Reklama

3.odboj-máte v rodině postižené totalitním systémem?

Default User Image
Nona (St, 17. 1. 2024 - 08:01)

Pardon, že měním nick, snažila jsem se přihlásit, ale bohužel.

Default User Image
17.1. (St, 17. 1. 2024 - 07:01)

Nic v tom nehledej. Možná si jen myslel, že ho nevidím. Jsem na jedno oko krátkozraká, nejenže vidím normálně, ale dokonce i tím třetím. Prozradil ho také parfém a průvan, ale já se bavím. 

Default User Image
17.1. (St, 17. 1. 2024 - 05:01)

Problém s odpadky pro modrou planetu. Fascinující výprava nejen za roh ke kontejneru.

Anonym (St, 17. 1. 2024 - 05:01)

"Brusel zná „největší hrozbu“. Už ne klima, ani války. Leyenová ji odhalila v Davosu

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová na Světovém ekonomickém fóru v Davosu uvedla, že největší výzvou dneška není boj se změnami klimatu nebo konflikty, které se rozhořely po celém světě, ale šíření dezinformací a misinformací. Von der Leyenová uvedla, že nikdy svět nečelil takovému množství dezinformací jako v případě války na Ukrajině, a přítomným poté vysvětlovala, že Rusko válku prohrává jak vojensky, tak ekonomicky a diplomaticky. Předsedkyně Evropské komise hovořila také o umělé inteligenci, zelené energii nebo vstupu Ukrajiny do EU.“ (https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Brusel-zna-nejvetsi-hrozbu-Uz-ne-klima-ani-valky-Leyenova-ji-odhalila-v-Davosu-749245)

 

V jednom má ta podivná ženština pravdu - nikdy svět nečelil takovému množství dezinformací jako v případě války na Ukrajině, bohužel opomněla zmínit, že zdrojem těchto dezinformací je především prolhaná protiruská propaganda, šířená médii, bezectnými tlamami mnoha politiků, všelijakých pochybných „analytiků“, „žurnalistů“, a na ně navázaných podržtašků, či jen tzv. užitečných idiotů.

Blábolit o tom, že Rusko válku prohrává jak vojensky, tak ekonomicky a diplomaticky za situace, kdy ukrajinská ofenzíva žalostně pohořela, a kdy bojovat za Ukrajinu  odmítají nejen milióny Ukrajinců, kteří již před válkou, nebo i během ní prchli do Evropy, ale dokonce i ukrajinští vojáci (https://1url.cz/dufjW), je prostě lhaní do kapsy.

Jaký je ekonomický vývoj v Evropské socialistické unii je snad jasně vidět, a to neje u nás., ale i v Německu a v dalších unijních zemích. Stejně tak jasně je vidět, že k protiruským sankcím se nepřidaly země, v nichž žije převážná většina obyvatelstva Modré planety.

 

Anonym (St, 17. 1. 2024 - 12:01)

Leyenová by neměla zakecat obří nákupy problematických vakcín pro celou EU, zajisté za tučné provize do vlastní kapsy.

Default User Image
Cynik - realista (St, 17. 1. 2024 - 05:01)

 

Že Rusko prohrává diplomaticky? Zbožné přání zmatené Uršuly. Idiotská, do americké prdele se soukající unijní politika dosáhla prohloubení vztahů Ruska s Čínou, Indií a mnoha dalšími státy, dosáhla toho, se Evropská unie stává stále nevýznamnějším uskupením, potácejícím se v rostoucím zadlužení díky idiociím v podobě právě protiruských sankcí, poškozujících především EU, díky „grýndýlu“ a díky imigraci…

