Reklama

Oprátka za osm mrtvých - Olga Hepnarová

D (Po, 1. 12. 2014 - 01:12)

A nerozebíralo se to tady..."Navíc čin spáchala relativně psychicky zdravá (nebo alespoň marginální) osoba, o čemž sice můžeme polemizovat, ale tak k ní koneckonců přistupovali téměř všichni psychiatři. Nehrajte si na hlupáka, víte, o čem mluvím."Trvalo mi par minut, nez jsem pochopil, co zde rozumite slovem "marginalni". Trochu vice jasnosti (a mene agresivity) ve vyjadrovani by nebylo na skodu.

Re: (Po, 1. 12. 2014 - 01:12)

No, jak teď čtu Finále na Pantharei, začínám (opět) nabývat dojmu, že asi vážně vypadla ze své pracně vydřené role drsné ženy, a nejednalo se o ani tak psychózu - do té se možná dostala časem. Tohle "grandfinále" se teda Olze fakt nepovedlo. :-))

Re: (Po, 1. 12. 2014 - 01:12)

>Mne osobne se libi, kdyz takove osoby ani nefnukaji, ani neprosi o milost, ale ani nehysterici a nehraji si na nekoho ciziho. Mam zkratka rad, kdyz udrzi formu (a moc a stolici) az do konce.S tím hraním si na někoho cizího máte pravdu (je to také jediná doložená věc z výše uvedených, nemýlím-li se), ale dost možná se jednalo o propukající psychózu, což by teoreticky mohlo být omluvitelné.Pokud vím, tak Olga nikdy nefňukala. A s těmi údajnými tyátry před popravou to taky není úplně jisté, však víte.Udržení moči a stolice je bohužel fyziologická záležitost, se kterou se nic moc dělat nedá, to k tomu prostě patří.

Re: (Po, 1. 12. 2014 - 00:12)

A nerozebíralo se to tady už kdysi dávno, hm? Že její čin nebyl motivován politicky ani nábožensky, že sloužil jako pomsta společnosti, že se mstila na náhodných lidech, a tak dále a tak dále.Jistě, dalo by se to brát jako teroristický akt, ale i ten mívá nějaký konkrétní motiv s jasně stanoveným cílem, prostě chce mít větší dopad na společnost - pachatelé se neuspokojí zabitím náhodných lidí na náhodných místech. A přesně tohle se týká většiny útočníků na školách, Breivika, a i vašeho Džochara. Snad jen třeba takový Kalivoda je výjimkou, ten však na čin OH navázal.V případě OH nešlo o nějaké psychické nebo fyzické uspokojení, ale o naplnění principu. No, samotné naplnění principu by se jistě dalo počítat jako uspokojení, ale i tak její čin neměl takový přesah, byl prostě zaměřen jen a jen na její osobu. Možná by se do toho dalo počítat i jisté upozornění na jí podobné prügelknabe, ale i to pro ni bylo na druhém místě. Navíc čin spáchala relativně psychicky zdravá (nebo alespoň marginální) osoba, o čemž sice můžeme polemizovat, ale tak k ní koneckonců přistupovali téměř všichni psychiatři.Nehrajte si na hlupáka, víte, o čem mluvím.

D (Po, 1. 12. 2014 - 00:12)

A co že tedy Olga při...Nevim, co presne rekla. Tady autor stranek pantharei.estranky.cz nicmene s odvolanim na jakesi jemu dostupne dokumenty komunistickeho SNV pise, ze OH pozadala jakehosi bachare hrubym zpusobem o pripaleni cigarety: http://tinyurl.com/njdbjslPokud jde o dustojnost osob, cekajicich na popravu, zalezi asi na kazdem z nas, jak posoudi, cemu by meli dostat. Mne osobne se libi, kdyz takove osoby ani nefnukaji, ani neprosi o milost, ale ani nehysterici a nehraji si na nekoho ciziho. Mam zkratka rad, kdyz udrzi formu (a moc a stolici) az do konce.Z zen to mozna celkem uspesne zvladly takova Marie Stuartovna nebo Marie Antoinetta.

D (Po, 1. 12. 2014 - 00:12)

Opravdu vám vadí tak moc,...Co je tak ojedineleho na zamernem najeti nejakym autem do chodcu? Vzdyt motorova vozidla patri ke smrticim zbranim, ke kterym se bezny clovek jeste tak nejsnadneji dostane...

Re: (Po, 1. 12. 2014 - 00:12)

A co že tedy Olga při požádání o cigaretu řekla, že to mělo vyvolat tak silné reakce? :-)No, požadovat od zpitomělé "Sandy Winiferové" důstojné (co to vůbec znamená?) chování před popravou je asi trochu naivní.Nezlobte se na mě, ale vaše romantické vnímání a popisování chlapské cti (ženy z toho evidentně automaticky vyjímáte, protože jsou to všechno zbabělé potvory, že?), je až komické.

Re: (Ne, 30. 11. 2014 - 23:11)

Opravdu vám vadí tak moc, že se držím tématu, a chci se o případu OH dozvědět něco více? :-))Mimoto, čin OH je naprosto ojedinělý, a hledat v něm podobnost s činem nějakého islámského fanatika mi přijde docela zcestné, jelikož jsou takových případů mraky. Už jen to, že byl motivován výhradně nábožensky, mě nijak nemotivuje se nad tím zamyslet nějak více - je to pořád ta samá pohádka dokola.Je mi líto, mě tento případ nefascinuje ničím, a větší spojitost mezi oběma případy nevidím, takže se k němu ani nebudu vyjadřovat.

