Reklama

Chronický únavový syndrom 2

Návštěvník (Út, 6. 2. 2007 - 10:02)

Nevěřící Tomáš je Aleš,

hraje si na dva lidi

a sám neví, co je. Ha, ha!

Nevěřící Tomáš (Út, 6. 2. 2007 - 10:02)

Aleši a na který škole učíš? Abych tam případně nedával svoje děti na studia. A kčemu ti to je,že ovládáš vše co jsi popsal. Jsi na tom stejně jako já, který píše hrubky. Myslím že by bylo vhodné pro tebe si zřídit samostatné forum a brát tam jen inteligenty. Miloši to nevadí že tomu nerozumíš, myslím, že i kdyby ti to napsal v češtině, tak ti to bude k prdu. A až ti Koukolík bude pitvat mozek, tak rozešli pozvánky, rádi se zúčastníme

Milos (Po, 5. 2. 2007 - 22:02)

Ales si zjevne muze dovolit se trochu vychvalovat i kdyz je to nekdy zbytecne a kontraproduktivni (stejne jako muj oblibenec M. Zeman:-). Nicmene bych Alese poprosil o pouzivani ceskych evivalentu vyrazu tam, kde vhodny existuje a da se predpokladat, ze vetsina mu bude spise rozumet (ja mam na pocitaci naistalovatn vyborny slovnik cizich slov, ale nevim jak jsou na tom ostatni).
To Ales:
Mimochodem, studoval jsi trochu podrobneji Weldona a dalsi na www. chlamydie.info? Ja se na to tak 30 minut dival a nemam na to jasny nazor. Zajimave je, ze mnozi diskutujici popisuji diky ATB terapii objektivni zlepseni stavu. Otazka jak dlouho a jake to bude mit dusledky treba za par let.
Zdravi Milos

to Aleš (Po, 5. 2. 2007 - 21:02)

Nevychvaluj se pořád, je to trapné.

Návštěvník (Po, 5. 2. 2007 - 21:02)

Mít takového učitele, tak raději propadnu, než aby se nade mnou povyšoval jako king :)

Aleš (Po, 5. 2. 2007 - 20:02)

A ještě dodávám: za léky, které beru, nedoplácím nic-možná tak 10 Kč za Neurontin. Kdbych ale byl hloupý a chodil do jiných lékáren, doplácel bych možná i tisíce.

Aleš (Po, 5. 2. 2007 - 20:02)

Jinak mi samozřejmě dělali všechna možná vyšetření; výsledek? Jen nespecifické odchylky. Člověk zkrátka přestane těmto všem známým vyšetřením věřit, když nemůže ujít pár metrů od tramvaje do odběrové laboratoře, motá se mu hlava tak, že nemůže přejít přes silnici, pak mu odebeorou čtvrt litru krve do dvaceti zkumavek na 100 různých vyšetření a ukáže se, že jsem dle těchto vyšetření zcela zdráv. Tudy fakt ne. Smířil jsem se s tím, že mám NEZNÁMÉ onemocnění. Stále více si myslím, že dosud neznámých nosologických jednotek je snad i více než těch, které již medicína zná. Hlavní problém a překážka seriózního a fetilního výzkumu je psychologizace nemocí a insuficientní definice neznámých nemocí dle symptomů. Do studií "CFS" bych tak např. bral jen ty, kterým začla nemoc ze dne na den jako "chřipka". Bral bych jen ty, kterým se motá výrazně nepřetržitě hlava a motání se podstatně zhoršuje při a po fyzické aktivitě; apod.

Aleš (Po, 5. 2. 2007 - 20:02)