Ruská selhání jsou prý také ekonomická, protože sankce ničí ruskou ekonomiku, která postrádá moderní technologie a inovace. „Rusko je nyní zcela závislé na Číně. A ruská selhání jsou také diplomatická. Stačí připomenout, že Finsko se připojilo do NATO a Švédsko bude brzy následovat a Ukrajina je blíže než kdy dříve k přijetí do Evropské unie,“ vypočítala ruská selhání.“ (https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Brusel-zna-nejvetsi-hrozbu-Uz-ne-klima-ani-valky-Leyenova-ji-odhalila-v-Davosu-749245)

Uršula tvrdí, že Rusko je nyní zcela závislé na Číně, nicméně – nejde spíše o oboustranně výhodnou spolupráci? Rusko dodá suroviny, Čína na ruském trhu uplatní svou produkci…

Mimochodem, není snad právě EU závislá na Číně, když se neobejde bez produkce tamějších firem? Není snad EU závislá též na říši běloptákově, ochotné kdykoliv své dosavadní spojence podrazit, jak se ukázalo třeba v Afghánistánu? Není EU závislá na zemích, dříve mnohými žvanily odsuzovaných ohledně lidských práv?

Byla závislost na Rusku opravdu závislostí, nebo spíše oboustranně výhodné obchodní spolupráce, když  díky levným surovinám Evropa prosperovala a bohatla, a na ruském trhu mohla uplatnit svou produkci?

O dodávky levných ruských surovin se EU připravila, o možnost odbytu na ruském trhu se EU připravila, ekonomicky se potácí i dříve silné Německo.

O čem to tedy Uršula žvaní? 

 

Default User Image
ShabbaTot-Jahoda (St, 17. 1. 2024 - 12:01)

a benzín stojí kolem 34 za L.

No....tak kdepa je tabou slibovaná stovka za L?

Zase jsi udělal chybu,soudruhu! 

Default User Image
Cynik - realista (St, 17. 1. 2024 - 05:01)

„Ursula von der Leyenová dále hovořila o tom, jak Evropa překonala energetickou závislost na Rusku 

„A jak jsme toho dosáhli? Spoluprací. Díky otevřeným, dobře fungujícím trhům a dobrým přátelům po celém světě, kteří naše energetické potřeby uspokojili. A díky jednotnému evropskému prostoru, kdy jsme mohli energii přesměrovat tam, kde byla potřeba. Ale ze všeho nejvíce, protože jsme se již dříve zaměřili na čistou energii, protože jsme investovali do udržitelných technologií budoucnosti. A v centru toho všeho stály evropské podniky a průmysl,“ otočila svoji pozornost směrem k zelené ekonomice.

Podle nejnovějších dat Mezinárodní agentury pro energii Evropa vytvořila rekord v růstu kapacit obnovitelné energie. „V minulém roce v Evropské unii bylo vytvořeno více energie ze slunce a větru než ze zemního plynu a letos se očekává, že v Evropě bude celkový obnos využité energie větší ze solárních a větrných elektráren než z ruského plynu. To je odpověď Putinovu vydírání,“ uvedla s tím, že z této krize plyne klíčové ponaučení, že je příliš riskantní být závislý na jedné zemi, na jedné obchodní cestě. A také že nejlepší cestou je vydat se směrem zelené energie, inovací a udržitelné ekonomiky, v čemž je Evropa světovým lídrem.“

(https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Brusel-zna-nejvetsi-hrozbu-Uz-ne-klima-ani-valky-Leyenova-ji-odhalila-v-Davosu-749245)

Takže „letos se očekává, že v Evropě bude celkový obnos využité energie větší ze solárních a větrných elektráren než z ruského plynu“, zvěstovala také von der Leyenová.

Volejte sláva a třikrát se radujte!

Paráda… až na to, že: 

 

Default User Image
ShabbaTot-Jahoda (St, 17. 1. 2024 - 13:01)

no zato ty jseš chytrej jak sovětské rádio Jerevan!

Cyniku...kdyby degenerovaný kreténizmus povznášel,tak se vznášíš jak roj masařek nad kravským lejnem na hnojišti močůvkovém,ty humanoide. Nejsi ty náhodou Bambinot !

