Reklama

rakovina prsu

Janča 17 (Čt, 25. 9. 2008 - 21:09)

dobrý den potřebovala bych poradit, nedávno jsem si na prsou nahmatala takové bulky(občas mě prsa pobolívají) nevím jestli je to normální nebo ne bojím se aby to nebyla rakovina děkuji za odpověd

MUC (Čt, 25. 9. 2008 - 10:09)

Libo, přidávám se k názoru Maji, děti seznam až s výsledkem vyšetření, ale určitě hned bezprostředně po tom, co se ho dozvíš. Nemluvíš o partnerovi. Ten by naopak měl tíhu čekání snášet tebou. Udělej si pěkný víkendový program s celou rodinou a neustále se zaměstnávej činnostmi, které ti dělají radost. Také je někdy dobré naplánovat si variantně konkrétní postupy, ať výsledek dopadne pozitivně či negativně. I když si myslím, že ve tvém případě to bude dobré.

Maja (Čt, 25. 9. 2008 - 10:09)

Libuško,vím co prožíváš,já toto prožívala před 6 lety.Byla jsem 2x na operaci s fibroadenomem,který se podruhé udělal znovu a ted ho jen sledují je to benigní.Když jsem ale šla na operaci,tak nevěděli co to je jako u tebe,tak se orientovali na to horší.Nikdo mi nic neřekl a to bylo to nejhorší.Noc před operací jsem si projela celý svůj dosavadní život,tehdy mi bylo asi 40 roků a strašně jsem si přála být zdravá.To se taky stalo bylo to dobré a já se od té doby dívám na svět úplně jiným pohledem.Odlišuji podstatné od prkotin.Myslím,že mi to tehdy bylo k dobru tímhle projít,ale už bych to nikdy nechtěla zažít.Neboj se jsem pevně přesvědčená,že to bude dobré,pak se ozvi,budu tě netrpělivě vyhlížet.A dětem to neříkej,na to je čas,oni sice samy pochopí,že se něco děje,ale ještě ne.Já se tehdy ty výsledky dověděla před vánocemi a můžu ti říct,že to byly ty nejkrásnější vánocve které jsem prožila a tobě přeji taky takové.Zdraví Maja

Liba (Čt, 25. 9. 2008 - 08:09)

Díky holky, ani nevíte, jak jste mi těmi písmenky pomohli. Dnešní noc byla jedna z nejdelších v mým životě. Proběhlo mi toho hodně hlavou, ale stejně mám hrozný strach. Moje 2 děti, sic už skoro dospělí mě potřebují a dlouho potřebovat budou, takže se k tomu musím postavit čelem. Jen nevím, jestli jim to říct už dnes a nebo počkat na výsledek biopsie a rozhodnutí lékařů do úterý....

Maja (St, 24. 9. 2008 - 19:09)

Libuško,přesně tak,vypadá to dobře,pokud by i k něčemu došlo bylo by to chycené v začátku a vyléčení by bylo 100%,ALE MYSLÍM,ŽE JE TO DOBRÉ,ALE CHTĚJÍ MÍT JISTOTU,ŘEKLA BYCH ŽE TO BUDOU BENIGNÍ FIBROADENOMY.dRŽÍM TI PĚSTI A NAPIŠ CO A JAK .

MUC (St, 24. 9. 2008 - 15:09)

Libo, ten nalez je hraniční - a biopsie je namístě, má vyloučit omyl v interpretaci. Důležité je, že případné ložisko je malé, a jen jedna uzlina je zvětšená, ostatní jsou bez nálezu. Zřejmě ti pro každý případ doporučí to "hypoechogenní" ložisko vyjmout, což by mělo být snadné, neboť je vcelku ohraničené. Takže i kdyby se podezření potvrdilo, nepůjde o ablaci mammy (odstranění prsu), ale jen o odstranění napadeného místa s následnou radioterapií. Což je možné absolvovat v plném pracovním nasazení :-)) To čekání je nepříjemné, ale lékaři neradi říkají diagnózu, pokud si nejsou jisti na 100%. Dej vědět, jak jsi dopadla. Hodně síly a optimismu.