Měl jsem klinickým psychologem zjištěný úbytek IQ o více než 45 bodů, a to jsem na tom v době testování byl ještě relativně dobře. Nyní mi to již zase myslí. Např. pár vteřin mi stačí na provedení důkazu Cantorovy věty, pár vteřin mi stačí na mentální zpřítomnění Russellovy antinomie, celkem bez problémů jsem nedávno přečetl monografii o funkcionální analýze, nyní se věnuji studiu teorie míry, pravděpodobnosti, stochastických procesů, integrální geometrie, geometrické pravděpodobnosti, topologie a stochastické geometrie-samozřejmě nic není v češtině, navíc 6 hodin v kuse denně vykládám matematiku na střední škole nebo spíš přeřvávám ty dobytčí deprivanty, co si říkají studenti:) Tvoje urážející domněka, že mám nějak "vymytý" mozek díky antidepresivům a dalším neurofarmakům tak asi nebude správná. Sám píšeš jednu hrubku za druhou, čili Tvoje exhortace opravdu není na místě. Navíc diagnostický potenciál VŠECH zobrazovacích metod mozku je velice nepatrný. Mám přímo od Koukolíka, že výsledky zobrazovacích metod se vždy (někdy drasticky) liší od validních dat získaných při autopsii. My, pacienti s CFS, si tak paradoxně musíme přát, aby co nejvíce lidí s CFS zemřelo a byla provedena pitva jejich mozku. Opět dle Koukolíka, kdyby nebylo pitev, nikdy by příčina AIDS nebyla odhalena.

Ina (Po, 5. 2. 2007 - 13:02)

Lenko,
já jsem původně brala taky několik let diane 35 -kvůli akné a vlasům. Při jejím užívání jsem měla pleť jak dětskou prdelku a vlasy krásně husté.žádná kosmetika se jí v tomto směru nevyrovná. Jenže jsem se dostala kvůli stěhování k jiné gynekoložce a ta mi řekla , že nemůžu tutéž antikoncepci brát tak dlouho a vnutila mi logest . A při jeho užívání se pleť opět zhoršila a pak došlo k té trombóze. Myslím, že nebylo nutné HAK měnit, že nejspíš brala nějaké provize za předepisování logestu.
Na posledním CT nebyly vidět už žádné stopy po trombóze přímo v tom místě. Ale tehdy se tam do toho ještě přidal zánět a ty následky nevidím v tom, že by v místě trombózy bylo nějaké viditelné poškození, ale ten zánětlivý proces mohl rozhodit ten vegetativní systém. Mohlo dojít taky k posttraumatické poruše a všechny mé potíže jsou pravděpodobně důsledkem. Pak už se asi začne nabalovat kdeco. Proto se těžko rozlišuje, zda se jedná o CFS jako důsledek, co je průvodním symptomem a co se nabalilo jaksi navíc.

Martina (Po, 5. 2. 2007 - 12:02)

Petře,
Wobenzym i Phlogenzym jsem užívala, chceš-li, napiš mi na mati.h"seznam.cz Tam Ti sdělím víc.

Nevěřící Tomáš (Po, 5. 2. 2007 - 12:02)

Podstoupil jsi nějaká jiná vyšetření než psychologická a psychiatrická? Píšeš pouze to co tě trápí, ale napiš, zda ti dělali nějaká jiná vyšetření

Nevěřící Tomáš (Po, 5. 2. 2007 - 12:02)

for Aleš právě proto ti říkám, aby jsi nastudoval vše co o CFS vyšlo. Nebavím se o kritériích, zase sčítáš hrušky s jabkama. Ale u pacientů je častá deprese jako průvodní jev. Já před onemocněním taky AD nebral, jedinné co mě pomáhá je Rivotril. Píšeš, že nemáš peníze na knížky, ale na AD se doplácí a jestliže si je někde obstaráváš pod rukou, tak se dopouštíš trestného činu ty, nebo ten co ti je obstarává. U Aleše se masivní onemocnění mozku již zjistit nedá, protože mozek je tak silně zasažen AD, že by ani MT ukázala čistou blánu. Ale u ostatních lze hlavně na MT rozpoznat zánětlivé změny, poškození vegetativního rázu apod. Určitě bych toto vyšetření doporučil.
Jestliže jsem psal, že jsem byl na antibiotikové kůře, tak na základě doporučení lékaře a také pod jeho sledováním. Myslím, že to zdraví máme podělaný dost a nemám zajem si ho zhoršit různými experimenty.