Jestli jo,tak zmetek,ty ses nepoved.

Default User Image
Cynik - realista (St, 17. 1. 2024 - 05:01)

"Minulý týden přestalo foukat a Evropané museli přiložit pod kotel.

Nic nám nevyložilo problémy evropské energetiky tak polopaticky jako začátek letošního roku. Zatímco v prvním týdnu výrobu elektřiny táhl vítr, ve druhém mu došel dech a pálilo se zase vše, co hoří. 

Svěží vítr čechrající evropská pobřeží, pohoří a moře se v prvním letošním týdnu projevil i v celkových číslech za Evropskou unii. První den se z větru vyrobilo 32 %, druhý 34 % a třetí 36 % unijní elektřiny (zatímco uhlí nebo plyn se potácely kolem 6-8 %). Rok 2024 jsme tedy zahájili svižným větrným rokenrolem.

Nejprve přišla bída na kozáky na Baltu (pravda, zrovna v této době zní toto přirovnání trochu nemístně…). Už v pondělí 8. ledna se v Litvě v pravé poledne vrtule takřka zastavily (0,4 % zatížení) a chybějící výkon se musel dotáhnout po drátech z dovozu (49 %). Ve Španělsku klesla v úterý 9. ledna v 9:15 výroba z větru na 2 % a země se musela spoléhat na zemní plyn (42 %). Kupodivu úplně ta samá procenta u těch samých zdrojů vykazovalo v 17:00 Portugalsko (inu, Pyrenejský poloostrov a z těch „42 %“ by měl Douglas Adams fakt radost!).

Co největrnější energetika na světě, Dánsko? Ve středu 10. ledna v 7:00 se tu točily možná filmy, velké peníze na burze, ale vrtule sotva – vítr 1 %, uhlí 19 % a… (teď dávejte dobrý pozor) dovoz 73 %! Podobně to vypadalo i v Německu (10. ledna 13:30, vítr 4 %, uhlí 36 %, plyn 22 %), Irsku (12. ledna 14:00, vítr 0,4 %, 38 %), Belgii (12. ledna 23:00, vítr 0,4 %, jádro 37 %) a Řecku (14. ledna 1:00, vítr 7 %, plyn 55 %).“

 (https://1url.cz/Hufji)

 

Default User Image
Cynik - realista (St, 17. 1. 2024 - 06:01)

„Oblíbená teze, že když někde nefouká, tak fouká někde jinde, tedy letos vzala už poměrně záhy za své a nám nezbývá než se v rychlosti vypořádat ještě s druhou oblíbenou tezí. Tedy, že větrnou energetiku dokonale doplňuje ta sluneční. Po určitou část roku tomu tak je, ale v zimě určitě ne. Že ve fotovoltaice vykazují takřka nulovou výrobu (bez ohledu na někde již celkem zajímavý instalovaný výkon) po celé dny skandinávské země, to asi nikoho nepřekvapí (holt polární noc je i „solární“ noc). O moc lépe na tom ale v tomto období nejsou ani solární velmoci typu Španělska (cca 7-8 % výroby v prvních dvou týdnech) či Řecka (11-13 %). Celkový podíl na denní výrobě v EU se pak u solárních zdrojů potácí kolem 1-3 %.

První dva týdny roku 2024 nám tedy názorně ukázaly, jak bude vypadat energetika do doby, než vyřešíme mezisezónní skladování energie. Tedy rozhodně nejde jen o letošní rok ani o příštích 10 let, ale spíš tak 20-25 let. Když se pozorně zadíváte na výše uvedené grafy a čísla, dojde vám, že se fakt nebavíme o překlenutí krátkých období a vyrovnání drobných výkyvů, ale o nahrazení obrovského množství stabilní elektřiny vodíkem (ideálně ještě zeleným). Tedy něčím, co se teprve rozbíhá, v podstatě to v Evropě zatím moc nevyrábíme, nemá to dořešenou infrastrukturu a tiše se modlíme, aby to jednoho krásného dne mělo jakžtakž únosnou ekonomiku. Čekají nás věru divoké časy.“