Liba (St, 24. 9. 2008 - 12:09)

Zdravím všechny na foru,je mi 39 let a objevila jsem si bulku. Asi před 3-mi týdny. dnes jsem absolv. mamo. vysetreni, sono a punkci.Zaver mi bude sdelen za tyden- hruza. Presto jsem dostala do ruky popis vysetreni, ktery rika:
Přim. nález, vícečetné benigní prominence žlázového charakteru vpravo vlevo na rozhr. ZQ rezisstence velikosti 10mm, volně pohyblivá vůči spodině i kůži, uzliny 0, sekrece 0.
RTG-Oba ST: opožděná involuce ml. žlázy věku bez podezřelých mikrokalcifikací alož. změn. Ojedinělé drobné prachové částice bilat.
Bilat vč. podpaží: vpravo bez lož. změn a lymfadenopathie, levo na rozhr. ZQ se zobrazuje hypoechogenní ložisko velikosti 9*10mm vcelku ohraničené, v levé axile ipomatózní uzlina velikosti 19mm pouze s naznačenou akcentací vlevo v nadklíčku i podklíčku bez lymfadenopatie.
Opožděná involuce ml. žlázy. Tabar V. Hraniční ložisko vlevo na rzhr. ZQ.
Byla miprovedena biopsie. prosim, můžete to někdo fudovaný komentovat? Mudr. mi nechtěla nic sdělit, že prý až příští týden. mám velký strach!!!!!

Linda (Út, 23. 9. 2008 - 07:09)

Jani,kdyby bylo hodně takových lidí jako jsi ty.Doufám,že život ti oplatí s jakou láskou sestru opatruješ.Přeji ti jen to nejlepší po celý tvůj život.

JanaR (Po, 22. 9. 2008 - 13:09)

Att.Karla: na mamo se chodí až po 45 r., Vy můžete jít na sono, doporučení může napsat i praktický lékař/ka:o)
Att. Marie: Moje sestra Karla taky měla nějakou dobu vtažení kůže a kašlala na sebe. Proto neváhej a radši ať je kontrola zbytečná. Ozvi se mi na jana"pke.cz
Děkuji všem za uznání, potěší to, ale důležitější jsou výsledky a o ty se s Vámi všemi ráda podělím. Kromě snížených rak.markerů(viz nahoře) má sestra za sebou kontrolu na mamo a sono(minulý týden) a onkolog nevěřil svým očím!!! Drobné mršky v levém prsu zmizely úplně, malé v pravém taky a ta větší mrcha se zmenšila. Lymfy až za uši jsou čisté:o) Lékař, jinak suchar, ze sebe vypravil "no to je zázrak". Podle toho, co jsem jako příbuzná ode všech slyšela, myslím, že nikdo sestře nedával velkou naději. Samozřejmě, že lékař neví, že sestra bere vše, co lze. Alternativu neuznává, bohužel. Důležité je taky odpustit sama sobě, že se nemáte dost ráda a dopustila spuštění nemoci. Taky odpustit všem, kteří Vám případně ublížili a s klidnou myslí a klidem v duši se do toho pustit. ŽÁDNÁ Z VÁS TO NIKDY NEVZDÁVEJTE!

Marie (Ne, 14. 9. 2008 - 08:09)

JaniR,je krásné jak sestře pomáháš,a je štěstí že tě má.Od února mám problém s hrudní páteří,také se mi špatně dýchá,myslela jsem že blokace pravé strany hrudní páteře,včera jsem objevila na pravém prsu důlek-vtažení kůže malinké,vylekala jsem se a začala hledat na netu informace,po přečtení tvého příspěvku jak léčili tvou sestru a pak to bylo prso nevím zda zajít rovnou s prsy k Mudr.Mohla by jsi mi popsat příznaky tvé sestry,děkuji moc a hodně štěstí holky

Jirka (Ne, 7. 9. 2008 - 16:09)