Kamarád (Po, 5. 2. 2007 - 10:02)

1/ Nejsem urážlivý. Doměnka, že jsem se urazil, je jen pokračování absurdit na tomto webu.
2/ Tyto weby slouží k tomu, aby si lidé poradili, jak se svých nemocí zbavili, ne jak v nich úspěšně/!!/ setrvávají.
3/ Tři "kmenoví" návštěvníci tohoto webu vyzkoušeli desítky léků včetně psychofarmak a nikomu to nikdy nepomohlo.
4/ Já jsem vyzkoušel kombinovaný ATB protokol a mimo jiné mi to pomohlo od dlouholetého únavového syndromu. Proto jsem zdejší web navštívil.
5/ Zmínění tři "neúspěšní" a "kmenoví" mě po sdělení mých zkušeností a kladných výsledků léčby, nazvali šílencem s mesiášskými sklony, dále senilem, který se zasekl a nemůže a nakonec také hraničním psychotikem.
6/ Takovéto absurdní situace mohou vzniknout pouze/!!/ v čirém Kocourkově nebo v regulérním blázinci. Ani v jedné komunitě nemíním samozřejmě setrvávat neúměrně dlouho.
7/ Studie o infekcích, jako možné příčině RS a dalších nemocí, je ze současnosti. To, že si někdo nalezne studii starou 7 let není můj problém.
8/ Pokud Nevěřícímu Tomášovi 3měsíční ATB zabrala a pak naslal relaps, je to ZCELA NORMÁLNÍ. Takhle nejdříve dopadne KAŽDÝ nepoučený. Musel by totiž:
a/ užívat KOMBINACI ATB, aby nenastala rezistence
b/ pokračovat v užívání ještě několik měsíců
c/ zařadit do léčby Entziol na vymýcení cyst
9/ Mimo mě se úspěšně léčí kombinací ATB zatím asi 15 lidí na chlamydie.info, několik na borelioza.cz a asi 800 lidí na světovém webu http://www.cpnhelp.org/.
Žádného pokusného králíka v podobě jednoho místního "neúspěšného a kmenového" opravdu, ale opravdu nepotřebujeme.
10/ Nazývat cysty bakterií uvnitř buněk nesmyslem může pouze obyvatel toho zmíněného Kocourkova. To je totiž už i nás v ČR zcela přijatá informace.
11/ Po mé návštěvě tohoto webu stoupl počet "hostů" na chlamydie.info z průměrných 10 na průměrnýh 20 a více. To jistě není náhoda.
12/ Jeden nový zaregistrovaný návštěvník má nick "Ales". Tím neříkám nic jiného, pouze konstatuji skutečnost.
13/ Pro zajímavost: 80% populace má pozitivní testy na chlamydie, 20-30% na borelie. Poučení Kocourkovským: Tím neříkám, že všichni mají příznaky chlamydiozy nebo boreliozy a trpí těmito nemocemi. Je to mnohem složitější. Chce to ale studovat.

Lenka . Ině (Po, 5. 2. 2007 - 09:02)

Ino, já jsem bohužel měla vnitřní křečáky, tekrát SONO ještě nebylo a moje bolesti nohou nikdo nebral vážně, HA se řešil můj problém padaní vlasů a kožních potíží, tenkrát se k nám dostalo DIANE 35 a opravdu můj problém vyřešilo, dokonce mne i nohy nebolely, ale pak jsem přešla na jiný druh HA a možná to byla chyba.
Jenom se tě chci ještě zeptat zda Ti zůstaly nějaké následky po tromboze nebo zda je to dobré.

Petr (Po, 5. 2. 2007 - 00:02)

Mam menší dotaz,trpim timto syndromem už delší dobu, je to fakt šílený, slyšel jsem o něčem jako Vobenzim čico,nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti?Kamarád mi ho doporučoval,že to působí i na jiný věci,moc tomu nevěřim...Je tu někdo kdo by podal nějaké užitečné info?Předem dík a hodně zdraví!

destiny (Ne, 4. 2. 2007 - 22:02)

ina:
ano závratě sou u mě dost velký problém, nemůžu jezdit jako spolujezdec dělá se mi hned blbě, na podzim se sebral pár jablek, začla se mi motat šiška a večer mi bylo blbě a ještě nějakou zimnici, akorát nemůžu přijít na to čím to je a ser... mě to.