(https://1url.cz/Hufji)

Doplním, že 

"bateriové úložiště odpovídající potřebám rezerv pro Českou republiku by nyní přišlo asi na dvacet bilionů korun, plus by muselo být daleko víc postavených OZE, aby ta úložiště bylo vůbec možné naplnit. A ještě by bylo závislé na dodávkách čínských komponent,“ říká pro ParlamentníListy.cz odborník na energetiku Přemysl Souček." (https://1url.cz/3ufjw)

Něco nejasného? 

Default User Image
Cynik - realista (St, 17. 1. 2024 - 03:01)

A ty taky koukej přijít s něčím novým,originálním a zajímavým. Pořát jsi neodpověděl zda jsi se nechal opíchat proti čínskému viru vakcínou z USA,

Jestli jo,tak běž do prdele..

Mě budeš obviňovat z toho,že posílám nevovčkované scípnout pod most?!

A kdopak jim asi plete hlavu,ty vypuštěný prde z Aeronetu?“ (ShabbaTot-Jahoda (Út, 16. 1. 2024 – 09:01)

Nepřekvapuje mne, hloupý katolický tlusťochu, že mnohdy nejsi schopen porozumět psanému textu. Nikoliv jen jednou jsem zde v diskusi jasně a srozumitelně uvedl, že pochopitelně nejsem "očkován" "vakcínou" proti covidu.

Nejsem přece pokrytecký a prolhaný katolík, jako ty, abych se zde vymezoval proti "vakcínám", a přitom obdržel dávky šmakulády.

A pokud se "čínského viru" týká, viděl bych to spíše jako virus americký, případně vyrobený s americkým spolufinancováním a spoluprací. Není přece žádným tajemstvím, že vykurvená říše běloptákova pracuje na výzkumu a vývinu všelijakého svinstva mimo své území, ani to, že spolufinancovala výzkum ve Wu-chanu.

Takže uvedu  ještě jednou, hloupý katolický tlusťochu, abys opravdu pochopil, že jsem do sebe nenechal vpravit experimentální roztok proti covidu, bůhvíproč nazývaný "vakcínou".

 

„Mě budeš obviňovat z toho,že posílám nevovčkované scípnout pod most?!“

To přece není obviňování, hloupý katolický tlusťochu, vždyť jsi o tom, dokonce opakovaně, psal ve svých příspěvcích.

Nikoliv poprvé tedy konstatuji rozpor mezi tím, co jsi neočkovaným přál, a mezi tvými neupřímnými, farizejskými žvásty: 

„Přát někomu kulku a smrt není katolické a papženské a já jsem katolík a pámbíčkář a proto jsem proti smrti kohokoli,dokonce i ruských válečných zločinců na Ukrajině.“ 

(ShabbaTot-Jahoda (anonym), 25. Květen 2023 - 15:10)

Výše uvedené tedy zcela jasně dokazuje tvé katolické křiváctví a pokrytectví.

Default User Image
ShabbaTot-Jahoda (St, 17. 1. 2024 - 23:01)

až to čínský svinstvo dostaneš a budeš chcípat jak pes,budeš ještě prosit o dávku !

Prd ti to bude platné,nezbyde ti nic jiného než na to čučet jak Majka z Gurunu,ty ometlo. Tvoje volba,tvoje chyba,nejanči s ní alespoň veřejnost. 

Default User Image
ShabbaTot-Jahoda (St, 17. 1. 2024 - 13:01)

. Ty jsi takovej myšák metrofil,krasavec zahleděnej sám do sebe co si jenom leští kožich,ocas,je línej ,zlej,nepáří se s myšicí a myslí jenom na sebe.

Entolog John Calhoun provedl experiment s populací myší,myš měla neomezené žrádlo,bezpečí od predátorů,pěkné bydlen a zábavu.