Tohle vypadá docela dobře. Jak na rakovinu. Doporučuji.
http://www.mwm.cz/clanek1.php?id=1384

Karla (Po, 1. 9. 2008 - 22:09)

Dobrý den,
při samovyšetření prsu jsem si nenahmatala žádnou bulku, ale na dotek mi prsa připadají, jako kdyby uvnitř byli kuličky polystyrenu, jde o normální tkáň, nebo myslíte, že to tak nemá být? Ještě jsem se chtěla zeptat, zda v 29 letech mohu jít na mamograf bez doporučení lékaře. Děkuji

Lenka (Po, 1. 9. 2008 - 19:09)

Mila Gabi.....mooooc Te obdivuji a vim, ze vse zvladnes.Jsem na tom podobne...zacinam teprve lecbu a mam holky 5 a 11 let...uz jenom kvuli nim budu bojovat az do vitezstvi. Ta mrcha nas nedostane !!! Hodne sily preji !!! L

Návštěvník (St, 27. 8. 2008 - 11:08)

MŮJ VELKÝ OBDIV,KÉŽ BY BYLO VÍCE TAKOVÝCH ZLATÝCH LIDÍ JAKJSTE VY JANO...MNOHO ŠTĚSTÍ A SÍLY....

JanaR (St, 27. 8. 2008 - 10:08)

Milá Aleno, dělám to, co by měl udělat každý pro blízkou osobu. Vím, že bohužel mnohdy to tak není. Sestra měla štěstí v neštěstí, že mohla začít užívat hormonální cytostatikum v domácím prostředí a neprošla ničivou chemoterapií, která by zničila to, co bylo dobré, tedy vnitřní orgány:o). Doma se vše daleko lépe snáší. V době kdy měla bolesti a nemohla se pohnout jsme byly obě rády, že jsem to já, kdo jí podá mísu, otírá tělo a nakrmí.... Bylo to těžké, ale stálo to za to. Hodně pomáhá požírač rak.buněk Ovosan, ale je to na dlouhodobé užívání. Kdo nemá dost peněz, má smůlu(já zrušila stavební spoření). Tento zázrak naší vědy nemá za sebou klinické zkoušky a proto je dosud nechráněným potravinovým doplňkem. Však toho v zahraničí patřičně využívají. Ano milá Aleno, obě se nyní pomaloučku vracíme k normálu, ale je to úúúžasné. Optimusmus a naše mantry, které si před spaním opakujeme(každá po svém) určitě fungují. Kdo pochybuje o své vlastní velké síle, to předem vzdává a to není potřeba! Děkuji za přání, i já přeji všem, které nyní procházejí nějakou formou rakoviny, aby to šťastně zvládly. Otevřete se všem příbuzným a známým, řekněte jim o všem na co myslíte, podělte se o starost. Netutlejte to v sobě. Rakovina je nemoc jako každá jiná. Mnoho lidí umírá na banálnější onemocnění a zároveň mnoho lidí rakovinu zvládlo a naučilo se znovu žít, lépe a klidněji. HODNĚ ODVAHY A SÍLY VŠEM:o)

Alena (St, 20. 8. 2008 - 22:08)

Milá Jano, obdivuji Vaši lásku, víru a pomoc, čímž vracíte sestru do plnohodnotného života ! Je málo lidí, kteří jsou něčeho takového schopni...Klobouk dolů a přeji Vaší sestře i Vám mnoho šťastných let !

lucie (Čt, 14. 8. 2008 - 10:08)

dobry den,chtela jsem se zeptat jestli si muzu nahmatat bulku i na bradavce a jejim nejblizsim okoli vetsinou se totiz kresli bulky na kuzi a ne na bradavce. diky

JanaR (St, 13. 8. 2008 - 15:08)

