Reklama

Oprátka za osm mrtvých - Olga Hepnarová

RICHARD (Čt, 7. 1. 2010 - 16:01)

Protože seš hlupák...nemám schizofrenii,ani nechci nikoho nikam zavírat..jo teda pedofilové a sadisti bych přivázal do smrti na obojek!zajímám se o věci,kvůli kterým se stane člověk psychopatem a zajímá mě,proč Hepnarová vraždila-myslel jsem,že se to dozvím tady..školu mám základní a ty-máš aspoň "tu" pomocnou?nebudu s tebou rovnat inteligenci,seš BLBEC!

.. (St, 6. 1. 2010 - 16:01)

nebo popravíte ?

tuhle taky zavř (St, 6. 1. 2010 - 16:01)

http://www.novinky.cz/krimi/171383-pod-metro-mohla-zenu-s-detmi-dostat-laktacni-psychoza.html

(St, 6. 1. 2010 - 16:01)

Yossarin je idiot,který je...kdo za tebe chodil do pomocný školy Richarde?:))

(St, 6. 1. 2010 - 16:01)

Nesouhlasím, myslím si, že...Protože seš hlupák Richarde....zavři do vězení všechny schizofreniky a psychopaty a bude tam narváno...

RICHARD (St, 6. 1. 2010 - 16:01)

richarde povíš nám co to je...do školy jsem chodil sám,často i za,už je to dlouho,myslím že i psychopat se tenkrát psal s tvrdým Y,nevím jak dneska..,a kdo za koho asi chodí do školy...jen mi vadilo,že Hepnarovou někdo přirovnává k nějakému thrilleru pro děti,o nejaké yorsarian..no prostě jsi debYl!!!a ještě reakce na Bartalmission-s Phdr.Květou jsem v kontoktu třirát do týdne,je výborná psycholožka a chystá kandidátskou práci..a mimochodem-taky věřím,že ji potřebuju...díky za reakci,myslím,že bychom se shodli..

D (Út, 16. 4. 2013 - 11:04)

Zajimave tez je, jaky maji pribuzni masovych vrahu vztah k pribuznym obeti techto vrahu - zejmena pak v zemich a dobach, kde/kdy za masove vrazdy pachatelum hrozi poprava.Domnivam se, ze prirozenym citem zde je nesmiritelna nenavist. Pribuzni obeti jsou - z pohledu napriklad rodicu masoveho vraha - ti, kteri se dozaduji toho, aby stat popravil jejich dite. Nejednou se tito pribuzni obeti tez chovaji vuci rodicum masoveho vraha nepratelsky, hazou kameny na jejich obydli, a nekdy jsou jimi rodice masoveho vraha dokonce primo fyzicky napadani, nebo jim je minimalne brutalne vyhrozovano.V teto situaci maji rodice - a jini blizci - masoveho vraha jiste velikou potrebu proti pribuznym obeti sveho ditete co nejtvrdsi formou bojove vystoupit.

D (Po, 15. 4. 2013 - 23:04)

Domníváš se, že by lidem...Napad je to jiste zajimavy. Za takovych podminek by to mohl nekdo s nakladakem zcela legalne nasrat do sebevrazednych chodcu, kteri by tam vedome stali prave za timto ucelem.

. (Po, 15. 4. 2013 - 20:04)

Domníváš se, že by lidem mělo být umožněno podstoupit za peníze pro jejich rodiny sebevraždu stáním na chodníku, na který by opět záměrně najel nákladní automobil? Stačilo by, aby země vystoupila z několika mezinárodních organizací, vypověděla několik desítek mezinárodních smluv a úmluv o lidských právech, a radikálně změnila domácí legislativu, a k takovým dramatickým událostem by mohlo docházet naprosto legálně. Priorita by se pak nedávala takovým věcem, jako že stát potřebuje daňové poplatníky, osoby s brannou povinností pro případ válek či živelních pohrom, či rodiče pro péči o děti. Rozhodující by pak bylo, že na základě finančního vyrovnání by mohl každý každého usmrtit z jakýchkoli důvodů a jakýmkoli způsobem, pokud by se jednalo o dobrovolnou dohodu mezi usmrcujícím a usmrcovaným.

D (Po, 15. 4. 2013 - 14:04)

Vzájemná nenávist...Asi ano. Cert ale vem Cerneho a Knizaka. Proc vsak ten hanebne neuznaly narod ma tak velke potize s uvedomenim si dramaticko-pateticko-esteticke hloubky Hepnarove veskrze tragickeho aktu, a nebyvaleho vyznamu jejich dochovanych anti-socialnich ideji?

Lucas (Po, 15. 4. 2013 - 13:04)

Vzájemná nenávist Černého a Knížáka je příliš velká na to, aby ti dva rozpoznali, na čem v životě a umění opravdu záleží. Než umělecky reflektovat čin Hepnarové, to si ti dva budou navzájem i nadále věnovat potupné sochařské kompozice nebo civilní žaloby. A až Knížák sejde věkem, Černý spáchá sebevraždu, jelikož zjistí, že bez žabomyších bojů proti Knížákovi se už vlastně nemá čím zanítit. Byl to ostatně už od útlého mládí jen floutek kalkulující na povrchní efekt: viz jeho natření tanku narůžovo.