Myši se začali nejdřív množit až k přemnožení,pak se mezi nima vyskytlo plno jedinců co měli kritéria na tělesnou krásu a osobní vzhled,pěstovali si vzhledové Nibó a byli uplně blbí.

Dle těchto blbých myšáků musela pak obyčejná myš posunovat kriteria tělesného dokonalého vzhledu a jak nebyl podle namyšlených blbých myšáků,byla ta obyčejná myš najednou brána jako tlustá a škaredá! 

Nu...u lidí to funguje stejně. Podle kritírií pěkného vzhledu musí být každý dle nějakých daných norem,váhy,,tělesného zdraví a vzhledu a jak není,je autsajdr.

Tohle přišlo ze západu,viz reklamy a tam musí být všichni pod 30,hubení jak chrt,ze zdravejma zubama,sexuální nadrženci a smějou se .

Já jahoda si myslím,že se smějou,protožet jsou blbí a v reklamách jsou převážně všichni blbí! Smějou se jak kreténi,jsou mimo reaitu,nedomýšlejí  detaily,jejich rozhodnutí je spontální,neuvážené a fatálně konečné....vykazují všechny symptomy blbých myšáků kterí jsou k tomu i cyničtí,zlí a narcističtí egocentrici!

Ty jseš Cyniku jeden z nich 

Blbej jak tágo,cynickej nabob s patentem na pravdu a stejně jako myšáci metrofilové jseš agresivní k okolí.  

Já ti něco řeknu !

Odmítám se vtěsňovat do nějakých vypatlaných kategorií idealistického vzhledu metrofilních myšáků!

Zářný příklad toho je panenka Barbie,podviživená anorektička bez tělesného tuku s velkýma prsama,krásnejma vlasama a ideálníma končetinama. Navíc je Barbie blondýna a směje se,protože je uplně blbá. Tyto trendy k nám přišly ze západu,zejména pak z USA a ty jedeš dle nich myšáku blbej

Default User Image
Cynik - realista (St, 17. 1. 2024 - 03:01)

„a já nevím co tady furt tapetuješ jak prase na steroidech? Já ti na to pořád odpovídat nebudu!“ (ShabbaTot-Jahoda (Út, 16. 1. 2024 – 09:01)

Vždyť tě přece k žádnému odpovídání nenutím, hloupý katolický tlusťochu, ty sám náš neustálé puzení vysílat z hlubin svého mocně sádelnatého panděra žalostné skřeky, jimiž se obvykle snažíš obhajovat neobhajovatelné. Chápu sice, že vzhledem k nepříliš výkonnému obsahu tvé dutiny lebeční máš značný problém sestavit a odeslat příspěvek k tématu, sepsaný pomocí faktů a argumentů, nemohl by ses ovšem o něco takového občas pokusit?

Potvrdil bys tak, že máš "své Nibó a intelektuální úroveň vysokého formátu", jak jsi o sobě tvrdil v rozporu se zjevnou skutečností - jsi prostě jen zdrojem zábavy a obveselení.

 

"jdu cvičit na rotoped,měl jsem vydatnou snídani zvící několika konzerv Herinek,rybyčky v oleji,rohlík celozrnný a kousek chlebíku.

Na oběd bude zelňačka s mým uděným a klobáskou z Polska,bramborové placičky smažené,štrůdly na pekáči  a dostal jsem prudký hlad na kuře! (ShabbaTot-Jahoda (Út, 16. 1. 2024 - 09:01)

To jsi toho zase najednou sežral, hloupý katolický tlusťochu, a  ty "rybyčky" se ti opravdu povedly, hotentote.

Budeš i nadále tvrdit, že jsi jen vybaven zdravou chutí k jídlu, a tvá postava, jejíž hmotnost bezpochyby atakuje solidní dva metráky, je jen postavou mírně rozložitou?