Milá Gábi, Eliško a ostatní mladé a krásné ženy. Ráda bych Vás povzbudila do boje s tou mrchou(doma jí jinak neřekneme) Sestra, nyní 56 let, se celý rok 2006 "léčila" s nemocnými zády, prý úporné blokace. Bez analgetik nebyla schopna pohybu. Zkrátím to, po mnoha bolestech i nemožnosti pobybu, dlouhých nemocenských i rehabilitacích, jí byl zjištěn velký nádor v levém prsu, několik malých ložisek v pravém a rozsáhlé metaszázy v páteři, které způsonily rozpad některých obtatlů, fuj. Prošly jsme slzavým údolím, od všech lékařů jsem jako příbuzná slyšela "pravdu": jak špatné to je a že nebude dlouho trvat....Toto vše jsem urychleně hodila:o). Sestra v důsledku zničené páteře dne 8.8.08 přestala chodit, tak jsem se pustila do boje. Naštěstí se ukázalo, že může brát orálně hormonální cytostatika a Bonefos na kosti, takže mohla zůstat v domácím ošetření:o)Zjistila jsem co mohu udělat navíc, alternativně a začala jsem sestře podávat Ovosan, mladý ječmínek, Chlorelu, spoustu zeleného čaje a čaj s kocouřím drápen(Uňo de gato), čerstvě odstředěnou červenou řepou s karotkou, to vše DENNĚ! Mimo to jsem pořídila internet a kabelovou TV, aby jí nebylo doma smutno.
Teraupentickými se ukázaly i naše kočenky, které jí dělají po celou dobu společnost. Domů jsem jí postupně zvala kolegyně z práce, přálete a dělala jí malé radůstky.
Přes krutou diagnózu se často a upřímně smějeme, je to zdarma a pomáhá to uvolnit případný stres. To vše přineslo své ovoce. Markery jsme z loňských 182 srazily na 141 v lednu 2008 a dál na 49 nyní!!! Sestra v květnu znížila na půl prášky proti bolesti a začátkem července je vysadila úplně:o) Začala se postupně lépe pohybovat v posteli a nyní již dojde na WC a do koupelny. Tím jsme ovšem ještě neskončily.... Proto Vás dámy a mámy prosím, NEVZDÁVEJTE TO A BOJUJTE VŠEMI PROSTŘEDKY, vyplatí se to:o)

Ludmila (Út, 29. 7. 2008 - 11:07)

Milá Gábino, víceméně náhodou jsem si přečetla Váš příběh. Pracuji jako homeopat a mám psychologickou poradnu a zrovna budu mít velkou přednášku na téma ca prsu.Skoro rok jsem sbírala materiály u předních onkologů, fytoterapeutů a léčitelů...Dívala jsem se na diskusní servery a přečetla si zrovna Váš příběh. Víte, studuji mnoho materiálů, ať už jde o homeopatii, fytoterapii, byliny z latinské Ameriky, Aloe vera... a hlavně různé potravinové doplňky, které jsou užitečné ženám s vaší nemocí a dokáží průběh zvrátit v ten, který si přejeme. Tedy uzdravení. Nechci Vám nic vnucovat,nejsem žádná dealerka, ani nevím, odkud jste...jen si říkám, že když si nechávám tyhle věci pro sebe, je to škoda a nabízím li přednášku zdravím lidem, často slyším reakce typu - dej s tím pokoj, nechceme o tom slyšet.... Vám a ostatním ženám zde moc přeju brzké a trvalé uzdravení a kdybyste třeba chtěla něco konzultovat, klidně mi napište na email homeoterapie"seznam.cz. je to zadarmo. :-)
Moc a moc Vám držím palce a všem Vám zde!!!! Ludmila

eliška (Pá, 27. 6. 2008 - 13:06)

Dobrý den,Gábinko,je mi to strašně líto co Vás potkalo...takhle mladá,dnešní doba je opravdu hrozná co se týče rakoviny...já si předevčírem nahmatala bulku na pravém prsu,je malá,tak 1cm,ale stejně se moc bojím...v pondělí jdu na sono...mám roční holčičku...jako Vy...hrozně moc Vám přeju at se uzdravíte a aby jste viděla ty Vaše kočky vyrůstat.

Reklama

Přidat komentář