Ina (Ne, 4. 2. 2007 - 21:02)

Destiny,
já jsem taky trpěla střídavě totální nespavostí a střídavě povrchním přerušovaným nekvalitním spánkem. Právě v té době mi byly nejvíce vnucovány AD. Vyzkoušela jsem jich celou řadu,kromě efektinu, remeronu a citalopramu. Ani jedno AD mi neodstranilo, ani nezmírnilo žádnou potíž, ba ani nevyřešilo insomnii. Naopak mi každé způsobilo takové nežádoucí účinky, že proti tomu symptomy CFS byly ještě procházkou růžovým sadem. AD mně značně zkomplikovaly situaci.Mimo jiné jsem brala i escitalopram-opět nežádoucí účinky, takže se dá předpokládat , že bych stejně tak nesnášela citalopram. Až když jsem začala brát pravidelně rivotril, můj spánek se dostal do normy. Když už se mi podařilo rivotril postupně vysadit a spávala jsem už normálně bez pomoci prášků, přesvědčil mě psychiatr na stimuloton (prý právě na ty vegetativní nervy a chronickou únavu).

Tentokrát jsem neposlechla jeho dávkování a začala jsem pomalu. Ale když jsem přešla na celou tabletu,byly tady opět nežádoucí účinky, zhoršení všech příznaků-včetně únavy a úplně mně to rozhodilo spaní! Takže jsem na tom se spánkem byla přesně tak , jak uvádíš ty! A bez stilnoxu jsem už neusnula.

Musela jsem tedy znovu nasadit cílené dávky rivotrilu , a teď v poslední době konečně spím nepřerušovaných 8-9 hodin denně. Přes den pak už nemám potřebu spát. I má odborná lékařka mi řekla, ať se sem tam na kontrolu k psychoušovi dostavím, abych nebyla obviněna, že nespolupracuji, ale ať předepsané léky raději neužívám a na korigaci vegetativních nervů-týká se hlavně kolísání tlaku a pulsu , zkusím anxiolytika. Jsou sice návykové , ale funguje to. Takže, od té doby , co užívám rivotril a anxiolytika (v minimálních dávkách)dobře spím, nemám prekolapsové stavy a nejsem tolik unavená. Hlavním problémem jsou teď opakované infekce, které chytám od členů rodiny a na poliklinice. Nemám horečky, jen zvýšené teploty, ale ztrácím při nich energii a dlouho trvá než se z nich dostanu. Jsem chytlavá především na střevní virózy, ale to bude asi tím, že mám dráždivý tračník(vznikl po dlouhodobém užívání antitrombotik). Infekce horních cest dýchacích chytám minimálně, přestože je mají všichni kolem mě.
Druhým a tím stěžejním problémem jsou permanentní závratě, což mi znemožňuje, popř. znepříjemňuje pohyb. Na příčinu těchto závratí mám svou teorii a ta se pro mě stává prioritou číslo 1 a po ní půjdu jako honicí pes. A jsem přesvědčená, že v tom mi nepomůžou ani ATB,jak radí Kamarád ani AD, jak doporučuje Aleš.
Naprosto přesně to vystihl Nevěřící Tomáš -přirovnání k zahrádkářské kolonii a postřiku
nemá chybu!!!!Jako zkušený zahrádkář se s tímto názorem plně ztotožňuju. Taky nepoužívám stejný postřik na kadeřavku a stejný na obaleče!

michal (Ne, 4. 2. 2007 - 19:02)

VALCYTE 450 MG 60X450MG Potahované tablety
Balení: 1 balení
Výrobce: F. HOFFMANN-LA ROCHE AG, GRENZACH-WYHLEN
Kód SÚKL: 0097249
Kód VZP:
HEM:
DPH: -
Cena bez DPH: 47149.40 Kč
Doplatek: 2599.08 Kč

Návštěvník (Ne, 4. 2. 2007 - 19:02)

to Aleš
co si mám představit pod masivním neurologickým poškozením mozku? je možné to doložit CT nebo magnetickou rezonancí? nebo psychologickým vyšetřením?

Aleš (Ne, 4. 2. 2007 - 17:02)

Destiny,

škoda, že není diskuse na CFIDS klubu. Chci tam také vložit svůj příběh. Třeba jsi v dřívější fázi než jsem byl já, když jsem začal antidepresiva brát. Bral jsem asi rok po začátku onemocnění SSRI fluoxetin (Deprex, Prozac) a také mi příznaky jen zhoršoval. Třeba by Ti pomohlo to antivirotikum Valcyt. Myslím, že bys to neměl vzdávat. Já jsem byl také přesvědčen, že se z toho již nemůžu dostat-neurologické poškození mozku bylo masivní, že jsem si říkal, že to už nevydejchám, že je to irreverzibilní poškození.

Reklama

Přidat komentář