Nikoliv, hloupý katolický tlusťochu, provozuješ momořádně nechutné obžerství, které je jedním z těžkých hříchů, stejně, jako tvá spalující závist vůči těm, kteří MAJÍ.

Nevyhnutelně skončíš v "pakle", o němž se zde často rozepisuješ. Proč stále tak nechutně žereš, když víš, jak skončíš?

Tvůj nevyhnutelný osud jsem již před časem popsal též ve formě veršovánek, připomenu ti je:

 

Default User Image
ShabbaTot-Jahoda (St, 17. 1. 2024 - 13:01)

tádijádyjádytádyjádyjádyjádyjojády,tádyjá

)))))))

Default User Image
Cynik - realista (St, 17. 1. 2024 - 03:01)

Ententýky, dva špalíky

čert vyletěl z elektriky.

Bez klobouku, bos

narazil si nos.

 

I když mu teď v hlavě duní,

ví, že úkol hravě splní.

Jahodu má odlapit

a do „pakla“ dopravit.

 

Pohleďme na sádelníka,

neplouží se, on utíká!

Břuch se třese, pot z něj teče,

daleko však neuteče.

Vše je marné, rychlost chabá,

šance na únik je slabá.

Čert ho chytne za panděro,

hodně zhubnout vždy to chtělo.

Záblesk a dým, oba mizí,

by vstoupili v říši cizí.

Již se „paklo“ otevírá,

Jahodova řiť se svírá.

 

A před „paklem“ čerti stojí,

Jahoda se hrozně bojí.

Chechtají se, děsné ludry,

a dělají hudry, hudry…

 

Spojí síly, je to nutné,

nesou tělo tučné, hutné,

by ho v kotel vpravili,

pak to řádně zapili…

 

Jen připomenu, že tyto veršovánky byly inspirovány tvým extrémním obžerstvím a tvými popisy „pakla“, kde

„byl natočen nesmírný nářek,kvílení ,jekot a úpění v děsu věčně zatracených duší v hukotu ohně pakelného a děsuplném chechotu démonů,temných andělů,čertů rohatých chlupatých a ocasatých s kopytem ....v mysliveckém obleku plivající ohenivé plivance a dělají bbbllll,bbbbllll,bububu,bblllllllll ahudrují.....“ (ShabbaTot-Jahoda, 14. Listopad 2021 – 14:35)

Jistě moc dobře víš, že tě čekají „ ...staré hnusně zřící jeptišky s bradavicí,puchejrem a chlupem na Kuřim voku ozbrojené abuškem SNB“ (ShabbaTot-Jahoda (anonym), 25. Říjen 2022 – 8:47) a samozřejmě též samotný Belzebub, který „Má na sobě strašně ,ale strašně moc boláků,vředů a nezhojených ran,jeho bytost je pokrytá celá hnusným slizem.“ (ShabbaTot-Jahoda (anonym), 26. Říjen 2022 – 18:50)

 

Default User Image
ShabbaTot-Jahoda (St, 17. 1. 2024 - 13:01)

Ocas stojí,

na posteli děcko bříská.....

Nad ním Rusák v zeleném stejnokroji,nadšeně si výská !

 

¨Že nestačila mu již  ruka,

našel si  malého kluka!

ÓÓ,jak vzrušuje ho a láká,když mu jeho kokot tu mladou prdelku zcáká.

Když  penis otvory kuchá!!

....Tiše vtdychá,to jsou ale muka!

 

Mrdej,mrdej

dokud je tvrdej.

Až bude měkej,

tak toho nechej.

 

Semeno teče,

třídenní specielní operace se vleče,

čurák se dusí,

šoustat se musí!

Ošukat,omrdat,to je jeho píseň,vůbec mu nevadí

 

na čuráku plíseň.