D (Po, 15. 4. 2013 - 11:04)

Je nevyslovnou hanbou ceskych umelcu, ze dosud nedokazali z tak vyznamneho historickeho tematu, jako je hepnarovske najeti, vytezit maximum inspirace, a to i pro ty nejvyssi umelecke formy a zanry: malby, skulptury, oratoria.Knizak a Cerny do sebe navzajem ryjou a vedou zabomysi valky, misto aby umeleckemu ztvarneni hepnarovskeho najeti zasvetili zbytek sveho zivota. I to cosi vypovida o duchovni urovni ceskeho naroda. Nyni, kdy si budeme brzy pripominat 40. vyroci daneho pamatneho aktu, maji cesti umelci dalsi prilezitost vyse zmineny, do nebe volajici, moralne esteticky dluh zacit konecne napravovat.

D (Ne, 14. 4. 2013 - 23:04)

V komunistickem Ceskoslovensku byly jednim z mnoha obrovskych problemu i dodavatelsko-odberatelske vztahy. Pracovnici materialne technickeho zasobovani byli nejednou pod obrovskym stresem, protoze jim byvalo kladeno za vinu, ze se dopredu radne nepredzasobili necim, co pak nebylo k mani. Obrovske nadnormativni zasoby uplne vsech polozek vsak delat nemohli, a nemohli tez nikdy dopredu vedet, co bude priste nedostupne.V takovychto i jinych lidech pak vznikaly obrovske pretlaky, a nejednou proto brutalne bili pesti i naprosto cizi deti na ulicich sidlist i historickych mestskych jader.Tato toxicka atmosfera na Hepnarovou jiste mocne dolehala. Byla jako slaba slepice v krajne nehumannim drubezarskem velkochovu, kde jsou kurove - at jiz jakehokoli pohlavi - k sobe navzajem agresivni, a surove se klovou. Primyslime-li si k tomu vsemu i ulicni vybory KSC, nemuzeme se vubec divit krvavosti hepnarovskeho najeti...

D (Ne, 14. 4. 2013 - 20:04)

Ale vratme se do reality, ve ktere Hepnarova zila.V komunistickem Ceskoslovensku 50.-70. let 20. stoleti se vyskytl bezpocet ubrecenych, sychravych ran, usmudlanych smogem z komunistickych tovaren a zavodu.V techto osklivych hodinach na zacatku pracovniho dne prijizdel do nejednoho zavodu vyzily, sedovlasy namestek ve volze, aby po dlouhe nasledujici hodiny pil krev rade svych podrizenych, zvysoval hladinu jejich stresu, a nejednou nektereho i zahubil skrze infarkt ci mozkovou mrtvici.Ano, takova byla realita komunistickeho Ceskoslovenska. Usmudlana, sediva, tisniva, posrana, ultradepresivni. Sychrave rano a jakykoli namestek prijizdejici do prace - tato odpudiva kombinace byla tou pravou kvintesenci teto zivotne nedustojne, blivne zivotni reality.O, jak bezcitna a smrtici byla ceskoslovenska komunisticka spolecnost vuci nestastne, znevyhodnene, narusene Hepnarove!

D z 13.4.2013 2 (Ne, 14. 4. 2013 - 12:04)

Alternativou je predstavit si Hepnarovou jako zhrzenou tramvajovou ridicku z norskeho Trondheimu 60. let, ktera by fatalne najela do podstatne mladsi skupiny osob, nez do jake Hepnarova doopravdy najela nakladakem v roce 1973 na prazskem Strossmayeraku.At jiz by byla uznana za blazna, nebo za kriminalnici, nepochybne by skoncila v nejakem pololazenskem zarizeni obklopenem skandinavskou malo slunecnou, panensky prirodni krajinou s velmi cerstvym ovzdusim.Byly by ji tam servirovany obedove deserty, bylo by ji tam umozneno vest se spoluchovanci i zamestnanci daneho zarizeni melancholicke socialne filosoficke debaty, a nakonec by se tam v depresich obesila, nebo zemrela na nejake onemocneni souvisejici s poruchami prijmu potravy.

D (Ne, 14. 4. 2013 - 09:04)

náhodou Standa, důchodec z...Jsem a co má být? Rozumím dobře všem tématům, jelikož jsem zkušený.

Nejsi (Ne, 14. 4. 2013 - 09:04)

Hepnarovou je zadouci si...náhodou Standa, důchodec z Jihlavy ????

D (So, 13. 4. 2013 - 21:04)

Hepnarovou je zadouci si predstavit v case obcanske valky v Rusku.Jeji situace tam by byla opravdu nesmirne zalostna, strasliva.Kdyby se dostala do rukou nektere jednotky Rude armady - napriklad takove, ktera by byla pod dohledem nektere z opravdu krutych a nelitostnych bolsevickych lidovych komisarek - Hepnarova by jiste byla takovou komisarkou seznana naprosto neuzitecnou pro vec bolsevicke revoluce. A to dokonce i v pripade, ze by Hepnarova neuskutecnila zadne najeti do chodcu.Neni pak vubec vylouceno, ze by podobna komisarka naridila popravu Hepnarove zastrelenim za holomraziveho zimniho jitra na nektere sibirske zeleznicni stanici.

Nona (St, 3. 4. 2013 - 18:04)

Ale to vis ze ne ;)Už jsem se lekla, jesli se nějak vzdáleně neznáme:)

D (St, 3. 4. 2013 - 18:04)

Jo tak to já taky řvu. A...Ale to vis ze ne ;)

Reklama

Přidat komentář