho jste v tomto stavu byli, než Vám byla aplikovaná další injekce, po které tyto hrozné stavy ustoupily.Moc děkuji

Tom (Út, 4. 3. 2008 - 19:03)

http://cz.iq-test.eu/?d=9024 Mezinárodní IQ test...Podpořte ČR

Pavel (Út, 4. 3. 2008 - 19:03)

Protože tyto stranky čtou i ostatní takto nemocní,chtěl bych uvést na pravou míru předchozí svůj výrok.Schizofrenii nejde vyléčit,je to skutečně na celý zbytek života,nelze ani říci,že plnohodnotného.Nicméně ale i to je život.

Pavel (So, 1. 3. 2008 - 20:03)

Nedovedu si představit co by udělal alkohol v kombinaci s neuroleptiky.Jinak si myslím,že schizofrenii nejde vyléčit definitivně ale určitě je možné ji udržovat v dlouhodobé remisi a celkem plnohodnotně s ní žít.

mahul (Pá, 29. 2. 2008 - 19:02)

Ahoj Raddhiko, moc hezky napsane. I ja měla přítele schyzofrenika on bohužel vůbec nebyl zodpovědný, jeho hlavní zálibou byl alkohol a to minimálně jedenkrát týdně v dost velkém množství. Jeho opilecké nálady-něco hrozného. Nejhorší na tom všem je že celá jeho rodina zavírá před tímto problémem oči a jeho lékařka také. Já to vzdala, není v mých silách vyhrát boj s alkoholem. Ale schyzofrenie pokud se léčí netřeba se bát.

Pavel (Čt, 28. 2. 2008 - 07:02)

Ahoj Petře,to že neudržuješ přátelské v ztahy může být zapřičiněné tím,že jsi byl zklamaný.Myslím si,že máš v sobě dispozice v tomto směru.Také si nemyslím,že by jsi byl, co se týká důvěry, až zase tak moc nevyvážený.Možná,že jde u Tebe o to,že víš,že Tě druzí klamou a z určitého důvodu s nimi dál jakoby naivně jednáš.Nemůže to být takto?Pokud je to tak ,co Tě tedy motivuje,aby jsi dál,byť naivně vystupoval a co motivuje Ty,kteří Tě zbytečně klamou?Zkus se zamyslet?Děkuji Ti.

tristis (Ne, 17. 2. 2008 - 20:02)

Chcel by som dat do pozornosti svoj clanok o schizoafektivnej poruche na wikipedii, ktory som prave dokoncil. Nie som sice odbornik, o to viac som sa ale snazil vsetky informacie podlozit konkretnymi referenciami a odkazmi na literaturu ci webove stranky.

Myslim, ze je to najdlhsi clanok na tuto temu na celom ceskom a slovenskom webe. Bol by som rad, keby sa aj vdaka nemu zvysila informovanost a lepsie by sme pochopili nase ochorenia. (ja mam diagnozu prave F25)

Ahoj

http://sk.wikipedia.org/wiki/Schizoafektívna_porucha

Petr (Út, 12. 2. 2008 - 13:02)

Já Pavle moc přátelské vztahy s lidmi neudržuji, neumím to. Moje partnerka mi říká, že nedůvěřuju ani těm lidem, kteří mi ještě neublížili. Jindy jsem pro změnu extrémě naivní, lidé mne snadno napálí. Chybí mi pro to cit, pro určení správné důvěřivosti lidem. Ale souhlasím s Tebou, že s lidmi to tak je.

Reklama

Přidat komentář