 

Default User Image
Cynik - realista (St, 17. 1. 2024 - 03:01)

Ukazuje se, že členská základna lidovců není ochotna přistoupit na lhaní a pokrytectví svého předsedy a ministra Jurečky, jehož podržel nejen fialový blábolil, ale také spolupapaláši z celostátního výboru KDU-ČSL:

„Celostátní výbor KDU-ČSL s respektem k dosavadní práci Mariana Jurečky nenavrhuje přistoupit k personální změně ve vládě ani ve vedení strany,“ odhlasovalo nakonec širší vedení lidovců. V tajném hlasování pro to bylo 25 ze 30 členů celostátního výboru.

(Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/celostatni-vybor-kdu-csl-jurecka-vecirek-na-ministerstvu-prace-a-socialnich-veci.A240109_054658_domaci_kop)

Jurečkovo lhaní, a to je poměrně překvapivé,  je patrně přes čáru i pro mnohé lidovce:

„Lidovci řeší výměnu Jurečky. Ve hře je i jeho dobrovolný konec. 

„Ke změně musí dojít nejen kvůli aféře předsedy, ale i kvůli dlouhodobě špatným výsledkům strany,“ napsal bývalý předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek spolustraníkům. 

Pozice Mariana Jurečky v čele KDU-ČSL je čím dál slabší. Na uzavřeném stranickém fóru ho tvrdě zkritizoval bývalý předseda strany a poslanec Pavel Bělobrádek.

Roste také tlak na Jurečku z regionů a podle informací Seznam Zpráv z širšího vedení lidovců straníci zvažují svolání takzvané Celostátní konference. To je nejvyšší orgán strany mezi sjezdy. 

Ve hře je i možnost, že by Jurečka složil funkci předsedy strany sám.

„Ke změně musí dojít nejen kvůli aféře předsedy, ale i kvůli dlouhodobě špatným výsledkům strany,“ napsal Bělobrádek spolustraníkům. Seznam Zprávy mají Bělobrádkův komentář k dispozici.“

(https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-ke-zmene-musi-dojit-jurecka-je-krok-od-konce-v-cele-strany-243762)

Zajímavý vývoj, je otázkou, co předvede Jurečka a nejbližší okruh jeho nohsledů a podržtašků.

 

Default User Image
Cynik - realista (St, 17. 1. 2024 - 03:01)

Je tedy zjevné, že členské základně, na rozdíl od členů celostátního výboru, Jurečka přestává vyhovovat, a nebude to nejspíš jen jeho opakovaným lhaním a ostudou, kterou předvedl účastí na vánočním večírku, který začal na MPSV v den, kdy šílený střelec nedaleko odtud zabíjel lidi, a který se za přítomnosti Jurečky a desítek jeho věrných protáhl až do brzkých ranních hodiin následujícího dne.

I rostoucí počet lidovců zřejmě začíná chápat, že ty dvě procenta voličské preference, přisutzované dle průzkumů lidovcům, jsou jasnou cestou na politický krchov.

Lidovcům, pokračovatelům v kolaborantské tradici, kterou dodržovali i za předchozího režimu spoluúčastí s komunisty v tehdejší Národní Frontě, prostě hrozí jako samostatné partaji zánik, již nyní se do PS dostali jen jako parazité, vynesení do vysoké politiky na zádech modroptactva.

Otázkou je, zda bude modroptactvo ochotno snášet tyto parazity i v dalších volbách, je zjevné, že lidovečtí parazité se mají čile k světu a obsadili 23 poslaneckých míst, a tři ministerstva k tomu. Jelikož volební preference klesají i modroptactvu, lze čekat boj o místa užlabů a koryt.

Pokud tedy Jurečka neodstoupí sám (nečekám, že by se fialový blábolil předvedl jako chlap a odvolal ho), a to nejen z předsednického, ale i z ministerského fleku, a zůstane pěkně na očích, bude nepochybně i nadále odrazovat lidovecké voliče.

Otázkou je, zda by se i po jeho odstranění z vrcholných funkcí voliči k lidovcům navrátili.

 

Reklama

Přidat komentář