D (Ne, 30. 11. 2014 - 23:11)

jak můžeš být tak jistý...S tou vulgarni zadosti o cigaretu je to zaprotokolovane. Lze tomu verit asi v podobne mire, jako ze najela nakladakem do chodcu.

Bohouš (Ne, 30. 11. 2014 - 23:11)

Pristup Olgy Hepnarove vsak... jak můžeš být tak jistý že si řekla o cigaretu, vždyt to mohou být nějaké drby, a víš jak takový lidé kecaji. Znal jsem jednoho chlapíka co skutečně popravoval, pracoval na jatkách v Holešovicích a když měl svůj den, měl v práci jako dovolenou, co se nám navykládal různých příběhů, ale později už to kolovalo v různých úpravách, i on sám pak vyprávěl různé báchorky, hlavně kdž měl víc upito

Ano. (Ne, 30. 11. 2014 - 23:11)

Pristup Olgy Hepnarove vsak...Benjamin Moloise byl pri popravnim aktu obklopen radou muzu, rozmanitych uredniku, cinovniku, novinaru, a chlapsky jim podaval ruce. Pred vezenim cekala i jeho matka na informaci o provedeni popravy.Nic podobneho nelze rici o Olze Hepnarove. Nejen proto, ze rezim ji popravil tajnustkarsky, ale i proto, ze u ni osobne, stejne jako u rezimu, ktery ji popravoval, chybela jakakoli dustojnostni kultura a etiketa.

D (Ne, 30. 11. 2014 - 17:11)

maje na krku hrdelni proces,...Pristup Olgy Hepnarove vsak byl odlisny. Mimo jine napriklad pozadala sveho bachare o cigaretu vulgarnim zpusobem.Mohla si to dovolit, protoze byla zena.Kdyby byla Hepnarova muzem, jiste by za to od bacharu obdrzela narez.Hepnarova tak plne vyuzila svych vysad jako zeny, a rozhodla se chovat se ve vezeni nedustojne. Tim se vyrazne odlisila napriklad od sveho soucasnika Benjamina Moloise, jihoafrickeho cernosskeho basnika, aktivisty a odsouzence k smrti, jenz privital svoji popravu v roce 1985 nejen navysost dustojnym chovanim, ale dokonce i basnickou, ve ktere vyjadroval nad svoji popravou hrdost:I am proud to be what I am…The storm of oppression will be followedBy the rain of my bloodI am proud to give my lifeMy one solitary life.

Kdo je drzen ve (Ne, 30. 11. 2014 - 15:11)

maje na krku hrdelni proces, ten je neustale obklopen muzi, kteri se staraji, aby neutekl, aby soustavne dodrzoval vezensky rezim, aby si prokuratura uspesne vymohla jeho popravu atd. atd.Je velikou moralni moznosti takovehoto obvineneho projevovat vuci takovymto muzum kazdodenni dustojnost.Nejednou v historii jiste doslo dokonce i k chlapskemu podani ruky mezi kandidatem smrti a prokuratorem, jez nevylucovalo pozdejsi rozsudek smrti a popravu.Dovedu si predstavit, ze jeden z nejzdvorilejsich vztahu mezi cekatelem na smrt a predstaviteli represivni moci v dosavadni lidske historii se mohl vyvinout mezi sesazenym cisarem Maximilianem Mexickym a jeho vezniteli. Indiansky president Mexika Benito Juarez nechal Maximiliana popravit z principu i presto, ze jej mel po lidske strance rad a obdivoval ho.

D (Ne, 30. 11. 2014 - 00:11)

Zavedeni vyrocni "Ceny Olgy Hepnarove" pro masove vrahy, za obohaceni ceske kriminalni historie inovativnim pristupem k masovym vrazdam, to by byl vpravde cynicky pocin, ktery by se jiste nelibil blizkym obeti masovych vrahu.

Hluboke, pateti (Ne, 30. 11. 2014 - 00:11)

Ale né, zase ten váš...uvahy o Dzocharu Carnajevovi neoceni, misto nich by uprednostnila "knizku o vzteklem vlkovi" ci dokument "Vsechno je sracka".

Re: (So, 22. 11. 2014 - 22:11)

Natočte ještě něco, Robote! :-D Vaše videa jsou fakt z jiného světa. :-D

Majitelem kanal (Po, 17. 11. 2014 - 12:11)

moc novych videii olgy..."Olga 'Hepnarová" jsi nepochybne ty sam.

mike.robot. (Po, 17. 11. 2014 - 03:11)

moc novych videii olgy hepnarove/youtube:olga hepnarova ..videii bylo 34 ale po bloknuti jednoho videa brutal fotky tak se majitel nastval a prepl vseshny videa do soukromeho a nebylao tam tak pul rok ani jedno ale vratil se a nejake tam jsou..jeho video art..nejvic..a dela cameru i hraje v tom i dela bizard remixy videa..ten co dela ty videa sem ja a toto je reklama a o historii utub programu.comment complet.youtube:olga hepnarova.u videii nazev kanalu'Olga Hepnarova

Re: (Ne, 9. 11. 2014 - 19:11)

Ale né, zase ten váš Džochar. :-))Ať nejsme moc OT - nevíte, jestli je někde k sehnání dokument s Mirkem D. Všechno je sračka? Hledala jsem, ale neúspěšně.Rovněž jsem hledala knížku o vzteklém vlkovi, kterou Olga četla - opět nic.

Default User Image
mylda (St, 14. 2. 2024 - 21:02)

Stepní vlk, H . Hesse.

Reklama

Přidat komentář